Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o pilną weryfikację przesyłki AD01D3N6J0. Pisanie reklamacji to jakaś fikcja. Po stronie Allegro te ustalenia trwają zdecydowanie za długo, klienci się niecierpliwią. Statusu przesyłek w tym tworze Delivery to jest kpina, nic z nich nie wynika. Klient oczekuje jasnej i klarownej deklaracji kiedy przesyłka zostanie dostarczona a nie że "Przesyłka może zostać doręczona z opóźnieniem". Cytując klasyka to mo(ż)rze jest szerokie i głębokie 😕
Ogólnie to już drugi raz dla tego samego klienta DHL ma duże problemy w dostarczeniu przesyłek (pewnie to przypadek) i co najfajniejsze to że to różne adresy doręczeń. To My tracimy reputację w oczach klienta, czy ktoś w końcu weźmie odpowiedzialność po stronie allegro za takie coś.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Firma-Polmer weryfikuję to z oddziałem i wrócę z informacją.
@Firma-Polmer wracam z informacją. Status paczki wynika z błędu w sortowni - paczka została skierowana do innego oddziału, niż powinna być. Przepraszam za powstałe nidogodności, przesyłka będzie opóźniona o 1-2 dni robocze.
Właśnie straciliśmy klienta, który powiadomił nas że takie cyrki wymuszają na nich zmianę dostawcy. Dziękuje Waszemu pięknie nazwanemu DELIVERY za rzetelne i sprawne dostarczanie przesyłek.
Allegro Delivery ma zgodnie z regulaminem usługi do 3 dni roboczych na doręczenie przesyłki. Twoja przesyłka została nadana 24 listopada, czyli termin doręczenia upływa 27 listopada.
A status pokazuje opóźnienie w stosunku do terminu wyświetlonego w ofercie, a nie do terminu określonego w regulaminie usługi pocztowej.
Zgodnie z obowiązującym prawem możesz reklamować opóźnienie przesyłki dopiero po upływie regulaminowego terminu doręczenia (§6 ust 2 pkt 3 Rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej).
To ja wiem, nie od dziś jestem w e-handlu. Tylko wytłumacz to klientowi, który widzi jedną informację - przewidywany czas dostawy i nic go nie interesuje. A co do regulaminu to podejrzewam że sam nawet nie przeczytałeś go całego - wraz oczywiście ze wszelkimi zmianami, więc regulamin a to co jest w rzeczywistości to całkiem dwie sprzeczne rzeczy.
Sama nazwa "przewidywany" mówi, że termin nie jest w 100% pewny. Tylko ludzie niestety nie odróżniają pojęcia "przewidywać", "domniewać", od "gwarantować", "obiecać". Dzisiaj, jak komuś powiesz, że może coś będzie na jutro, to znaczy, że obiecałeś, że będzie.
No właśnie w tym sęk.. ale czy to my sprzedawcy musimy za to odpowiadać... Przecież jakie piękne informacje były o tym że pełną odpowiedzialność za Allegro Delivery bierze Allegro, że oni będą pilnować całego procesu logistycznego.
@Firma-Polmer zobaczysz co się będzie działo w grudniu, żaden przewoźnik w Allegro Delivery nie ogarnia takiej ilości paczek, dlatego ja zrezygnowałem z Allegro Delivery jako sprzedawca bo to za dużo problemów i czasu 😞
Stworzyli jakiś twór, za wszelką cenę próbują udowodnić że wszystko działa i jest ok, a tak naprawdę nikt nie wie jak to zrobić. Jakoś konkurencja Delivery na I. działa i potrafi logistycznie ogarnąć cały ten bum świąteczny. No cóż dużo melisy trzeba będzie na uspokojenie pić .. tylko czy pęcherz to wytrzyma ;/