anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro delivery - brak podjazdu

asos_as
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

zlecenie na kuriera poszło w niedzielę dla części paczek, reszta dzisiaj i do 14:00 nikt nie przyjechał ich odebrać. Brak informacji o sortowni o numerze do kuriera, nic ! 

A004RZ35H9

A004RVY9F6

A004ROMVM6

A004ROM7M9

A004RN9NL6

A004RH8JV3

A004RH8JA7

A004RH8IT9

A004RH8IB7

A004RH8HJ2

A004RH8GL0

A004RH8FV1

Proszę o powiadomienie kupujących o opóźnieniach i wykluczeniu przesyłek ze statystyki.

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as 

Nie kontaktujemy się z klientem w takiej sytuacji, ten obowiązek należy do Ciebie.

Jeśli opóźnienie w pierwszym skanie paczki wynika z braku podjazdu kuriera, zamówienia mogą zostać wykluczone z Twoich statystyk Jakości sprzedaży (miar Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka).

W zależności od sposobu nadania, wykluczenie odbywa się na dwa sposoby:
  • Jeśli nadajesz paczki przez Wysyłam z Allegro i tam zamawiasz jednorazowy podjazd przed upływem zadeklarowanego czasu wysyłki. System sam wykluczy te zamówienia najpóźniej dzień po przewidywanym dniu dostawy (nie dotyczy to stałych podjazdów).
  • Jeśli korzystasz ze stałych podjazdów lub system z jakiegoś powodu nie wykluczył zamówień z automatu, możesz zgłosić tę sytuację samodzielnie w dedykowanej zakładce "zgłoś problem z podjazdem kuriera".
Po weryfikacji zgłoszenia i potwierdzeniu, że opóźnienie leży po stronie przewoźnika, zamówienia zostaną wykluczone i przestaną wpływać negatywnie na Twoje wyniki.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Pomimo zgłoszenia podjazdu kuriera przesyłki nadal oczekują na odbiór.

Prosimy o interwencję i podjazd kuriera.
Opóźnienie nie wynika z naszej winy proszę o informację dla Klienta jeśli paczki nie zostaną odebrane w dniu dzisiejszym. 

Co w przypadku jeśli kurier dzisiaj nie podjedzie ? Na jutro go już nie mamy możliwości zamówić. 

Dziękujemy za pomoc.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as 

Przekazałem interwencję i konsultuję sprawę podjazdu - wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Biuro pracuje do godz 16.00 czekałam do godziny 17:15 i dalej nikt się nie pojawił. Kod pocztowy 26-067 i cisza. Kolejne zamówienia spływają z tą metodą dostawy. 

Chcieliśmy wyłączyć tą metodę dostawy ale nie mamy takiej możliwości.

Proszę o wykluczenie kont z usługi - Allegro one(BOX) oraz Allegro One(Punkt, Box,Kurier)

buttonyarn, asos_as, SklepButtonYarn

Proszę o szybką interwencję w tej sprawie

Dziękuję

oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Chodzi nam tylko o firmę kurierska One Kurier 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as 

Przekazałem interwencję i jeśli kurier dziś nie zdąży odebrać przesyłek to odbierze je jutro.

Proszę o powód chęci wyłączenia tej metody dostawy.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Proszę o wyłączenie usługi Allegro One Kurier dla mojego konta.

Powody mojej decyzji są następujące:

• Nasza firma pracuje wyłącznie do godziny 16:00. Po tej godzinie w siedzibie firmy nie ma nikogo, kto mógłby przekazać przesyłki kurierowi.
  • Nie mam możliwości samodzielnego wyłączenia tej usługi, ponieważ opcja ta jest zablokowana.
  • Usługa została uruchomiona w naszym regionie zaledwie kilka dni temu i obecnie nie działa prawidłowo.
  • Pomimo opłacania usługi odbioru przesyłek przez kuriera, kurier nie pojawia się po odbiór paczek.
  • W związku z tym jestem zmuszona samodzielnie dostarczać przesyłki do zielonych automatów, co jest dla mnie dużym utrudnieniem.
  • Obecnie jestem w 7. miesiącu ciąży, dlatego regularne przewożenie paczek do automatów jest dla mnie szczególnie problematyczne i nie powinno być konieczne przy opłaconej usłudze odbioru przez kuriera.

W związku z powyższym proszę o jak najszybsze wyłączenie usługi Allegro One Kurier i potwierdzenie dokonania tej zmiany.

oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Konta: buttonyarn, asos_as, SklepButtonYarn

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as 

Skonsultuję to z odpowiednim zespołem i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, 

czy już coś wiadomo ? Wczorajsze paczki dalej czekają na kuriera i nadal usługa jest dostępna w metodach dostawy. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as w korespondencji 62024041 przesłaliśmy Ci numer kontaktowy do kuriera. Oddział został poinformowany o tym, że jeżeli odbiór nie zostanie zrealizowany 15.06 kurier ma podjechać po paczki dzisiaj. Zamówienia wykluczyliśmy z jakości. Zachęcam Cię do kontaktu z kurierem, w ten sposób najszybciej uzyskasz informację o godzinie podjazdu. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Kurier nie odbiera tel to w jaki sposób mam się z nim kontaktować ? Po godz 16 nie ma nikogo w firmie - jak ma odebrać przesyłki ? Cały dzień mam czekać na odbiór ? Jest Pani poważna ? 
Prosiłam o wyłączenie tej metody dostawy z opcji wysyłki. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as kwestia wykluczenia z tej metody dostay jest przez nas obecnie konsultowana. Wrócimy do Ciebie z informacją jak tylko będziemy mieli dalsze wieści. 

Alicja
oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Dlaczego to tak długo trwa ? Dzisiaj kurier również nie podjechał a paczki na magazynie leżą. Klienci dalej mają możliwość wyboru tej metody. Jutro będę musiała anulować i zwracać pieniądze za ponad 20 zamówień bo nikt nie będzie czekał po 3-4 dni aż paczka mu dojdzie. Usługa nie działa a jest aktywna. Proszę o pilne jej wyłączenie.

oznacz moderatorów

asos_as
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, czy konsultacje już się zakończyły ? Dlaczego to tak długo trwa ? Kurier nie podjechał od poniedziałku, ma dla mnie również paczkę o numerze A004RFT7U6, na śledzeniu jak w zabawie kotka z myszką. Proszę o pilną interwencję 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as rozumiem, że zależy Tobie na czasie i przepraszam, że Twoja sprawa wciąż jest w toku. Niestety nie mamy jeszcze odpowiedzi w Twojej sprawie, gdy tylko ją otrzymamy to wrócimy z informacją. 

Sandra
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@asos_as 

Dostałem informacje, że wyłączyliśmy dla Ciebie AOK na koncie. Skontaktujemy się z Tobą w tej sprawie jeszcze mailowo lub telefonicznie, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów