Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie mamy możliwości wyłączenia poszczególnych metod dostawy w ramach programu Allegro Delivery. Zgodnie z oficjalną dokumentacją Allegro (link😞
Program Allegro Delivery zawiera różne metody dostawy, które udostępniane są wyłącznie jako pakiet. Oznacza to, że nie można ich indywidualnie dodawać ani usuwać z cennika lub szablonu dostawy.
Moj adres to kod pocztowy 66-400, który jest poza zasięgiem kuriera Allegro ome
Przykładowo, Allegro One (Punkt, Box, Kurier) zawiera:
Allegro One Box – dostawa następnego dnia lub tego samego dnia do automatów
Allegro One Punkt – dostawa następnego dnia do punktów odbioru
Allegro One Kurier – dostawa do domu następnego dnia w wybranych miastach
W ramach pakietu dostępne są także:
Allegro DHL (kurier, automat, punkt)
ORLEN Paczka (automat, punkt odbioru)
Prosimy o informację, czy możliwe jest całkowite wyłączenie Allegro One przy jednoczesnym zachowaniu kwalifikacji do Allegro Smart!, lub jakie kroki powinniśmy jeszcze podjąć z naszej strony.
@Client:132525643 Konsultuję wsze zgłoszenie z odpowiednim zespołem.
Czy udało sie to o może zweryfikować? Cały czas wpadaja nam zlecenia na usługe Allegro One , które nie są obsługiwane przez nasz kod pocztowy
@Client:132525643 Proszę, odezwij się w tym wątku z poziomu konta, o które chodzi.
Ja zgłaszam od 13 maja bez efektu tracę klientów ich zaufanie cały czas proszę , dostaje tylko obietnice i informacje , że sprawa przekazana do odpowiedniego działu . Nie mam już cierpliwości mam wrażenie e sprawa jest lekceważona i nic nie robione od 2 tygodni.
@zabawkifirma bardzo mi przykro, że rozwiązanie sprawy się przeciąga. Mogę potwierdzić, że zgłoszenie zostało przekazane do odpowiednich osób, zostanie zweryfikowane i jutro powinieneś móc wyłączyć Allegro One Kurier w cennikach. Gdyby było inaczej, daj proszę znać tutaj.
nie wierze w to , obiecywano mi to już kilka razy , dziś kolejne zamówienia Allego kurier one kolejne anulacje
Ja mam problem z Allegro one w centrum Krakowa , pomimo obsługiwania mojego kodu kurier od 12.11 odbiera paczki i odebrać nie może . Zamówione odbiory na 12.11 , 13 go , 14 go i 17 listopada do tej pory nie zostały odebrane . 4 krotna skarga na kuriera , reklamacja na infolini , reklamacja do Allegro do dzisiaj zero konkretów , ŻADNEJ POMOCY , ponad 50 paczek z allegro one i InPost leży i nie wierzy w to co się dzieje . Klienci czekają i wytłumacz klientowi , że kurier nie przyjechał i od 12.11 przyjechać nie może . Infolinia to samo farmazon na gigancie . Brak mi słów
@amerihealth podaj proszę numery przykładowych przesyłek, zweryfikuję problem z odbiorem paczek.
431215976521100115366656 , 631215976595030137235302 , A003525OV7 , A003509ON8 , A0034Z72G9 , A0034MZ1T8 - to z dzisiaj
a z 12.11 : A0033K9QO1 , A0033KKUI5
z 14.11 : A0034EJ215 , A0034EX9G0 , A0034EY594 ,
Odpowiedź na zgłoszenie nr 55672366 - do dzisiaj nic się nie zmieniło
Dzisiejsze zgłoszenie ; Przyjęliśmy zgłoszenie numer "55881194"
i Przyjęliśmy zgłoszenie numer "55880839"
Udało się coś ustalić ?
@amerihealth bardzo Cię przepraszam za te sytuacje. Wyjaśniamy to z oddziałem, Doradcy zgłosili już interwencję, otrzymasz odpowiedź w korespondencji e-mail, którą z nami prowadzisz.
Dziękuję za pomoc , jestem już przekonany , że to złośliwe działanie kuriera . Wczoraj i dzisiaj oprócz odbioru paczek miał dostarczyć inne i w obu przypadkach zaznaczył , że odmówiłem odbioru przesyłek . Nie rozumiem o co chodzi a zupełnie skandalicznym jest , że firma pomimo kilku skarg nie jest wstanie poradzić sobie z tą sytuacją .