Chciałbym uzyskać wyjaśnienie dotyczące opcji „Allegro One Kurier – dostawa jutro”. Obecnie w ustawieniach mam określoną godzinę wysyłki do 14:00. Czy w przypadku złożenia zamówienia po tej godzinie (np. o 15:00) klienci nadal widzą informację, że przesyłka zostanie dostarczona następnego dnia?
Zauważyłem, że od niedawna klienci coraz częściej wybierają tę formę dostawy akurat po godzinie 14:00, co budzi moje wątpliwości co do sposobu jej działania.
Dodatkowo nie mam możliwości wyłączenia tej metody dostawy. Czy istnieje sposób, aby ją dezaktywować? Nie planujemy korzystać z dodatkowego kuriera i zależy nam na ograniczeniu dostępnych opcji dostawy.
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@DzieckoExpert już wyjaśniam.
Godzina wysyłki tego samego dnia działa i jest widoczna dla kupujących tylko jeśli spełniasz warunki opisane tutaj (co najmniej 10 zamówień zrealizowanych przez zintegrowanych przewoźników, dla których masz ustawioną godzinę wysyłki tego samego dnia, minimum 95% zamówień, które klienci złożyli i opłacili do podanej przez Ciebie godziny w ciągu ostatnich 28 dni, udało Ci się wysłać tego samego dnia, nie masz wydłużonego czasu dostawy w związku z opóźnieniami w wysyłce zamówień z poprzedniego dnia).
Obecnie spełniasz je tylko dla jednej metody dostawy (InPost Paczkomaty), dlatego w Twoich ofertach powinna być widoczna informacja "kup do 14:00 dostawa jutro", ale tylko przy tej metodzie dostawy (możesz to sprawdzić w tej zakładce).