anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile razy muszę zamówić paczkę by dotarła na miejsce

Client:109175193
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

ile razy można zamawiać i opłacać paczkę by dotarła na miejsce ? Żadna z trzech ostatnich zamówionych paczek nie dotarła do punktu. Nie mam nadal zwrotu za dwie z nich, proszę zrobić porządek w kwestii dostaw bo to woła o pomstę do nieba. Tym razem to paczka AD0QP49NR9MGH4R1B. Jeżeli przejmujecie na siebie dostawy to przynajmniej zróbcie to tak by funkcjonowały. Proszę o niezwłoczny zwrot środków za dwie przesyłki które nie zostały do mnie dostarczone i zostały odesłane 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

No przecież, że tylko raz Inpostem. Reszta na własne ryzyko... Choć i Ci ostatnio ciut gorzej działają ale póki co nadal najmniej wtop...

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:109175193 a odstąpienie od umowy było że domagasz się zwrotu za paczki?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:109175193 już weryfikuję status przesyłki AD0QP49NR9MGH4R1B. Jeżeli chodzi o poprzednie dwa zamówienia, dla których sprzedawca nie zwrócił środków, proszę podaj ich numery lub numery przesyłek. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nie otrzymałem zwrotu za przedmiotową przesyłkę oraz poprzednią, tj. AD0MLHFB36HNS59D.

obie nie dotarły nawet do punktu odbioru i zostały odesłane 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Client:109175193 przesyłka została zwrócona do nadawcy 08.01, czy informowałeś o odstąpieniu od tego zakupu? Sam zwrot przesyłki nie jest z tym równoznaczny. 
Przyczyny braku doręczenia wyjaśniam. Wrócę z dalszymi informacjami. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Z jakiej okazji miałbym informować o odstąpieniu? Nie dostałem żadnej informacji o przesyłce i została zwrócona. Chyba oczywistym w takim razie jest zwrot środków. Umowa zwyczajnie nie została zrealizowana.  Skoro przesyłka została zwrócona to jakim tytułem sprzedający może być w posiadaniu moich środków? Państwa ostatnie podejscie jest absurdalne, a traktowanie konsumentów prosi się o zgłoszenie do UOKiK.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#17 Koryfeusz

@Client:109175193 
dopóki nie odstąpisz od umowy to towar jest Twój. Dostarczony czy nie. W Twoich rękach, rękach sprzedawcy czy magazynie Allegro.
Takie jest prawo i nie odzyskasz pieniędzy, dopóki nie odstąpisz od umowy.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Client:109175193 samo nieodebranie przesyłki zgodnie z prawem nie jest równoznaczne z odstąpieniem od zakupu. Towar nadal jest Twoją własnością, a sprzedający nie ma obowiązku zwrotu środków. Czy kontaktowałeś sie ze sprzedawcą w tej sprawie? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów