Dzień dobry
Mierzę się z problemem reklamacji z Allegro o dopłaty 9,99 do przesyłek w granicach 20-31.5kg
Każda z tych paczek miała wymiary 40x30x40cm i waga 5-6kg (w zależnosci od ilości sztuk w paczce).
Mamy standardowe wymiary kartonów.
Allegro dorzucilo swoje dopłaty po 9,99zł. Złożyłem 16 reklamacji (w jednym zamówieniu były 4 paczki) czyli na łącznie 20 paczek.
Każda z automatu (były składane w krótkich odstępach czasu) zostały odrzucone 🙂 Jak by to robiła jedna zfrustrowana osoba..
Składam odwołania do każdej z rozpatrzonych negatywnie reklamacji.
Każdą po kolei uwalają tłumacząc cytuję pracownika Allegro:
"Sprawdziłam, że do przesyłki nr AD0LG0SDVBWLM69KJ zadeklarował Pan:
- wagę rzeczywistą - 6 kg;
- wymiary: 59 x 44 x 50 (cm). Waga wymiarowa tej przesyłki wyniosła 21,63 kg."
Wszystkie reklamacje, które odrzucają mają doładnie takie wymiary!!!
Nigdy nasz pracownik nie wpisał takich wymiarów!
Pięknie grzebiecie w systemie i ingerujecie w nasze deklaracje!
Teraz jak sprawdzam te paczki, to każda ma dokładnie takie same wymiary czyli 59x44x50 xd
Zawsze zaokrąglamy, nikt nigdy w naszej firmie nie wpisywał takich dziwnych wymiarów, tym bardziej że produkty to np. 4 butelki soku 750ml.
Domagam się zwrotu poniesionych kosztów w wysokości 199,80 pln.
Zalecam wszystkim sprawdzenie rozliczeń z Allegro DPD opłaty dodatkowe. Ciekaw jestem, ilu jeszcze tak dostało po kieszeni.
Kiedy przestaniecie robić z nas głupców i jak długo będzie trwało oszukiwanie Sprzedawców na tym portalu?
Numer przesyłek:
AD01BJSNV90581204
AD0NCK8NNTF8Z8MC8
AD0R0F3S6FTSJGS7K
AD00QVJX5C1J5K5DQ
AD02VS02682HW2DMN
AD0JQ7XH18XF84Q9H
AD0D8LX7FD02C7PJ9
AD0LG0SDVBWLM69KJ
AD016LTQ7BM2XSF39
AD054D8N891FXR2ND
AD0M7SS46WHJTVMX0
AD0N62WVKHKB0TCMF
AD0M45NQ0CGTXSRPD
AD0QK7JPCJPP7096Z
AD0GVJCS7N9D23BWZ
AD0SMD6HMZ12VHPQT
AD0596S1WQGPRFR0D
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@rozik2 jeśli nie zgadzasz się z naliczonymi opłatami, to jedyną prawidłową ścieżką jest złożenie reklamacji do przesyłki. Na forum nie rozpatrzymy reklamacji ani odwołania od decyzji reklamacyjnej. Proszę, aby kierować wszelkie wątpliwości w kontynuacji do Twoich zgłoszeń mailowych.
Wszystko pięknie, tylko że:
Reklamacje zostały rozpatrzone z automatu negatywnie (łącznie 16 reklamacji) dzisiaj w godzinach porannych jedna za drugą (cały proces trwał jakieś 20 minut).
Złożyłem dzisiaj odwołanie do części rozpatrzonych negatywnie reklamacji i do dwóch już zdołałem otrzymać odpowiedź z zamknięciem "wyczerpaniem" drogi postepowania i w każdej taka sama regułka:
Zadeklarowane wymiary: 59 cm x 44 cm x 50 cm przy wadze 5 kg.
Jest to nieprawda i celowe działanie Waszego portalu sprzedażowego.
Zawsze deklarowane są wymiary 40x30x40cm i waga 4-6kg w zależności od ilości butelek/produktów.
To jest normalne? Takie sprawy trzeba nagłaśniać, bo pewnie nie tylko mnie tak zrobił na szaro support Waszego portalu!
@rozik2 weryfikuję tą kwestię z działem technicznym.