anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka - gdzie można nadać taką przesyłkę?

Pokelando
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry.

Dzisiaj o godzinie 10:00 chciałem nadać paczkę Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka w automacie paczkowym:

2101904253283 AD01FK7VP8

Po zeskanowaniu zarówno zwykłego kodu jak i QR paczkomat Orlen wyświetlił komunikat o nieprawidłowym numerze. Zadzwoniłem na infolinię Orlen Paczki i konsultantka oznajmiła mi, że to nowa usługa wprowadzona w tym tygodniu; taką paczkę można nadać WYŁĄCZNIE zamawiając podjazd kuriera. Powiedziała też, że Allegro powinno o tym informować przy generowaniu numeru. Podkreśliła, że nie przyjmie jej żaden automat paczkowy ani punkt. Dla mnie jest to problem, bo nie mam czasu czekać cały dzień na podjazd kuriera. Jak się następnie okazało pierwszy punkt partnerski w pobliżu bez problemu przyjął paczkę. Czy mogę dostać sprawdzoną informację gdzie w końcu można nadawać taką paczkę, aby następnym razem uniknąć kłopotu?

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@Pokelando Wyjaśniam to z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z informacją. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

w_kiwi

@Pokelando Otrzymałam informację, że taką przesyłkę bezproblemu powinieneś móc nadać w automatach i punktach Orlen. Nadanie wyłącznie przez podjazd kuriera dotyczy przesyłek zagranicznych. Czy na ekranie automatu wyskoczył jakiś konkretny komunika, podczas próby nadania przesyłki. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

QualityCN
#7 Wielbiciel

Mam ten sam problem, w automacie nie da się nadać, podobnie zresztą jak Odbiór w Punkcie DPD, wcześniej normalnie wszystko działało, teraz każdą paczkę trzeba nadawać w innym miejscu, strata czasu i nerwów tylko.

oznacz moderatorów

Pokelando
#9 Pomysłodawca

Całkiem niedawno można było zeskanować etykietę w aplikacji DPD, a teraz trzeba biegać po Żabkach. 

oznacz moderatorów

Pokelando
#9 Pomysłodawca

W automacie wyskoczył komunikat, że numer przesyłki jest nieprawidłowy. Próbowałem skanować kilka razy w różnych odstępach czasu. 

oznacz moderatorów

ArtDrewno_PL
#7 Wielbiciel

Witam, u mnie to samo, dzisiaj nie mogłam nadać przesyłki orlen, wyskoczył błąd w automacie że numer przesyłki jest nie prawidłowy. Co robić

oznacz moderatorów

nat_not

@ArtDrewno_PL @Pokelando Których przesyłek i których automatów dotyczy ten problem?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ArtDrewno_PL
#7 Wielbiciel

Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka   próbowałam nadać w kilku automatach Orlen i nie dało rady, nawet ręcznie wpisywałam numer przesyłki i wyskakiwał ten sam błąd

oznacz moderatorów

Pokelando
#9 Pomysłodawca

Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka

2101904253283 AD01FK7VP8

Próbowałem ją nadać w paczkomacie Orlen przy ul. Chrobrego 16a 15-057 w Białymstoku.

oznacz moderatorów

nat_not

@Pokelando Dziękuję. Przekazałam sprawę ponownie do sprawdzenia.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Pokelando
#9 Pomysłodawca

@w_kiwi Chyba jednak nie działa to tak jak powinno.

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Miałem dzisiaj dokładnie to samo z Orlenem i pani na infolinii udzieliła takiej samej odpowiedzi jak założycielowi wątku.

Zróbcie coś z tym bo to jakaś paranoja!

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@TechartGSM podaj numer przesyłki lub zamówienia, zweryfikujemy to dokładniej. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

44baea00-d1ed-11f0-942e-3d4d7429accc

84724550-d1e6-11f0-a15d-abfa98d9197c

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@TechartGSM dzięki! Już to weryfikuję. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HothBrickStore
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

kosmeteusz
#9 Pomysłodawca

Miałem dziś ten sam problem. 

2101909597726 AD01G0DO78 - latam z rana po 4 automatach i stacji Orlen (gdzie mi odmówiono bo jest automat przy stacji) z jedną paczką -.-

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @kosmeteusz. Przepraszam za utrudnienia. 
Już to wyjaśniamy i gdy tylko otrzymamy więcej informacji, damy Ci znać w korespondencji mailowej.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Pokelando
#9 Pomysłodawca

Proszę także o informację tutaj, bo każdy nas jest w podobnej sytuacji. 

oznacz moderatorów