System nie przyjmuje paczek nadanych poprzez: Allegro Odbiór w Punkcie DHL
Witam, mam problem z nadaniem przesyłki. Byłem w paczkomacie, ale pojawia się błąd. Próbowałem też nadać przesyłkę w Żabce, jednak tam również jej nie przyjmują. Czy występuje jakiś problem z nadawaniem przesyłek?
prezento-grzes Jeśli masz etykietę wygenerowaną dzisiaj to może być typowy problem z Allegro DHL- potrzebny jest... czas 🙂 Zazwyczaj jeśli pojawia się błąd przy nadaniu to znaczy, że system jeszcze tej paczki nie widzi. Zobacz czy wejdzie po ok 3 godzinach od wydrukowania etykiety.
U mnie to samo, nie da się nadać przesyłki.
Kurier oczywiście też przyszedł i przesyłek nie jest w stanie zeskanować - numer podjazdu: AD9350203
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Allegro_One
Czy pojawia się Wam jakiś komunikat?
@prezento-grzes podaj proszę numer przesyłki.
@gdvorek "Błąd systemu, spróbuj ponownie później" Godzinę graniczną nadań mam do 11:30 to mam na prawdę .... czasu na nadanie.
A temat podjazdów? Po co te podjazdy jak i tak kurier nie odbierze paczek?
Witam ,błąd systemu byłem teraz znowu po godzinie i to samo . Nie można nigdzie nadać w Żabace ani w paczkomacie Allegri i DHL
@gdvorek Nie można nadać przesyłki numer: HU8660+7053000
JJD000030214008000122674112
@Sklep_Kameo co to jest za przesyłka? Nie wyszukuję takiej w systemie, podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy. Jeśli jest to przesyłka realizowana przez DHL, to trwa aktualnie awaria po stronie przewoźnika i pracują już nad rozwiązaniem problemu.
Czas to moje pieniądze :))) Jak mam czekać 3 godziny na nadanie przesyłki ? To żart:)?
W Paczkomacie nie da się nadać przesyłki DHL eCommerce czy Allegro DHL (tu przewoźnikiem jest DHL eCommerce). Możesz spróbować w punktach DHL POP lub w automacie DHL Locker.
I najlepiej poczekać ze dwie godziny od wygenerowana etykiety.
Natomiast w przypadku to przesyłka Allegro Delivery (jest to osoby przewoźnik, nawet jak fizycznie przesyłki obsługuje inna firma) możesz jeszcze spróbować w automacie Allegro OneBox.
W automacie Allegro też nie widzi .
Konsultuję temat, wrócę z odpowiedzią.
34 minuty ^^
Podpowiem tylko, że odliczanie czasu nie przyśpieszy weryfikacji sprawy. Konsultuję cały czas temat.
Witam ,ja nie odliczam czasu na przyspieszenie weryfikacji tylko ktoś napisał że mam czekać aby wysłać przesyłkę trzy godziny po wydrukowaniu :)))) Ja tam mogę się przejść do paczkomatu dla zdrowia. Tylko zgłaszam problem :)))Pozdrawiam 🙂
Spoko, zaczekamy - jutro też jest dzień :)))
ja nie czekam 3 godzin tylko nadam jutro !!!!!!!
niech żyje DHL - gorzej już nie będzie :)))
@gdvorek xD kurier przyjechał i teraz cudownie zadziałało - znaczy do jednej paczki nie zadziałało ale jedna to nie 10 🤣
Co do odliczania to wydaje mi się, że też nie opóźni więc w sumie czemu nie odliczać 😉