Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Hej, mam pytanie odnośnie zamawiania kuriera DPD.
Doczytałam że aby podjazd był darmowy Allegro Kurier DPD muszą być 4 paczki, natomiast Allegro One Box DPD już od jeden paczki podjazd jest darmowy.
Stąd moje pytanie. Zakładam że mam 1 paczkę Allegro kurier DPD i 5 paczek Allegro One Box - czy w takim wypadku DPD zabierze moje wszystkie paczki bez naliczania opłaty?
Zakładam że zamawiam podjazd w panelu Allegro do Allegro One Box, za pół godziny wpada mi zamówienie na Allegro Kurier DPD (tu już nie klikam podjazdu kuriera), to czy jeśli fizycznie kurier przyjedzie to zabierze mi wszystkie paczki? Czy muszę je segregować i żeby nie ponosić kosztów to wtedy tą jedną zawieźć do punktu?
Nie wiem, ale się wypowiem.
Jak pracowałem jako kurier DPD to zabierałem wszystkie paczki z rejonu, nie było drugiego kuriera, więc nie sądzę, że ktoś po to specjalnie przyjedzie, bo metoda dostawy inna. Jeżeli etykiety poprawne to powinien odebrać
To że odbierze to raczej jestem pewna. Bardziej mi chodzi czy naliczy mi się opłata za to że typowo dla Allegro Kurier DPD była jedna paczka.
A dla allegro one box dpd było kilka.
@jadowitepl w opisanym przypadku przewoźnik naliczy opłatę za odbiór mniej niż 4 przesyłek. Kurier może odebrać razem przesyłki Allegro Kurier DPD i Allegro One obługiwane przez DPD, ale nie sumują się one w ramach jednego podjazdu, są liczone osobno. Czyli podjazd Allegro One nawet po jedną przesyłkę będzie bezpłatny, ale przesyłki Allegro Kurier DPD muszą być minimum cztery, aby opłata nie została naliczona.