Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam taki nietypowy,a właściwie czytając sugestie przy zakładaniu tematu typowy problem
Jednak u mnie wygląda nieco inaczej
Klient zwrócił mi niewłaściwy produkt,a mój produkt wysłał do innego sprzedającego
Załatwił to (podobno) z allegro i ja,jak również ten drugi sprzedający,dostaliśmy kody zwrotu
Ja odsyłam pomylony zwrot do tamtego sprzedającego,a on do mnie
Nie byłoby w tym nic niepokojącego,ale dopóki mój produkt nie wróci do mnie fizycznie,nie mogę zwrócić kupującemu środków,bo może okazać się że znowu coś pomylone
W systemie jest że zwrot od klienta do mnie dotarł
Czy nie będę miał z tego tytułu jakichś problemów,typu obniżenie jakości sprzedaży i.t.p ,bo przecież środki zwrócę mu po dłuższym okresie,po tym jak mój towar dotrze do mnie
Sytuacja nietypowa, system tego nie zobaczy ale z pewnością zobaczy brak zwrotu. Moim zdaniem niech moderacja się przyjrzy: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@LEW433 napisał(a):Moim zdaniem niech moderacja się przyjrzy: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Na to liczę i proszę modów o zbadanie tego,albo zapisanie w kajecie jakbym miał z tego tytułu nieprzyjemności 😉
Chciałbym tylko dodać,że z kupującym wszystko załatwiliśmy po koleżeńsku
Podaję nr zam. b94c8f01-61c4-11ed-b454-ad149f6f0113
@na-obcasach oj to ja muszę skierować tę nietypową sytuację do odpowiedniego zespołu 😊 Dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź!
Dziękuję.Kontaktowałem się z kupującym i powiedział że poczeka cierpliwie na zwrot środków,aż mój towar do mnie dotrze.Tylko teraz niech allegro to jakoś odfajkuje
Allegro Cię nie odfajkuje, bo to robią bezduszne automaty. Kupujący może i poczeka, ale statystki polecą.... Bądź na to gotowa. Z automatami nie da sie dyskutować.
Konto prywatne mam kilkanaście lat,ale tam przeważnie kupowałem i jakoś to było.Konto firmowe mam niecałe 2 mce i trochę zacząłem czytać allegro gadane.Aż włos się jeży jak czytam niektóre posty.Aż odechciewa się tutaj handlować.
Jak mam zwrócić należność kupującemu,skoro dzisiaj przy próbie nadania paczki do tamtego sprzedającego paczkomat odrzucał mi kod (niepoprawny).
Dopiero po kontakcie z kupującym,który podał mi następny kod zwrotu,paczka poszła.
Skąd mogę mieć pewność,że moja paczka wróci do mnie.
Automaty automatami,ale w takiej sytuacji,po moim zgłoszeniu,powinien to ktoś ogarnąć.
W końcu fizyczne osoby tam też pracują i powinny interweniować
Jak kupujący pomylił się z wysyłką zwrotów do nieodpowiednich sprzedających,to allegro w mig załatwiło mu,domyślam się że nieodpłatnie,kody zwrotów.
Automaty raczej tego nie zrobił
@LEW433 napisał(a):
Sytuacja nietypowa, system tego nie zobaczy ale z pewnością zobaczy brak zwrotu. Moim zdaniem niech moderacja się przyjrzy: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nietypowa? Miewam tak minimum raz w miesiącu i to w przeróżnych konfiguracjach od pomyłki paczek, po wymieszanie przedmiotów z różnych zwrotów.
No dobra,kasę zwróciłem,może nie zbiednieję o te parę stówek.
Z kupującą mam dobry kontakt,także w razie czego będziemy pomiędzy sobą to załatwiać
Tutaj z automatami nie będę wchodził w bój 😉
z tymi statystykami to przesadzacie. Jakbyś oddał kilka dni później tą wpłatę, to nie ma to praktycznie żadnego wpływu na Twoje oceny. Nie popadajmy w paranoję, bo o to chodzi allegro, żebyśmy wszystko robili pod ich dyktando.
Parę dni owszem,ale to równie dobrze może trwać tygodniami,bo skąd pewność że towar który wróci teraz do mnie będzie mój.Były tu takie przypadki
to w takim przypadku tym bardziej nie dokonuje się zwrotu. Wolisz oddać pieniądze w ciemno, po to, żeby jakiś punkcik nie spadł w rankingu.
@na-obcasach napisał(a):
Parę dni owszem,ale to równie dobrze może trwać tygodniami,bo skąd pewność że towar który wróci teraz do mnie będzie mój.Były tu takie przypadki
No to pecha ma kupujący bo to on odpowiada za podróż zwrotną towaru do Ciebie.
Statystyki zwrotów można sobie swobodnie olać.
@na-obcasach będziemy mogli wykluczyć to zamówienie ze statystyk 👍
Dziękuję,dobrze wiedzieć na przyszłość że da się to jednak załatwić
Obecnie,tak jak napisałem wcześniej,zwrot kasy zrobiłem w ciemno.
Miło patrzyło z oczu kupującej,także liczę że wtopy nie zrobiłem 😉