@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Proszę o informację co się dzieje z przesyłką Allegro Delivery DHL , którą od kilku dni krąży po Szczecinie ?
Numer Przesyłki - Allegro AD02J9EIB1
Numer zamówienia - a2e6dac0-60c8-11f1-8e8a-b13312e55057
Klient otwiera dyskusję numer - a04b7ead-32e6-45a8-a753-d8c8bd137bae
Proszę o informację kiedy przesyłka dotrze do kupującego.
@kakabe_2007 Cześć! Sprawdzam status przesyłki i weryfikuję sprawę. Jak tylko będę coś wiedzieć wrócę z informacją.
Dziękuję za informację
@kakabe_2007 Doradca już zadziałał w tej sprawie i umieścił jeszcze informację w dyskusji. 🙂 "Dziękuję za wiadomość, bardzo mi przykro, ale kurier dwukrotnie nie mógł już umieścić przesyłki w Żabce ze względu na przepełnienie punktu. Dzisiaj będzie ponowna próba zarówno do Żabki jak i automatu."
@N_Nitka28 Na chwilę obecną przesyłka w dalszym ciągu nie została dostarczona ani do Żabki ani do automatu ............ i duże prawdopodobieństwo że nie zostanie i dziś dostarczona. Co w tej sytuacji mam odpowiedzieć klientowi ???
@kakabe_2007 Nie zakładajmy, że paczka nie zostanie dostarczona. Doradca cały czas trzyma rękę na pulsie w dyskusji. W razie problemów klient może użyć przycisku "poproś o pomoc Allegro".
@N_Nitka28 Za kilka minut kurier kończy pracę. Na tą chwilę klient jest mocno zdenerwowany że od poniedziałku nie może odebrać swojej przesyłki ............. I być może wystawi mi negatyw za zbyt niską jakość usługi kurierskiej ......... gdzie ja nie odpowiadam za pracę firmy kurierskiej ....... Bo to przecież usługa Allegro Delivery ..........
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Kolejny dzień przesyłka nie została dostarczona do punktu odbioru - to jakieś żarty 😡
Jak mam wytłumaczyć klientowi że Allegro Delivery DHL żarty sobie robi z niego ............
Cześć, @kakabe_2007. Zgłosiliśmy już interwencje w oddziale realizującym dostawę z prośbą o pilne wyjaśnienie. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. Najmocniej przepraszam za utrudnienia.
@MiMary Trochę za późno ..... Klient odstąpił od umowy a ja zwróciłem mu pieniądze.........
Dobrze by było aby Allegro Delivery DHL zwrócił przesyłkę do mnie
@kakabe_2007 Poprosiliśmy o zwrot przesyłki do Ciebie.
@MiMary Bardzo dziękuję za pomoc 😁
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Wygląda na to że oddział DHL Szczecin nie przejął się zupełnie prośbą o odesłanie przesyłki do nadawcy bo dziś 12.06.2026 o godzinie 09:30 ponownie wydali przesyłkę do doręczenia .......
No cyrk ! Od poniedziałku w Szczecinie nie potrafią dostarczyć przesyłki ..... Ciekaw jestem ile dni jeszcze będą bawili się ze mną i z klientem ......... Ż E N A D A !
W tej sprawie otrzymasz od nas odpowiedź mailowo w zgłoszeniu nr 61956393. Przepraszam za utrudnienia.
To już nie jest śmieszne .......😡
Przesyłka 6 raz została wydana dziś 13.06.2026 o godz. 08:14 do doręczenia !!!
Kurier i tak nie dostarczy do punktu tej przesyłki bo pracownicy Żabek nie chcą się bawić w listonoszy .......
Klien dawno odstąpił od umowy i dawno zostały zwrócone należności ...
Allegro od dwóch dni pisze że interweniowało w oddziale DHL Szczecin aby zwrócono przesyłkę do nadawcy.... I co ....I nic DHL robi co chce nie zwracając uwagi na Allegro.
Panie @gdvorek gdzie jest ten meli który miałem otrzymać z wyjaśnieniami ????
Gdzie i do kogo mam napisać żeby otrzymać zwrot niedostarczonej w terminie przesyłki ???
Czy muszę składać reklamację i żądać odszkodowania od Allegro ......
@kakabe_2007 Widzę, że prowadzisz korespondencję w tej sprawie w zgłoszeniu nr 61956393, o którym wspominał Grzesiek. Poczekaj na kolejną odpowiedź.
@nat_not Ile dni jeszcze muszę czekać bo ostatnia wiadomość była 11 czerwca o godz 19:49 i od tej pory zapanowała "cisza" .......... Kiedy DHL Szczecin przestanie się bawić i udawać że próbuje dostarczyć przesyłkę o wymiarach 23 cm x 15 cm 4 cm o wadze 50 gram - koperta bąbelkowa ???