Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym wyrazić swoje głębokie zaniepokojenie poziomem usługi Allegro Delivery.
Dzisiaj przez 30 minut stałem pod paczkomatem Orlen Paczka i bezradnie dowiadywałem się że nikt nic nie może zrobić...
Otóż wygenerowałem zwrot paczki która otrzymałem przez Orlen Paczka oznaczone Allegro Delivery, poszedłem do paczkomatu, pierwsze 5 minut spędziłem na próbie nadania paczki, bezskutecznie.
W międzyczasie zaczął padać deszcz, mocno padać...
Zacząłem od kontaktu z Orlen Paczka, wybrałem numer na paczkomacie i cyfry w sekreterace. Nagle w słuchawce cisza... nie było żadnego sygnału, nikt przez 5 minut nie odbiera.
Orlen mnie olał a ja dalej moknę...
Więc rozpoczynam czat na whatsapp. Tutaj kolejne zderzenie ze ścianą
Pracownik Allegro nic nie może
więc stoję i moknę dalej, próbuje sie dowiedzieć co mam zrobić dalej, przecież chcę nadać zwrot.
Idę do sklepu obok Pani sprzedająca mówi
Mnie nie przeszkolono z nadawania paczek Orlen przez kod, a tak w ogóle to nie można.
No cóż, 25 minut w deszczu, bardzo przyjemna te wasze Allegro Delivery
Proszę mi zatem wyjaśnić, o co tu chodzi, dlaczego nikt nie jest w stanie mi pomóc...
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Zadzwoniłem jeszcze raz do Orlen Paczka, Pani w Orlen Paczka mówi że nic nie może zrobić
😂 😂 😂 😂 😂
I kazała mi nadać w punkcie gdzie sprzedawca nie chce przyjąć paczki bo nie można nadawać przez kod.
🤡 🤡 🤡 🤡 🤡
Ktoś mi powie co zrobić? Nikt nie jest przeszkolony, nikt nie wie co zrobić... Ech... na amazn to wszystko wydaje się być łatwiejsze.
Reklamację składaj do allegro to ich szlagierowa usługa.
Gdzie takie rzeczy się składa? Chciałem to zrobić ale tam nie ma opcji reklamacji na allegro delivery
Która to niby opcja?
Przykro nam. Ale szczerze to już nas takie historie średnio ruszają. Za dużo tego. Poczułeś to co sprzedawcy czuja tu codziennie. Włączają to, bo bez tego nie ma smart i sprzedaż o połowę spada, potem przykładowo zakup w poniedziałek rano. Allegro radośnie wyświetla dostawę jutro. Klikają zlecenie odbioru. Mija poniedziałek kuriera nie ma, mija wtorek kuriera nie ma. Środa klient wściekły. Wysyłają ponaglenie do firmy. Czwartek kuriera nie ma, przy farcie w piątek zajrzy. Klient "to Pana problem" i negatyw często połączony ze zwrotem. A co na tym portalu na dobrą sprawę można zrobić? Dzień jak co dzień... Żeby chociaż mieli tyle przyzwoitości i oddali kasę za tę "usługę" albo dopłaty do smarka ale gdzie tam. Zbieranie kasy to jedyna funkcja, która nigdy nie szwankuje.
Dzieki, w sumie byłem ciekaw opinii drugiej strony.
Ja osobiście uważam że Allegro leci za mocno w kulki, brakuje poważnej alternatywy na rynku, jest Amzn i powoli tam zmierzam.
No właśnie allegro ostatnio sie upodabnia do A....... Robi wszystko to przez co A....... przegrał gdy próbował odebrać im rynek.
@Lucassith Ja kiedyś miałem podobny przypadek z paczkomatem InPost ale poinformowano mnie ze jeśli cały paczkomat jest pełny to nie ma gdzie po prostu mojego zwrotu zmieścić. To była prawda inny paczkomat przyjął zwrot bez problemu. No i deszcz wtedy nie padał.
Gdybyś miał czas mógłbyś pojeździć po okolicznych miastach może po kilku dniach znajdziesz jakąś wolną skrzynkę, nawet nie wiem jak się ta orlenówka poprawnie nazywa.
Mam to samo. Jak rozwiązałeś problem?
@KrzysiekS930716 podaj proszę numer zamówienia, którego to dotyczy i napisz co dokładnie stało się, gdy wpisałeś kod odbioru w maszynie, a także podaj proszę jej adres.