Jestem sprzedawcą na Allegro. Wysyłam tylko 2 rodzaje produktów przez 3 lata. Małe zwykłe kartony 19*19*52cm.
Sprzedaż przez Allegro DHL do Węgier. 2 te same towary. Dwie paczki takie same. Do jednej naliczona dopłata za niestandardową przesyłkę. Do drugiej nie. I to oczywiście błąd. Allegro nie pomaga w rozwiązaniu. Żadnego wsparcia. Tylko odpowiedź że wszystko jest ok. A potem poprosiłam o odwołanie decyzji i doprecyzowanie za co konkretnie została naliczona dopłata. Żadnej odpowiedzi. 3 wiadomości i totalne ignorowanie przez pracownika Allegro. Wsparcie na poziomie niskim.
Zgłoszenie numer 57777822
I co ważne. Mam biznesową umowę z DHL. Wysyłam takie same paczki od dawno. W 30-50 razy więcej niż przez Allegro. Było tylko 1-2 razy naliczona dopłata i po reklamacji oczywiście uznana za błędna. Powiedzieli że kurier czasami błędnie zapisuje. A my mamy kuriera który jest już w wieku.
Pozdrawiam
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Cześć @PANSKI_POLSKA, konsultuję Twoją sprawę z odpowiednim zespołem.
Błędnie
Mam nadzieje, że odpowiedź otrzymam nie za póżno, że termin odwołania minie. A na maila tak i nie ma po tygodniu odpowiedzi.
Mam nadzieje, że odpowiedź otrzymam nie za póżno, że termin odwołania minie. A na maila tak i nie ma po tygodniu odpowiedzi (((
Nie powielaj proszę tych samych zapytań innymi kanałami kontaktu, ponieważ nie przyśpiesza to naszej odpowiedzi. Sprawa jest rozwiązywana mailowo w zgłoszeniu nr 57777822. Dlatego wszelkie informacje na jej temat otrzymasz wyłącznie drogą mailową. Dobrego dnia!
był problem z logowaniem do konta firmowego. Przepraszam.
A odpowiedzi na zgłoszenie nie ma od 12 stycznia. Czekam wtedy
Wszystko rozumiem, nie ma sprawy,
Przepraszam za brak odpowiedzi - nadałem priorytet sprawie.
Dzień dobry.
Przez swojego opekuna biznesowego konta DHL wyjaśniłam, że paczka była od razu zaznaczona jako niestandardowa na liście przewozowym przez zleceniodawcę (w moim wypadku to Allegro Sp z o o).
Sprawdziałam mój protokół nadawczy, tam nie było zaznaczono. To znaczy na następnym kroku w systemie Allegro błędnie zaznaczył jedną paczkę jako niestandardowa. DHL powiedział że oczywiście błedna naliczona opłata musi być przez reklamację zwrócona. Ja miałam takie wypadki wcześniej i wszystko łatwo i szybko było rozwiązano. Pozdrawiam