anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL naliczył dopłatę. Brak wsparcia w rozwiązaniu problemu

PANSKI_POLSKA
#7 Wielbiciel

Jestem sprzedawcą na Allegro. Wysyłam tylko 2 rodzaje produktów przez 3 lata. Małe zwykłe kartony 19*19*52cm. 

Sprzedaż przez Allegro DHL do Węgier. 2 te same towary. Dwie paczki takie same. Do jednej naliczona dopłata za niestandardową przesyłkę. Do drugiej nie. I to oczywiście błąd. Allegro nie pomaga w rozwiązaniu. Żadnego wsparcia. Tylko odpowiedź że wszystko jest ok. A potem poprosiłam o odwołanie decyzji i doprecyzowanie za co konkretnie została naliczona dopłata. Żadnej odpowiedzi. 3 wiadomości i totalne ignorowanie przez pracownika Allegro. Wsparcie na poziomie niskim.

Zgłoszenie numer 57777822

I co ważne. Mam biznesową umowę z DHL. Wysyłam takie same paczki od dawno. W 30-50 razy więcej niż przez Allegro. Było tylko 1-2 razy naliczona dopłata i po reklamacji oczywiście uznana za błędna. Powiedzieli że kurier czasami błędnie zapisuje. A my mamy kuriera który jest już w wieku. 

Pozdrawiam 

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @PANSKI_POLSKA, konsultuję Twoją sprawę z odpowiednim zespołem.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

iSHES69
#7 Wielbiciel

Błędnie

oznacz moderatorów

iSHES69
#7 Wielbiciel

Mam nadzieje, że odpowiedź otrzymam nie za póżno, że termin odwołania minie. A na maila tak i nie ma po tygodniu odpowiedzi.

oznacz moderatorów

PANSKI_POLSKA
#7 Wielbiciel

Mam nadzieje, że odpowiedź otrzymam nie za póżno, że termin odwołania minie. A na maila tak i nie ma po tygodniu odpowiedzi (((

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@PANSKI_POLSKA 

Nie powielaj proszę tych samych zapytań innymi kanałami kontaktu, ponieważ nie przyśpiesza to naszej odpowiedzi. Sprawa jest rozwiązywana mailowo w zgłoszeniu nr 57777822. Dlatego wszelkie informacje na jej temat otrzymasz wyłącznie drogą mailową. Dobrego dnia!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

PANSKI_POLSKA
#7 Wielbiciel

był problem z logowaniem do konta firmowego. Przepraszam.
A odpowiedzi na zgłoszenie nie ma od 12 stycznia. Czekam wtedy

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@PANSKI_POLSKA 

Wszystko rozumiem, nie ma sprawy, 

Przepraszam za brak odpowiedzi - nadałem priorytet sprawie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

PANSKI_POLSKA
#7 Wielbiciel

Dzień dobry.
Przez swojego opekuna biznesowego konta DHL wyjaśniłam, że paczka była od razu zaznaczona jako niestandardowa na liście przewozowym przez zleceniodawcę (w moim wypadku to Allegro Sp z o o). 
Sprawdziałam mój protokół nadawczy, tam nie było zaznaczono. To znaczy na następnym kroku w systemie Allegro błędnie zaznaczył jedną paczkę jako niestandardowa. DHL powiedział że oczywiście błedna naliczona opłata musi być przez reklamację zwrócona. Ja miałam takie wypadki wcześniej i wszystko łatwo i szybko było rozwiązano. Pozdrawiam

oznacz moderatorów