anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awizo pomimo bycia w domu (DHL)

Client:110419474
#7 Wielbiciel

Witam.
Zastanawia mnie co mogę zrobić w sytuacji, gdy kurier zadeklarował, że podjął próbę dostarczenia przesyłki... ale ja byłam cały dzień w domu. Kurier ponoć był tutaj koło 13:25- jednak po prostu, nikt się nie zjawił. Jak już wspomniałam, nie wychodziłam z domu, domofon też jest sprawny. Deklarowane awizo- nie wiem czy powinno być papierowe, ale w skrzynce takowego NIE było. Niestety śmiem twierdzić, że kuriera tu po prostu nie było.
Tylko, że co ja mam teraz zrobić? Sprzedający odpowie mi dopiero jutro, ze względu na jego godziny pracy (w dyskusji dostałam automatyczną wiadomość), ale obawiam się, że może być na to jutro po prostu za późno. Poniewaz, skoro kurier deklaruje, że był tu dzisiaj, ale go nie było, to nie mogę mieć pewności, że jutro ta sama sytuacja się nie powtórzy. Co mogę zrobić, z poziomu kupującego? Próbowałam jakoś przekierować paczkę przez serwis DHL, ale okazuje się, że nie jest to możliwe.
Nie wiem, czy moderatorzy się zainteresują sprawią, ale nr. przesyłki to:
AD02B0H3N2.

Z góry dziękuję za wszystkie porady, jeśli takowe się pojawią.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

#7 Wielbiciel

Nie wiem, czy mam dzwonić na infolinię DHL Express, bo to chyba nie to samo- w końcu tutaj to Allegro jest odpowiedzialne za przewóz, jeśli dobrze rozumiem? Nie mogę dobrać numeru infolinii na podstawie numeru paczki- bo nie jest on "prawidłowy"... Więc chyba jednak muszę zapytać o pomoc moderatorów forum...
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:110419474 Poprosiłam o weryfikację tego przypadku. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:110419474 Dostałam potwierdzenie, że sprawa będzie wyjaśniana w korespondencji nr 61105489. 

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dziękuję za pomoc. Faktycznie otrzymałam wczoraj e-mail, więc będę tam kierować się po dalsze wskazówki. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów