Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry.
Dzisiaj o godzinie 10:00 chciałem nadać paczkę Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka w automacie paczkowym:
2101904253283 AD01FK7VP8
Po zeskanowaniu zarówno zwykłego kodu jak i QR paczkomat Orlen wyświetlił komunikat o nieprawidłowym numerze. Zadzwoniłem na infolinię Orlen Paczki i konsultantka oznajmiła mi, że to nowa usługa wprowadzona w tym tygodniu; taką paczkę można nadać WYŁĄCZNIE zamawiając podjazd kuriera. Powiedziała też, że Allegro powinno o tym informować przy generowaniu numeru. Podkreśliła, że nie przyjmie jej żaden automat paczkowy ani punkt. Dla mnie jest to problem, bo nie mam czasu czekać cały dzień na podjazd kuriera. Jak się następnie okazało pierwszy punkt partnerski w pobliżu bez problemu przyjął paczkę. Czy mogę dostać sprawdzoną informację gdzie w końcu można nadawać taką paczkę, aby następnym razem uniknąć kłopotu?
@Pokelando Wyjaśniam to z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z informacją.
@Pokelando Otrzymałam informację, że taką przesyłkę bezproblemu powinieneś móc nadać w automatach i punktach Orlen. Nadanie wyłącznie przez podjazd kuriera dotyczy przesyłek zagranicznych. Czy na ekranie automatu wyskoczył jakiś konkretny komunika, podczas próby nadania przesyłki.
Mam ten sam problem, w automacie nie da się nadać, podobnie zresztą jak Odbiór w Punkcie DPD, wcześniej normalnie wszystko działało, teraz każdą paczkę trzeba nadawać w innym miejscu, strata czasu i nerwów tylko.
Całkiem niedawno można było zeskanować etykietę w aplikacji DPD, a teraz trzeba biegać po Żabkach.
W automacie wyskoczył komunikat, że numer przesyłki jest nieprawidłowy. Próbowałem skanować kilka razy w różnych odstępach czasu.
Witam, u mnie to samo, dzisiaj nie mogłam nadać przesyłki orlen, wyskoczył błąd w automacie że numer przesyłki jest nie prawidłowy. Co robić
@ArtDrewno_PL @Pokelando Których przesyłek i których automatów dotyczy ten problem?
Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka próbowałam nadać w kilku automatach Orlen i nie dało rady, nawet ręcznie wpisywałam numer przesyłki i wyskakiwał ten sam błąd
Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka
2101904253283 AD01FK7VP8
Próbowałem ją nadać w paczkomacie Orlen przy ul. Chrobrego 16a 15-057 w Białymstoku.
@Pokelando Dziękuję. Przekazałam sprawę ponownie do sprawdzenia.
@w_kiwi Chyba jednak nie działa to tak jak powinno.
Miałem dzisiaj dokładnie to samo z Orlenem i pani na infolinii udzieliła takiej samej odpowiedzi jak założycielowi wątku.
Zróbcie coś z tym bo to jakaś paranoja!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@TechartGSM podaj numer przesyłki lub zamówienia, zweryfikujemy to dokładniej.
44baea00-d1ed-11f0-942e-3d4d7429accc
84724550-d1e6-11f0-a15d-abfa98d9197c
@TechartGSM dzięki! Już to weryfikuję.
tutaj poruszony temat: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/przesy%C5%82ki-smart/m-p/1125248#M230232
Niestety allegro coś zmieniło.
Miałem dziś ten sam problem.
2101909597726 AD01G0DO78 - latam z rana po 4 automatach i stacji Orlen (gdzie mi odmówiono bo jest automat przy stacji) z jedną paczką -.-
Cześć, @kosmeteusz. Przepraszam za utrudnienia.
Już to wyjaśniamy i gdy tylko otrzymamy więcej informacji, damy Ci znać w korespondencji mailowej.
Proszę także o informację tutaj, bo każdy nas jest w podobnej sytuacji.