Klientka zamówiła paczkę z dostawą DHL do Żabki - dziś sprawdzam status przesyłki, a tam informacja "07 May 2026, 07:16 Błędne dane adresowe". Sprawdziłam i adres tej Żabki się zgadza, więc nie rozumiem, w czym jest problem. Numer zamówienia: 80c41470-4855-11f1-9bae-89be77fe0a81, numer przesyłki: Allegro AD02BL1O85 @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@ExoticFactory zgłosiłam problem do oddziału i wrócę gdy ustalę szczegóły.
Wiadomo już, co się dzieje z paczką?
@ExoticFactory przykro mi, ale jeszcze nie otrzymaliśmy odpowiedzi od oddziału.
Wrócimy z informacjami, gdy tylko je otrzymamy.
Ogólnie to adresem punktu lub automatu jest jego numer. Ulica, nr domu, miejscowość itp nie są częścią adresu punktu odbioru.
Przykładowy adres punktu odbioru to 4526037 (to pełny adres dla DHL eCommerce).
Tu ważne, Allegro Delivery to inna firma kurierska niż DHL i ich adresy punktów są inne niż te od DHL. Przykładowy adres punktu Allegro to A009253 (to jest pełny adres punktu).
W twoim przypadku pewnie nie było miejsca i po prostu kurier wybrał złą opcję na tetminalu.
Etykieta była generowana za pośrednictwem Allegro, więc punkt był taki jak wybrany przez klientkę. Podejrzewam, że było tak jak piszesz, bo Żabka w mojej okolicy często odmawia przyjęcia paczek 😕
@ExoticFactory wracam z informacją. Punkt nie przyjął przesyłki dlatego pojawił się problem z dostarczeniem paczki, otrzymaliśmy dyspozycję zwrotu przesyłki do nadawcy.
@pecela napisał(a):W twoim przypadku pewnie nie było miejsca i po prostu kurier wybrał złą opcję na tetminalu.
Dopuszczam, że taka sytuacja jest możliwa. Właśnie tak myślałam — czekałam, aż zwolni się miejsce w Żabce. Ale proszę wybaczyć… czy naprawdę od 16 kwietnia ani razu nie pojawiło się tam wolne miejsce na dostarczenie przesyłki?
I jak w ogóe możliwe było przedłużanie przechowywania przesyłek przez prawie cały miesiąc? Zwykle, jeśli nie odbiorę paczki w wyznaczonym terminie, jest ona automatycznie odsyłana do sprzedawcy. W tej sytuacji z jakiegoś powodu tak się nie dzieje — przesyłki są po prostu przenoszone pomiędzy różnymi punktami odbioru.
Przy błędnym adresie nie pojawia się próby doręczenia. Taka paczka powinna iść od razu do zwrotu do nadawcy jako niedoręczalna.
A co do przenoszenia, to jak to Allegro Delivery, to ten przewoźnik nie ma takiej opcji.
A co do przedłużania terminu odbioru, to jest to dobrowolna usługa, świadczona na wniosek odbiorcy. Nadawca nie ma możliwości przedłużenia terminu odbioru.