Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Mam pytanie jak rozwiązać następującą sprawę. Klient zgłosił zwrot produktu i go odesłał. Okazało się, że produkt jest sprawny. Teraz pyta czy mogę odesłać mu produkt (procesor) bo pomylił się i nie zaktualizował płyty głównej przez co nie startował procesor. Nie zrobił reklamacji tylko zwrot. Czy jest możliwość odesłania procesora na jego prośbę bez zwrotu środków. Boję się, że odeślę procesor a allegro z automatu pobierze z mojego konta środki na zwrot.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Jak ja bym zrobił? Zwrócił pieniądze, a klient jak chce towar, to niech go kupi drugi raz. Wszystko prawnie będzie w porządku i zmniejszysz do zera możliwości manipulacji, czy czegokolwiek innego. Niestety, ale w tym przypadku prawnie do klienta należą pieniądze, do Ciebie towar.
Odsyłając mu towar będzie miał i to i to, a jak postanowi otworzyć dyskusję z pretensją, że nie zwróciłeś mu pieniędzy (a paczka do Ciebie dojechała), to średnio ogarnięty konsultant na Allegro może oddać mu pieniądze na Twój koszt. W tych czasach oszuści na Allegro łapią się najróżniejszych sposobów, żeby coś ugrać.