Kto odbiera , obsługuje przesyłki metodą allegro one kurier jeśli nadam w one boxie ? Bo z tego co wiem to one box obsługuje tylko DPD u mnie i jemu daje paczki pod one boxem jak go spotkam. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Allegro One to kurier własny Allegro.
Natomiast w Allegro Delivery, przesyłki fizycznie doręczają Allegro One, DHL eCommerce, DPD i Orlen Paczka. Ale przewoźnikiem w Allegro Delivery zawsze jest Allegro.
A i nigdy nie dawaj przedmiotu kurierowi, jak jest nadanie w automacie paczkowym. Automat musi zarejestrować nadanie, bo od tego momentu odpowiedzialność za przesyłkę przechodzi na przewoźnika (nie ma nadania, nie ma przejścia odpowiedzialności).
@pecela jak takiego kuriera allegro one rozpoznać ? Nigdy nigdzie nie widziałem w żadnym mieście.
Jakieś godziny graniczne nadania ? Pewnie jak zwykle będzie problem żeby ktoś odebrał paczkę, jak oni zwrot mi dostarczają 7dni allegro delivery od pół roku , każdy zwrot jest mi dostarczany 7dni , za każdym razem zgłaszam i nic tego nie wynika, i jeszcze te formułki że zapewniają że to nie jest standard allegro, a właśnie że jest bo jak może być problem od pół roku z każdym zwrotem allegro DHL i Allegro Orlen ? Po odbiór jak bym zamówił podjazd to też tydzień bym czekał na każdą paczkę
@AlePiesio tak, są godziny graniczne 😉 Możesz je sprawdzić tutaj: https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne wystarczy wpisać kod pocztowy z któego nadajesz. Wyświetlimy Ci informację jakie metody dostaw są dostępne dla tego kodu oraz jakie są godziny graniczne zamówienia kuriera oraz nadania w punkcie/boxie 🙂
@Syrena_zT to akurat nieprawda bo przesyłki one box DPD od roku czasu nadaje w tym miejscu do godziny 10 a kurier przyjeżdża sobie np o 8:45, innego dnia o 9:00 a następnego o 9:30 a później już nie wraca, tylko raz dziennie przyjeżdża, nie po godzinie 10 , tylko przed a przesyłki od roku nie wysłane w terminie.
Zwroty tak samo 7 dni idą do mnie allegro delivery , DHL i Orlen.
InPost codziennie zwroty dostarcza a allegro delivery ma zawsze problem i potrzebują aż 7dni na dostarczenie zwrotu, można zgłaszać i nic to nie zmienia , robią co chcą, z takimi przewoźnikami współpracujecie ? Nie sądzicie że 7 dni to dużo ? I uprzedze stwierdzenie, to nie przez długi weekend , święta tak jak moderat w grudniu/styczniu mi tu pisał, jak nie ma żadnych świąt to też jest problem.
Dziś niby przesyłkę w końcu doręczył ale gdzie ? Ja nic nie mam, ani pod drzwiami ani w skrytce pocztowej,nic. To jest jakaś ściema inaczej tego nazwać nie można.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy ktoś to kontroluje i odpowiada za taki bajzel ?
Mam już dość tych zwrotów co idą do mnie 7 dni za każdym razem, i jeszcze sobie kurier kliknął że zwrot dostarczony a ja nic nie mam.
Wyłączę te allegro delivery na prawdę bo już mnie nerwy noszą jak z ludzi **piiip**ów robią, nie wiem czy to allegro czy przewoźnicy allegro delivery ponoszą za to odpowiedzialność . Czy ktoś się raz a porządnie zainteresuje sprawą? Ile mam zakładać zgłoszeń , średnio raz w miesiącu zakładam zgłoszenie w tej samej sprawie , że znowu zwrot idzie 7 dni... Że kurier kliknął dostarczone ale chyba w głowie to dostarczył a nie mi.
to akurat nieprawda bo przesyłki one box DPD od roku czasu nadaje w tym miejscu do godziny 10 a kurier przyjeżdża sobie np o 8:45, innego dnia o 9:00 a następnego o 9:30 a później już nie wraca, tylko raz dziennie przyjeżdża, nie po godzinie 10 , tylko przed a przesyłki od roku nie wysłane w terminie.
Zwroty tak samo 7 dni idą do mnie allegro delivery , DHL i Orlen.
InPost codziennie zwroty dostarcza a allegro delivery ma zawsze problem i potrzebują aż 7dni na dostarczenie zwrotu, można zgłaszać i nic to nie zmienia , robią co chcą, z takimi przewoźnikami współpracujecie ? Nie sądzicie że 7 dni to dużo ? I uprzedze stwierdzenie, to nie przez długi weekend , święta tak jak moderat w grudniu/styczniu mi tu pisał, jak nie ma żadnych świąt to też jest problem.
Dziś niby przesyłkę w końcu doręczył ale gdzie ? Ja nic nie mam, ani pod drzwiami ani w skrytce pocztowej,nic. To jest jakaś ściema inaczej tego nazwać nie można
@AlePiesio czy możesz podać numer przesyłki, o której piszesz?
@la_nika mogę i tak od pół roku podaje tylko numery przesyłek, to co mi szkoda podać kolejny raz a później kolejny i kolejny AD023TQ4M8
@AlePiesio dziękuję! Zgłosiliśmy to do oddziału, weryfikują, co się stało. Wrócę z informacjami.
@la_nika dzięki ale problem nie leży tylko w tej jednej paczce... Tylko z każdym zwrotem allegro delivery DHL i Orlen , każdy zwrot otrzymuje po tygodniu i zawsze są problemy bo muszę zgłaszać do chwile, ciągle pokazują się statusy błędny region doręczenia albo że nieudane doręczenie albo jak w tym przypadku że przesyłkę została dostarczona, kiedy to się w końcu skończy ? Czy możecie rozwiązać problem że zwrotami raz a porządnie ? Ja już nie chce co chwile zgłaszać problemów ...
@AlePiesio rozumiem Cię doskonale i nie powinno to tak wyglądać. To również zgłosiliśmy do oddziału. Zdaje sobie sprawę, jak upierdliwe jest zgłaszanie ciągle tych problemów, ale tylko mając takie zgłoszenia wiemy o problemie i możemy działać.
@la_nika ale ja chciałbym się dowiedzieć gdzie jest problem i jaki jest problem ze paczki docierają po 7 dniach ? Kto odpowie na to pytanie ?
Wydaje mi się że oddział to wam nic nie mówi i robi co chce.
I najważniejsze gdzie jest moja przesyłka ? Minęły 24h od zmiany statusu na doręczone a ja nadal nie mam przesyłki ani nie wiem gdzie ona jest , zapadła cisza, nie wiem mam czekać dalej na przesyłkę czy jak?
@AlePiesio oddział odpowiedział, że zwrócą na to uwagę i że takie sytuacje nie powinny się powtórzyć.
W sprawie przesyłki, o której piszemy, jeszcze nie otrzymaliśmy informacji.
@la_nika jeśli wyjaśnienie gdzie jest przesyłka, będzie trwało tak długo jak doręczenie to kurier już nie będzie pamiętał gdzie zostawił przesyłkę tydzień temu (jeśli zostawił )
Nie można po prostu zadzwonić do kuriera i zadać proste pytanie gdzie jest przesyłka ?
@AlePiesio nie tak wygląda procedura, nie możemy po prostu zadzwonić do kuriera.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ zaraz minie 48h od niby dostarczenia paczki a ja dalej nic nie wiem , co, gdzie i jak? Oddział pewnie ma to w nosie. Ja przesyłki nie mam , więc nie mogę zwrócić środków klientowi.
@AlePiesio oddział weryfikuje z kurierem kwestię przesyłki. Wysłałam ponaglenie w sprawie ustalenia losów przesyłki.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dzisiaj mija termin zwrotu środków do klienta 14 dzień od złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy.
Jakie są dalsze kroki ? 72h mija dziś od statusu w systemie doręczona, fizycznie nie mam paczki/produktu, nie mogę zwrócić środków w takim przypadku klientowi , co dalej ? Ręce opadają , za każdym razem problemy że zwrotami Allegro Orlen delivery ..
Gdzie mogę zgłosić oficjalną reklamację? Bo tak możemy czekać miesiąc czasu i dalej będę musiał pisać to samo
@AlePiesio przepraszam za wydłużony czas weryfikacji. Konsultuję Twoją sprawę, jak tylko będę miała dalsze wieści wrócę do Ciebie z informacją.
Co do reklamacji, możesz ją złożyć przez ten formularz: https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje?srsltid=AfmBOoqfc-d_HxRaH4STFOw4g0-lyRBZbE8jJkiVY...
Mają na samochodach oznaczenia Allegro Delivery.
A jeżeli chodzi o godziny graniczne Allegro One, to najłatwiej sprawdzić je tutaj
https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne
A Dla Allegro Delivery musisz szukać tutaj https://help.allegro.com/pl/sell/a/godziny-graniczne-nadawania-przesylek-dla-wybranych-przewoznikow-...