Zwrot nr AD01JVA3Y5 ma status doręczony, ale nie otrzymałem przesyłki. Nie mam zamiaru szukać tej przesyłki.
Cześć, @Puzelek_pl. Już to wyjaśniam i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Puzelek_pl, interweniowaliśmy w oddziale realizującym dostawę i wyjaśniamy tę sprawę.
Dalsze informacje otrzymasz od nas drogą mailową.
Czy mogę oczekiwać odpowiedzi na temat a nie odpowiedzi, która zupełnie niczego nie wnosi?Zadam jeszcze raz konkretne pytanie: gdzie jest paczka, która nie jest dostarczona a ma status DOSTARCZONY ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Puzelek_pl poprosiłam już o wiadomość dla Ciebie w korespondencji mailowej, którą prowadzimy z Tobą w tej sprawie.
Rozumiem, że napiszecie do klienta, że wasz zleceniobiorca zgubił, ukradł lub przetrzymuje zwrot, co więcej poświadczył nieprawdę o doręczeniu przesyłki. Tutaj co kilka dni jest inna osoba, która wykonuje dla was zlecenie, ludzie przypadkowi z łapanki. Rozumiem, że dalej (jako allegro) nie wiecie gdzie znajduje się zwracana przesyłka ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć, @Puzelek_pl. Skontaktujemy się w tej sprawie z kupującym, aby wyjaśnić co dzieje się z przesyłką zwrotną. Najmocniej przepraszam za utrudnienia.
Zgodnie z ustaleniami, które przekazaliśmy Ci w korespondencji mailowej, kurier podjedzie do Ciebie, aby wyjaśnić sprawę niedoręczonej przesyłki.
Poprzedni nie pracuje, dzisiejszy z którym rozmawiałem nic nie wie, więc nie powtarzaj informacji nie mających żadnego potwierdzenia.
Napisałem przecież, że ludzie rotują co kilka dni. Czy to co napisałem nie jest dla Ciebie zrozumiałe?
Tak jak napisałem w odpowiedzi do Was, nie można pisać o doręczeniu, skoro go nie było. Czy coś jest dla Ciebie niejasne? Nie można wyjaśniać czegoś, co nie miało miejsca !!!
Po drugie jak zauważysz jesteśmy już po Świętach 😉
"
Cześć, @Puzelek_pl. Skontaktujemy się w tej sprawie z kupującym, aby wyjaśnić co dzieje się z przesyłką zwrotną."
Skoro klientowi chcecie przekazać co dzieje się z przesyłką, to dalej nie rozumiem dlaczego mi nie możesz przekazać co dzieje się z przesyłką 😉
Stronę uprawnioną do zgłoszenia reklamacji przesyłki jest nadawca (art 92 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo pocztowe). Nadawcą przesyłki jest kupujący.
Podeślij kupującemu link do formularza reklamacyjnego https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje niech zgłosi opóźnienie w doręczeniu przesyłki (w tym przypadku zaginięcia musi minąć 30 dni od daty nadania). Samemu też możesz wypełnić ten formularz, ale najważniejsze aby zrobił to nadawca.
@Puzelek_pl, napisaliśmy do kupującego, aby wyjaśnić, że status jego przesyłki zwrotnej jest weryfikowany z oddziałem i skontaktujemy się z nim ponownie, gdy tylko ustalimy co stało się z paczką. Gdybyśmy już teraz znali pełny obraz sytuacji, to nie ukrywalibyśmy tego przed Tobą.
Jesteśmy w stałym kontakcie z oddziałem realizującym dostawę i dzisiaj dopytywaliśmy już o dokładny termin wizyty kuriera Ciebie. Gdy tylko dostaniemy odpowiedź, poinformujemy Cię o tym drogą mailową. Mam nadzieję, że to co napisałam jest dla Ciebie zrozumiałe.
Nie jest. Po prostu piszesz bez wyrazu. Oddział daje wam jakieś lakoniczne informacje, które powielacie, a które niczego nie wnoszą. Ja nie potrzebuję kuriera, ja potrzebuję paczkę 😉 To powinno być chyba jasne, a widzę, że nie jest. Z Twoich tłumaczeń i odpowiedzi mailem można prawie wysnuć wnioski, że kurier chcę wpaść na kawę albo na randkę z moją córką 😉 Dlatego zadam jeszcze raz konkretne pytanie: gdzie jest paczka i kiedy zostanie doręczona? Orlen już chyba miał wystarczająco czasu, aby to zweryfikować? No chyba, że nie - jak co trzy dni na moim rejonie jest nowy "kurier" z łapanki, a tamtego "od paczki" już nie wiadomo gdzie szukać ...
chciałem dopytać kurier miał przywieźć paczkę po świętach, które minęły czy też po Wielkanocnych w przyszłym roku ?