anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot do paczkomatu inpost

bodykids
#7 Wielbiciel#

Witam, jak zrobić żeby zwroty od kupujących (InPost) trafiały spowrotem do sprzedającego do paczkomatu a nie przez dostawe kuriera?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Nie ma chyba takiej mozliwości. Jak dobrze kojarzę to nie dawno ktoś ankietę z tym pomysłem stworzył.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Wystarczy że nadawać będziesz również w paczkomacie, to paczka wróci tym samym sposobem z którego została nadana 

Oto wiadomość od InPost:

"Zmiana procesu realizowania zwrotów do nadawców po nieudanej próbie doręczenia przesyłki – po zmianie zwroty będą realizowane bezpośrednio do miejsca, z którego przesyłki zostały nadane. Jeśli nadanie nastąpiło przez Paczkomat® lub przez PaczkoPunkt – zwrot zostanie wykonany dokładnie do tego samego urządzenia lub punktu. W przypadku nadania poprzez podjazd kuriera – zwrot zostanie zrealizowany pod adres nadawczy (tak jak dotychczas). Zmiana nie dotyczy Klientów z ustalonym adresem zwrotu w ramach umowy biznesowej."

Modyfikacje wchodzą w życie dnia 17 października 2022 roku

oznacz moderatorów

InPost
Ekspert InPost

@bodykids 

Obecnie, wszystkie zwroty do Nadawcy, są wykonywane pod adres (niezależnie od sposobu nadania). Pragniemy poinformować, że wdrażamy zmiany w regulaminach świadczenia usług pocztowych i przewozowych InPost w zakresie realizowania zwrotów do Nadawców po nieudanej próbie doręczenia przesyłki. Zmiany wchodzą w życie od 17 października 2022 roku.

Informacje można też znaleźć na naszym blogu:

https://inpost.pl/aktualnosci-zmiany-w-regulaminach-inpost-0

oznacz moderatorów

arturnowakowski1
#8 Zapaleniec#

Witam

Taka sprawa mam sporo markowych drogich ciuchów no i butów, szkoda mi wyrzucić bo zeszłyby jeszcze po 40zł/szt.  Jak można się domyślić co 4 zakup to zwrot, bo a to za ciasne albo za duże. Kupują paczkomatem ale zwroty przywozi kurier. A ja sprzedaje prywatnie i pracuje nie ma mnie w domu. Czy możliwe są zwroty odbierane w paczkomacie, tak żeby to było darmowe? Dziękuje.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@arturnowakowski1 przykro mi, ale nie ma takiej możliwości, zwroty są kierowane bezpośrednio na adres sprzedającego. Natomiast 17 października weszły zwiany w regulaminie InPost, po nieudanej próbie doręczenia przesyłkizwroty są realizowane bezpośrednio do miejsca, z którego przesyłki zostały nadane. Jeśli nadanie nastąpiło przez Paczkomat lub przez PaczkoPunkt – zwrot zostanie wykonany dokładnie do tego samego urządzenia lub punktu.
Tutaj więcej informacji na ten temat. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

arturnowakowski1
#8 Zapaleniec#

To wspaniała informacja

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@arturnowakowski1 to chodzi o nieodebrane paczki, jak klient zrobi zwrot przez allegro, paczka wróci na adres 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Dogadaj się, kurierem, niech zostawia paczki pod drzwiami, u sąsiada albo w okolicznym sklepie, oczywiście za wcześniejszą ich zgodą.

oznacz moderatorów