Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam, jak nadać paczkę allegro DPD w automacie DPD ? Interesują mnie wszystkie paczki dpd z dostawą do domu, do punktów Pickup ale ja chcę nadać tylko w automatach dpd, nie interesują mnie nadania w punktach typu żabka.
Jak nadać takie paczki w automacie DPD? Automaty dpd mają malutki ekranik bez skanera więc nie zeskanuje kodu kreskowego z paczki. Konsultant niestety nie rozumie co do niego pisze, mówi że tak jak inne paczki a to jest nieprawda bo inne paczki się skanuje pod automatem i skrytki się otwierają.
Przykładowy nr zamówienia fac8efd0-aceb-11f0-9793-a31c3ea1e83c
@AlePiesio Nie chciałbym wprowadzić Ciebie w błąd ale prawdopodobnie tylko poprzez aplikację na telefonie otworzysz skrytkę.Nie wiem czy skanując paczkę, czy wprowadzając numer ale jakoś tak to działa.
@AlePiesio informację jak nadać paczkę w Automacie Paczkowym DPD, znajdziesz tutaj. Jeśli pojawia się problem z nadaniem przesyłki, to najlepiej będzie skontaktować się bezpośrednio z ich pomocą.
@Sa_nova wysłała mi Pani link jak nadać paczkę którą zamawiam i opłacam w aplikacji DPD a ja zamawiam przesyłkę na Allegro opłaconą i nie muszę nic zamawiać i opłacać w aplikacji DPD
Otwórz aplikację DPD Mobile w swoim telefonie i wybierz rodzaj przesyłki
Wypełnij dane swoje i odbiorcy, wybierz automat i adres lub punkt dostawy
Opłać przesyłkę i napisz jej numer na opakowaniu
Podejdź do wybranego automatu i otwórz skrytkę zdalnie, korzystając z aplikacji DPD Mobile
Umieść paczkę w skrytce i zamknij jej drzwiczki
Czy allegro wie się wogole jak nadawać takie paczki zamówione na allegro? Przecież to na allegro została paczka zamówiona, dostałem etykietę i nie muszę już żadnych danych ani przelewowi zrobić. Czy mam zamawiać na allegro a dalej już martwić się samemu albo tracić czas jeszcze pold dnia pod automatem DPD dzwoniąc do nich na infolinię, czy to jest poważne ? Nikt nie ma na to czasu !
@AlePiesio przepraszam, za pomyłkę - już wszystko wyjaśniam.
Przesyłek realizowanych przez DPD, w ramach Allegro Delivery - nie nadasz w Automacie Paczkowym DPD. Taie przesyłki przygotujesz wyłącznie w narzędziu Wysyłam z Allegro, a gotowe paczki nadasz w punktach DPD Pickup lub przekażesz kurierowi DPD. Nie nadasz ich w automatach paczkowych DPD Pickup.
@Sa_nova właśnie udało mi się nadać w takim automacie jedną z dwóch przesyłek, konkretnie taką przesyłkę która będzie do odbioru w punkcie pickup.
Natomiast przesyłke kurierską DPD, musiałem nadać w żabce bo nie znajdowała aplikacja DPD takiej przesyłki podczas skanowania kodu kreskowego z etykiety na paczce aplikacją DPD .