anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Delivery teoria VS rzeczywistość

MAMY ROZWIĄZANIE!
_Likos_
#21 Demiurg#

Tak jak w tytule Allegro delivery - teoria:

Allegro Delivery to partnerski program dostaw dostępny już dla klientów Allegro. W jego ramach możesz wybierać wygodne dla Ciebie dostawy do automatów paczkowych, punktów i na adres mając pewność, że Allegro bierze odpowiedzialność za Twoją paczkę na każdym etapie jej podroży, w tym również za reklamację czy zwrot.

Zródło: https://allegro.pl/kampania/allegro-delivery?srsltid=AfmBOoqbIeUMIpwD6TQ4eXiTprHQM3XZk-nwJJRKyz7s6Ma...

Allegro delivery rzeczywistość:

Wczoraj kurier orlen mimo złożonych zleceń nie pojawił sie po paczki . Napisaliśmy kilka reklamacji. Standardowa odpowiedź allegro: 

"Bardzo przepraszam za utrudnienia. Dokładamy wszelkich starań, aby jakość oferowanych przez nas usług była na jak najwyższym poziomie. Poprosiliśmy naszego kuriera, by zlecenia podjazdu wykonywał zgodnie z ustaleniami. Dodam, że w związku z Regulaminem “Allegro Delivery”, § 15. REKLAMACJE, punkt 4 - nie gwarantujemy usługi zlecenia odbioru przez kuriera, dlatego nie uznaję reklamacji.   Zależy mi na tym, aby ta sytuacja nie wpłynęła na Twoją jakość sprzedaży, dlatego zamówienie nie jest już wliczane do statystyk."

Ale była jedna  WYBITNA gdzie prócz standardowej był dopisek :

"Sprawdziłem, że do zlecenia podjazdu reklamowanej przesyłki została wydana inna paczka."

No i to już są wręcz żarty. Kuriera nie było ale została wydana innna paczka ( oczywiście nie otrzymaliśmy informacji jaka paczka nawet jej numeru. pewnie nie nasza bo nasza póki co spokojnie sobie leżą i czekają

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Wiec jak to jest ? Allegro bierze odpowiedzialnośc za Allegro Delivery ? czy też nie bierze? jak allegro zamierza sie wywiązać ze zobowiązań wobec kupujących którzy wybrali tą metode a ich paczki powinny być dziś u nich lecz nadal czekają u nas????

Bo jeśłi dziś nadal nie bedzie kuriera z orlenu - napiszemy kolejne reklamacje na dzisiejsze paczki a do naszych klientów napiszemy informacje oraz prosbe aby oni takze reklamowali przesyłki allegro delivery.

Skoro jedno nasze zgłoszenie jest nieskuteczne to może w tej metodzie należy napisać kilka reklamacji na jedną przesyłke z której dostarczenie allegro przecież bieże pełną odpowiedzialność ?????

Ehh naprawde przestaje mieć na to wszystko siły ...............

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

🤣 allegro i odpowiedzialność 

Może dobrym pomysłem będzie też przesłanie klientom linku do tego wątku tak aby widzieli jak ... w sumie wasz wspólny problem zostanie olany 🤣

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek  ale a propos moich odrzuconych reklamacji . Oczywiscie że sie od nich odwołam bo przecież:

Zgodnie z regulaminem allegro delivery:
§ 9. ZASADY PRZYJMOWANIA I DORĘCZANIA PRZESYŁEK
  1. Przesyłkę można nadać w następujący sposób:
    a. w Punkcie Obsługi Klienta;
    b. w Automacie Paczkowym;
    c. poprzez przekazanie Przesyłki przez Nadawcę Kurierowi w miejscu i terminie uzgodnionym przez Nadawcę i Operatora, w przypadku skorzystania z Usługi Dodatkowej “Podjazd kuriera” bądź Usługi obejmującej i zawierającej w cenie odbiór Przesyłki przez Kuriera.

Wyrażnie wskazuje że odbiór przesyłek przez kuriera jest częscią usługi.

Wiec pewnie bedzie to dłuższa przepychanka

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@_Likos_ nigdy nie zwracałem uwagi na regulamin tej ... no nie wiem jak to nazwać ale tego czegoś. 

"terminie uzgodnionym przez Nadawcę" - 🤣 brzmi pięknie. 

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek  ja też nie zwracałem ale jełśi już powołano sie na regulamin ( w którym zresztą nie ma zapisu że obiory nie podlegają reklamacji) to zacząłem go zgłebiać. No i jednak okazało sie że odbiór jak najbardzej jest częscią usługi.

A jeśłi jest czescią usługi to jeśłi strona sie nie wywiazuje reklamacja zdaje sie być zasadna. 

No ale to napisze w weekend w odwołaniu . 

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @_Likos_, zgłosiłem interwencję w Twojej sprawie oraz do przewoźnika. Jak tylko otrzymamy aktualizację zgłoszenia, wrócimy do Ciebie w tym wątku.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@matt_rose  dziekuje. Dziś mamy kolejne nadania na orlen ( z odbiorem na dziś) i mam nadzieje ze paczki w koncu wyjadą. 

Natomiast odpowiedzią allegro na reklamacje podjazdu nie ukrywam że jestem rozczarowany zwłaszcza że nawet tutaj na forum zacytowałem punkt regulaminu mówiący o tym iż odbiór przez kuriera  jest to częśc usługi Allegro Delivery, wiec takie uzasadnienie odrzucenia zdaje sie być wręcz komiczne.

No ale to już sobie opisze w odwołaniu , teraz najważniejsze aby paczki wyjechały.

Jeszcze raz dziekuje z pomoc

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

@_Likos_ Otrzymałem informację od przewoźnika, że kurier dzisiaj zjawi się po odbiór przesyłek.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator#

Dziekuje, mam nadzieje ze przyjedzie 🙂

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@matt_rose  dziekuje. Był po przesyłki.Okazało sie że wczoraj na naszym zleceniu skanował inne przesyłki. Dla nas to nauczka na tyle że od dziś dokażdej paczki dajemy osobne zlecenie podjazdu. Skoro kurierowi źle kiedy mu staramy sie ułatwić prace i puszczamy wszystko na jednym zleceniu to my dla własnegobezpieczeństwa równie dobrze możemy zrobic 10 zleceń puszczając zlecenie podjazdu po każdej nadanej przesyłce.

W każdym razie dziś paczki zostały odebrane dziekuje za pomoc

oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator#

U nas to samo, brak podjazdu kuriera wczoraj i jak na razie nie widać go dzisiaj, wiec ja tez proszę o interwencje @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @deymon_pl, podaj proszę, dla jakiego kuriera zamawiałeś podjazd, ew. podaj proszę numer przesyłki, którą miał odebrać.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator#

KURIER ORLEN numer zlecenia z wczoraj AD3997531 i dzisiaj  D3997531 przesylki z wczoraj i dzisiaj nadal czekają...

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Dzięki wielkie @deymon_pl, interwencja zgłoszona.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów