Do metod mich dostaw została dodana dziś usługa allegro one kurier z czym że jest nie obsługiwana w moim mieście więc nie mogę wygenerować etykiet do takich zamówień z dziś proszę o pomoc. Ewentualnie jakie informacje dodatkowe mam podać i co zrobić z tymi zamowieniami
@DawOSSO podaj proszę kod pocztowy z któego nadajesz przesyłki.
44-274 Rybnik
Proszę w miarę możliwości o szybką interwencję w tej sprawie, dochodzą kolejne zamówienia których nie jestem w stanie obsłużyć metoda allegro one kurier gdyż jest nie obsługiwana w Rybniku z tego co wyczytałem to została dziś z automatu dodana do moich opcji wysyłki.
To trochę absurd że Allegro dodaje taką opcję z automatu nawet na rejon który jest nieobsługiwany przez Allegro One Kuriera.
Proszę o ręczne wyłączenie tej usługi w moich cennikach gdyż nie da się jej odznaczyć z mojej strony - komunikat że musi być włączony zawsze. A gasząc cały pakiet Allegro deliviery tracę wysyłki Smart.
@DawOSSO Poprosiłam o wyłączenie usługi na Twoim koncie.
Dziękuję wysłałem też zgłoszenia poprzez e-mail. A co z zamowieniami od klientów z taką metodą których nie mogę zrealizować?
@DawOSSO Niestety w naszym systemie wybór innej opcji dostawy nie będzie możliwy. Pozostaje więc bezpośredni kontakt z klientami, żeby ustalić jaką inną metodą paczki zostaną wysłane.
Dzień dobry, mam taki sam problem. Klienci kupują a ja nie mogę wygenerować etykiety żeby nadać paczkę Wyskakuje komunikat: Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera..
Co z tym zrobic? Mój kod pocztowy to 44-341
@Pluszowe_Sowkowo Poprosiłam o wyłączenie Allegro One Kuriera na Twoim koncie.
Wspaniale. kto zwróci pieniądze za paczki które muszę wysłać innym kurierem? Bo jak rozumiem to ja muszę zadzwonić i poinformować klienta o zmianie kuriera i oczywiście ponieść tego koszt. To jest paranoja żeby praktycznie nie było zamówień od dłuższego czasu a jak już jakieś wpadnie to nie można go nadać. To jest po prostu absurd. Spadek zamowień w porównaniu do zeszłego roku to ok 40 procent. Mój produkt nie jest mniej atrakcyjny o 40%. To wasze ciągłe codzienne dobre zmiany spowodowały to że nikt nie kupuje.
Dzień dobry, również proszę o wyłączenie tej dostawy. Też jesteśmy z rybnika 44-210. Pozdrawiam
A jednak działa, nie trzeba nic wyłączać. Pozdrawiam
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
a ja bym chciał się dowiedzieć czy przyjedzie po odbiór ?? kod 42-240.
O dziwo wczoraj wygenerować i zgłosić nie mogłem a dzisiaj się dało, ale czy przyjedzie ?
Kurier w Rybniku powiedział że dopiero dzisiaj dostali dyspozycję na odbiór paczek
Proszę o wyłączenie też dla nas kod pocztowy 42-240. @nat_not
@sklep_ekosiarki Przekazałam Twoją prośbę do odpowiedniego zespołu.
Irytujący problem, niby mają wyłączyć to w dziale technicznym dla mojego konta Allegro.
Problem w tym że jak już ustale z klientem by nie wybierał znów allegro one box / one kurier to i tak allegro podsuwa tą metodę dostawy jako poprostu kurier - nie informując że będzie to właśnie one box kurier....
Screen ponizej od klienta
w ten sposób klient zrobił 2 zamówienia do których nie bylem w stanie wygenerować etykiety.
Czekam dalej na pomoc z strony działu technicznego co ma potrwać do paru dni! Paranoja!
U mnie problem już rozwiazany
Ja dzisiaj się pofatygowałem do OneBoxa do paczkomatu i tam nadałem. Ale zagranicznych nie przyjmuje.