Witam!
Mam problem z godzinami przesyłki. Godziny graniczne mam ustawione do 12:00. Dziś wpadło zamówienie po 12 i dalej muszę je wysłać dziś pomimo, że kuriera już dziś nie będzie. Jak widać na screenie niby jest wymagane min. 10 zamówień aby ta godzina się wyświetlała, co jest już dawno spełnione. Nie dam rady dziś wysłać przesyłki przez co jakość sprzedaży mi spadnie. Wcześniej już miałem takie sytuacje. Prośba o pomoc w tym temacie.
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@UltraStrefa do tego nie liczy się 10 zamówień tylko 10 zamówień zamówionych do godziny granicznej i wysłanych w ten sam dzień 🙂 A Ty nie spełniasz tego warunku 😞
Czyli na razie allegro określa te wysyłkę analizując to jak wysyłałem paczki? Zamówienia po 12:30 np. już wskakują na następny dzień.
@UltraStrefa Jeśli godzina graniczna ustawiona przez sprzedawcę, nie jest zweryfikowana, to system ją pomija i oblicza przewidywan czas wysyłki, m.in. na podstawie historycznych wysyłek oraz dostaw, a także średniego czasu przewozu.
Jednak po godzinie 12 już nie mam możliwości wysyłki paczek. Jak temu zaradzić bez spadku jakości sprzedaży?
@w_kiwi
@UltraStrefa Czy masz możliwość podania numerów zamówień, przy których wystąpiła wcześniej taka sytuacja i przez które spadła Twoja jakość sprzedaży? Masz czas na nadanie towaru zgodnie z Twoją własną deklaracją wysyłki. W przypadku jakości sprzedaży, wysyłkę w terminie bierzemy pod uwagę deklarowany czas wysyłki, który ustawiłeś.
27826df0-8034-11f1-a545-cb89f47433e8 - to z połowy lipca.
6b1ddfb0-8bfe-11f1-b347-4316428e18bd - to z dziś.
@UltraStrefa 27826df0-8034-11f1-a545-cb89f47433e8 - zamówienie wysłane zgodnie z deklaracją
6b1ddfb0-8bfe-11f1-b347-4316428e18bd - na wysłanie tego zamówienia masz czas do końca dzisiejszego dnia (31.07)
Czemu w takim razie dla tego drugiego zamówienia mam taką informację? @w_kiwi
Dziś wskoczyły dwa zamówienia. Wczoraj ustawiłem czas wysyłki na dwa dni, co zresztą widać na screenie. Na aukcji jednak wyświetla się "dostawa w sobotę", czyli jutro. Tak samo czas na wysłanie na tym panelu mam z datą dzisiejszą. Przez to klient i ja, jesteśmy wprowadzani w błąd...
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@UltraStrefa To jest sugerowany czas wysyłki, aby spełnić przewidywany czas, jaki widział kupujący podczas składania zamówienia. Dla jakości sprzedaży ważna jest Twoja deklaracja czasu wysyłki.