@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
W otrzymanej informacji o zmianie cennika "Allegro Delivery: wkrótce zaczniemy naliczać większą opłatę za niebezpieczne przesyłki" jest adnotacja o produktach niebezpiecznych, m.in. akumulatory (potocznie baterie) Li-Ion oraz Li-Polymer.
I stąd moje pytanie:
1. Czy to oznacza całkowity zakaz sprzedaży akumulatorów Li-Ion i Li-Polymer do: telefonów komórkowych, laptopów, nawigacji samochodowych, elektronarzędzi, kosiarek, ogniw przemysłowych itd. w serwisie Allegro? Niemal żadna firma kurierska - bez podpisania specjalnej umowy - nie pozwala na wysyłanie takich produktów, a i tak wszyscy wysyłają na swoich normalnych umowach.
2. Rozumiem, że w przypadku sprzedaży powyższych produktów trzeba zmienić cennik i usunąć dostawy Allegro Delivery. Nie wiem, czy tysiące sprzedawców mają tego świadomość, że właściwie ich biznes na Allegro właśnie się kończy.
Pytanie jest o tyle zasadne, że na Allegro są tysiące firm sprzedających takie produkty, a kary będą drakońskie.
Pozdrawiam.
Widać ci którzy korzystają z allegro delivery traktowani są w pewnych kwestiach jako gorszy sort/podludzie.
"jak obiecałam, wracam z informacją, że w Allegro Delivery nie można nadawać przesyłek niebezpiecznych dla zdrowia. Zdaję sobie sprawę, że jest to zapis bardzo ogólny, ale nasze stanowisko jest takie, że do takich zaliczają się wszystkie akumulatory."
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ akumulatory czy baterie, bo to różnica. Piszecie raz tak, raz inaczej.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
czy długo musimy czekać na odpowiedź, czy chodzi o akumulatory, czy baterie - raz piszecie tak, raz inaczej.
@mm-computers w wypowiedzi, którą tutaj cytujesz, napisałam, że chodzi o akumulatory.