anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro DHL (Delivery) nie można zamówić podjazdu na ten sam dzień!

MAMY ROZWIĄZANIE!
EkspertLed
#9 Pomysłodawca#

nr zamówienia: 52bc9650-4b3b-11f0-bdde-ff4167df65a3

znowu włączyliście nam DHL (Delivery). Ok, ale dlaczego nie mogę zamówić podjazdu na dziś? Zamówienie z godziny 7:25, jest 8:20, paczka ma wyjść od nas dziś.

EkspertLed_0-1750141303211.png

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@EkspertLed jeśli nie masz dostępnej opcji zlecenia odbioru na dziś - to oznacza, że kurier nie może przyjechać do Ciebie w tym terminie. W takim przypadku, możesz nadać paczkę sam, np. w punkcie lub zamówić podjazd na jeden z dostępnych terminów. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@EkspertLed jaki termin dostawy pokazuje Ci allegro? Czy kupujący został wprowadzony w  błąd?

@Sa_nova problemem nie jest, że kurier od allegro nie odbierze przesyłki dzisiaj, tylko wasz przewidywany czas dostawy

oznacz moderatorów
EkspertLed
#9 Pomysłodawca#

termin dostawy oczywiście jutro. 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

do wczoraj wszystko działało, zawsze zamawiałam podjazd rano i robiło się zlecenie a kurier przyjeżdżał. Dziś się nie dało zrobić zlecenia na dziś. 

oznacz moderatorów
EkspertLed
#9 Pomysłodawca#

@Sa_nova 
Nie, to nie to. 

Już kilka miesięcy temu samowolnie włączyliście nam DHL i kilka dni wysyłaliśmy paczki i zawsze było tak, ze do zamówienia w danym dniu nie dało się zamówić podjazdu w tym samym dniu, nawet jeśli i tak miał przyjechać bo był zamówiony dzień wcześniej. 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@EkspertLed zgłosiłam to do weryfikacji i wrócę z informacją, gdy otrzymam odpowiedź. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@EkspertLed otrzymałam odpowiedź, że nie otrzymujemy od przewoźnika (w tym przypadku DHL) informacji o dostępności na dziś. Dlatego nie wyświetlamy możliwości zamówienia podjazdu z dzisiejszą datą. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@Sa_nova  to przestańcie pokazywać kupującym dla DHL "dostawa jutro". Ja nie mam żadnej godziny granicznej dla DHL, kupujący widzą "dostawa jutro" a ja nie mogę zamówić kuriera po odbiór przesyłki.

oznacz moderatorów
EkspertLed
#9 Pomysłodawca#

Dziś przed 8.00 można było zamówić podjazd, tuż po 8.00 już nie. Mimo, ze podjazd już jest na dziś zamówiony wczoraj. Wygląda to na zwykłe "odcięcie jak leci" - nic nie jest sprawdzane. 

oznacz moderatorów
EkspertLed
#9 Pomysłodawca#

Okazuje się, ze DHL do nas nie może podjeżdzać kiedy chcemy, choć w Allegro możemy go zamówić nawet na 17.00, okazuje się, ze przyjezdza o 9-10 i nic z tym się nie da zrobić.
O co chodzi z tym DHL, po co jest on w Delivery jak działa to tak, ze nie działa?

oznacz moderatorów