@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
ile razy można zamawiać i opłacać paczkę by dotarła na miejsce ? Żadna z trzech ostatnich zamówionych paczek nie dotarła do punktu. Nie mam nadal zwrotu za dwie z nich, proszę zrobić porządek w kwestii dostaw bo to woła o pomstę do nieba. Tym razem to paczka AD0QP49NR9MGH4R1B. Jeżeli przejmujecie na siebie dostawy to przynajmniej zróbcie to tak by funkcjonowały. Proszę o niezwłoczny zwrot środków za dwie przesyłki które nie zostały do mnie dostarczone i zostały odesłane
No przecież, że tylko raz Inpostem. Reszta na własne ryzyko... Choć i Ci ostatnio ciut gorzej działają ale póki co nadal najmniej wtop...
@Client:109175193 a odstąpienie od umowy było że domagasz się zwrotu za paczki?
@Client:109175193 już weryfikuję status przesyłki AD0QP49NR9MGH4R1B. Jeżeli chodzi o poprzednie dwa zamówienia, dla których sprzedawca nie zwrócił środków, proszę podaj ich numery lub numery przesyłek.
Nie otrzymałem zwrotu za przedmiotową przesyłkę oraz poprzednią, tj. AD0MLHFB36HNS59D.
obie nie dotarły nawet do punktu odbioru i zostały odesłane
@Client:109175193 przesyłka została zwrócona do nadawcy 08.01, czy informowałeś o odstąpieniu od tego zakupu? Sam zwrot przesyłki nie jest z tym równoznaczny.
Przyczyny braku doręczenia wyjaśniam. Wrócę z dalszymi informacjami.
Z jakiej okazji miałbym informować o odstąpieniu? Nie dostałem żadnej informacji o przesyłce i została zwrócona. Chyba oczywistym w takim razie jest zwrot środków. Umowa zwyczajnie nie została zrealizowana. Skoro przesyłka została zwrócona to jakim tytułem sprzedający może być w posiadaniu moich środków? Państwa ostatnie podejscie jest absurdalne, a traktowanie konsumentów prosi się o zgłoszenie do UOKiK.
@Client:109175193
dopóki nie odstąpisz od umowy to towar jest Twój. Dostarczony czy nie. W Twoich rękach, rękach sprzedawcy czy magazynie Allegro.
Takie jest prawo i nie odzyskasz pieniędzy, dopóki nie odstąpisz od umowy.
@Client:109175193 samo nieodebranie przesyłki zgodnie z prawem nie jest równoznaczne z odstąpieniem od zakupu. Towar nadal jest Twoją własnością, a sprzedający nie ma obowiązku zwrotu środków. Czy kontaktowałeś sie ze sprzedawcą w tej sprawie?