anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające aukcje allegro

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry, 

od wprowadzenia zmiany sprawdzania aukcji przez allegro mamy spory problem z ich wystawianiem. 
Poświęcamy dużo czasu na dokładne dopracowanie oferty, wystawiamy - oferta trafia do zakładki "Oferty sprawdzane". Czekamy ok. godzinę, wracamy aby zobaczyć proces weryfikacji się zakończył a tu magia - oferty nie ma! Żadnej wiadomości od allegro o jej odrzuceniu, nie ma jej w szkicach jak i aktywnych oraz zakończonych aukcjach. Cała praca jak kamień w wodę, poniżej podaję przykładowy numer magicznie znikającej oferty: 

15802001490

Czy ktoś z was również spotkał się z takowym problemem?  Proszę o info czy coś da się zdziałać w tej sprawie 
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@enersoncompl czy przy danej ofercie, w zakładce Mój asortyment nie widzisz żadnych błędów do poprawy? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

Niestety nie ma żadnych błędów do poprawy, nie może być ponieważ oferta przestała istnieć. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@enersoncompl sprawdziliśmy tę ofertę i po naszej stronie nie było w niej żadnych działań, ani sankcji, więc nie mogła zniknąć po naszej interwencji. 

Dlatego wejdź proszę do zakładki Mój asortyment i prześlij mi cały zrzut swojego ekranu dla tych filtrów: 

Zrzut ekranu 2024-06-7 o 14.51.02.png

Jeśli nie będzie tutaj tej oferty, prześlij mi proszę cały zrzut swojego ekranu (wraz z widoczną datą i godziną) oraz napisz, kiedy dokładnie wystawiałeś tę ofertę. Poproszę dział techniczny o sprawdzenie tej sytuacji, bo oferta nie mogła sama z siebie zniknąć 🙂 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

screen allgero.png

Powyżej wysyłam screena. Aukcje wystawiałem ok godz 11:30 aż do teraz próbuje z tym walczyć.  Aukcje na ok 15 min. trafiają do szkiców ( z ikonką że są sprawdzane) po tym czasie znikają. Jest to bardzo uciążliwe.

dodam tylko iż w odrzuconych mamy jedną aukcję z zasilaczem, którą poprawiłem i dalej wisi w odrzuconych!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Sami wystawiacie czy przez zewnętrzne narzędzie?

oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

Sami wystawiamy nasze aukcje

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@enersoncompl a wejdź proszę w zakładkę "oferty odrzucone (1)" i zobacz jaka oferta tam się znajduje. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

Jest to całkiem inna oferta, którą z resztą poprawiliśmy i dalej tam wisi. Napisałem to w poprzedniej wiadomości.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@enersoncompl w takim razie prześlij mi zrzut z tą zakładką "odrzucone". 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

screen allgero2.png

Zaznaczam iż ofertę poprawiliśmy według wytycznych i dale on widnieje w tej zakładce!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@enersoncompl dziękuję, poprosiłam już zespół techniczny o sprawdzenie tego problemu. Jak tylko dostanę wieści w Twojej sprawie, wrócę tutaj do Ciebie. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@enersoncompl dostałam potwierdzenie, że to błąd po naszej stronie, więc przepraszam Cię za te problemy. Zespół techniczny zajmie się rozwiązaniem tego błędu. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

W takim razie czekamy na informację kiedy błąd zostanie naprawiony, nie ukrywam że bardzo to źle wpływa na naszą sprzedaż i liczymy na jakieś rozwiązanie tego problemu.

oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

Dodam tylko iż problem dalej występuje. Bardzo proszę o szybką reakcję! Blokuje nam to sprzedaż.

oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

Problem występuje nadal
Podaje nr losowej aukcji z którą jest ten problem 15818757150

oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

@_HolaOla_  kiedy problem zostanie rozwiązany? Nadal oferty wystawiane znikają nie wiadomo gdzie! Utrudnia nam to wystawianie ofert i prowadzenie sprzedaży! Marnujemy cenny czas! Kto nam to zrekompensuje?  nr kolejnej oferty która przepadła: 15825696535

oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

Jak wygląda sytuacja? Co się dzieje w tej sprawie?
Przez wasz błąd, z którym wygląda jak byście nic nie robili, cała sprzedaż w firmie leci na łeb na szyje. Nie możemy wystawiać nowych aukcji bo ciągle pojawia się ten sam problem! REAGUJCIE albo przynajmniej odpisujcie!

oznacz moderatorów

enersoncompl
#9 Pomysłodawca#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  
Jeszcze raz bardzo proszę o ponaglenie sprawy. Jest to kolejny dzień w którym tracimy cenne godziny pracy. Problem dalej występuje, aukcje przestają istnieć. 

oznacz moderatorów

WYBIERZTO
#8 Zapaleniec#

mam podobny problem, i jeszcze nikt mi nie odpisał na moją wiadomość 😕 

oznacz moderatorów