anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się dzieje z przesyłką DHL Delivery

kakabe_2007
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Proszę o informację co się dzieje z przesyłką Allegro Delivery DHL , którą od kilku dni krąży po Szczecinie ?

Numer Przesyłki - Allegro AD02J9EIB1

Numer zamówienia - a2e6dac0-60c8-11f1-8e8a-b13312e55057

Klient otwiera dyskusję numer - a04b7ead-32e6-45a8-a753-d8c8bd137bae

Proszę o informację kiedy przesyłka dotrze do kupującego.

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 Cześć! Sprawdzam status przesyłki i weryfikuję sprawę. Jak tylko będę coś wiedzieć wrócę z informacją. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

Dziękuję za informację

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 Doradca już zadziałał w tej sprawie i umieścił jeszcze informację w dyskusji. 🙂 "Dziękuję za wiadomość, bardzo mi przykro, ale kurier dwukrotnie nie mógł już umieścić przesyłki w Żabce ze względu na przepełnienie punktu. Dzisiaj będzie ponowna próba zarówno do Żabki jak i automatu."

Nicol
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@N_Nitka28  Na chwilę obecną przesyłka w dalszym ciągu nie została dostarczona ani do Żabki ani do automatu ............ i duże prawdopodobieństwo że nie zostanie i dziś dostarczona. Co w tej sytuacji mam odpowiedzieć klientowi ???

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 Nie zakładajmy, że paczka nie zostanie dostarczona. Doradca cały czas trzyma rękę na pulsie w dyskusji. W razie problemów klient może użyć przycisku "poproś o pomoc Allegro". 

Nicol
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@N_Nitka28 Za kilka minut kurier kończy pracę. Na tą chwilę klient jest mocno zdenerwowany że od poniedziałku nie może odebrać swojej przesyłki ............. I być może wystawi mi negatyw za zbyt niską jakość usługi kurierskiej ......... gdzie ja nie odpowiadam za pracę firmy kurierskiej ....... Bo to przecież usługa Allegro Delivery ..........

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Kolejny dzień przesyłka nie została dostarczona do punktu odbioru - to jakieś żarty 😡

Jak mam wytłumaczyć klientowi że Allegro Delivery DHL żarty sobie robi z niego ............

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @kakabe_2007. Zgłosiliśmy już interwencje w oddziale realizującym dostawę z prośbą o pilne wyjaśnienie. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. Najmocniej przepraszam za utrudnienia.  

Marysia
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@MiMary  Trochę za późno ..... Klient odstąpił od umowy a ja zwróciłem mu pieniądze.........

Dobrze by było aby Allegro Delivery DHL zwrócił przesyłkę do mnie

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 Poprosiliśmy o zwrot przesyłki do Ciebie. 

Marysia
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@MiMary  Bardzo dziękuję za pomoc 😁

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Wygląda na to że oddział DHL Szczecin nie przejął się zupełnie prośbą o odesłanie przesyłki do nadawcy bo dziś 12.06.2026 o godzinie 09:30 ponownie wydali przesyłkę do doręczenia .......

No cyrk ! Od poniedziałku w Szczecinie nie potrafią dostarczyć przesyłki ..... Ciekaw jestem ile dni jeszcze będą bawili się ze mną i z klientem ......... Ż E N A D A

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 

W tej sprawie otrzymasz od nas odpowiedź mailowo w zgłoszeniu nr 61956393. Przepraszam za utrudnienia.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

To już nie jest śmieszne .......😡

Przesyłka 6 raz została wydana dziś 13.06.2026 o godz. 08:14 do doręczenia !!!

Kurier i tak nie dostarczy do punktu tej przesyłki bo pracownicy Żabek nie chcą się bawić w listonoszy .......

Klien dawno odstąpił od umowy i dawno zostały zwrócone należności ...

Allegro od dwóch dni pisze że interweniowało w oddziale DHL Szczecin aby zwrócono przesyłkę do nadawcy.... I co ....I nic DHL robi co chce nie zwracając uwagi na Allegro.

Panie @gdvorek  gdzie jest ten meli który miałem otrzymać z wyjaśnieniami ????

Gdzie i do kogo mam napisać żeby otrzymać zwrot niedostarczonej w terminie przesyłki ???

Czy muszę składać reklamację i żądać odszkodowania od Allegro ......

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 Widzę, że prowadzisz korespondencję w tej sprawie w zgłoszeniu nr 61956393, o którym wspominał Grzesiek. Poczekaj na kolejną odpowiedź. 

Natalia
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@nat_not Ile dni jeszcze muszę czekać bo ostatnia wiadomość była 11 czerwca o godz 19:49 i od tej pory zapanowała "cisza" .......... Kiedy DHL Szczecin przestanie się bawić i udawać że próbuje dostarczyć przesyłkę o wymiarach 23 cm x 15 cm 4 cm o wadze 50 gram - koperta bąbelkowa ???

oznacz moderatorów