Dzisiaj o godzinie 10:04 otrzymałem powiadomienie że paczka jest gotowa do odbioru.
Otrzymałem jedynie powiadomienie w aplikacji i email bez SMSa.
20 minut później podjeżdżam pod automat, otwieram go kodem QR w aplikacji allegro a skrytka jest pusta.
O kilka dni za wcześnie na prima aprilis???
Numer paczki A00452INZ1
1. Żądam wyjaśnienia co się stało
2. Żądam informacji o oryginalnym numerze paczki z systemu przewoźnika w oryginalnym formacie oraz o nazwie przewoźnika np. DPD 1039 1642xx yyyU
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@kotkot13 Jest to paczka Allegro Delivery, więc numer paczki będzie inny. Zadzwoń na infolinię techniczną. Infolinia jest dostępna poniedziałku do soboty w godzinach 8-22. To jest numer telefonu- 616 306 886.
Dziękuję za numer na infolinię. Zadzwoniłem i tam chociaż dostałem oryginalny numer paczki do którego jaknajbardziej jest dostęp.
Chociażby jak już odbiorę paczkę to na etykiecie adresowej znajduję numer paczki przewoźnika napisany OGROMNĄ czcionką, większą nawet niż numer paczki Allegro.
Dzięki temu numerowi mogę wejść na stronę dpd.com.pl i tam sprawdzić status przesyłki. Mam tam dostęp do PEŁNYCH informacji a nie tylko okrojonych jakie widzę w allegro.
Chodzi o ten zaznaczony na czerwono, poniżej przykład doręczenie do automatu Allegro One przez przewoźnika DPD.