Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak zatwierdzić wprowadzony kod odbioru paczki skoro tam nie ma żadnego przycisku zatwierdzenie?
Już kilka paczek poszło spowrotem.
Już mnie bolą nogi od kopania w to coś.
@nabucha w aplikacji Allegro masz otwórz skrytkę 😄
@nabucha kopanie w automat paczkowy nie pomoże. W naszym automacie wystarczy wpisać poprawny numer telefonu i kod odbioru, a skrytka z przesyłką się otworzy. Nie ma opcji zatwierdzania, bo po prostu dzieje się to automatycznie. Jeżeli korzystasz z naszej aplikacji nie musisz wprowadzać kodu, możesz otworzyć skrytkę zdalnie z naszej aplikacji. Możesz też odebrać paczkę skanując kod QR. Możliwości jest wiele, jednak kopanie w maszynę nie jest jedną z nich.
@Syrena_zT a ja uważam ,że kopniak , jeśli słuszny , jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził . Skoro autor wątku przyszedł po pomoc to widać występuje problem , co nie jest żadną nowością w łonikach.
P.S. to jak .... będzie coś z wycieczki 104- eczką ?
Mylisz się niestety zaszkodził kupującemu, bo go nogi bolą... Pewnie należałoby się za jakimś bejsbolem rozejrzeć xD
A tak na serio ja wiem, że klienci są różni i różne dziwne rzeczy czasem robią jednak NIGDY NIE UWIERZĘ, że ktoś przy kilku różnych paczkach zawsze źle wpisuje kody i znając życie to pewnie po kilka razy. Pewnie boxik od dawna ma awarię, a że obsługa pracuje jak zwykle to ludzie przez apkę odbierają...
Swoją drogą jak już normalnych form odbioru nie udostępniają to chociaż stworzyli, by apkę one boxa, a nie przez Allegro. Ponieważ taki ograniczony sposób odbioru zwyczajnie stwarza zagrożenie dla użytkowników. Odbierają: dzieci, sąsiedzi, znajomi, rodzina... Allegro w ten sposób wymusza udostępnianie danych do aplikacji innym osobom. Inpost ma apkę, nie daję dzieciakom danych Allegro tylko zalogowały się do mojej apki i z tym odbierają (jak ma odebrać sąsiad przy okazji zakupów to mu kod z apki wysyłam), a tu jak zwykle!!! Kiedy w końcu wpadniecie na to, że dbałość o dobrą obsługę i bezpieczeństwo klientów procentuje powracającymi klientami??? Powtórzę jak zdarta płyta, portale Azjatyckie mają wyższą jakość obsługi od Allegro, nawet te najsłabsze z nich jak Ali....
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
wpisuję cyfra po cyfra z otrzymanego sms-a a pudło stoi na ostatniej cyfrze i nic się nie dzieje.
a co ma zrobić osoba, której przekazuję tego sms-a z prośbą o odebranie przesyłki?
@nabucha ta osoba może przesłać ci zrzut ekranu z kodem QR, który jest do odbioru przesyłki. Wtedy wystarczy zeskanować. Czy na pewno próbujesz odebrać paczkę z właściwego automatu?
powtórzę jeszcze raz. PRZEKAZUJĘ OTRZYMANEGO SMS-A, w którym jest tylko numer do odbioru.
@nabucha polecam, aby najpierw sprawdzić, czy osoba, która próbuje odebrać przesyłkę jest przy właściwym automacie paczkowym. Jeżeli wszystko jest wpisywane poprawnie, skrytka powinna się otworzyć. Możesz podać tu numer paczki, sprawdzę adres.
I właśnie takie podejście do klienta (traktowanie jak **piiip**ę), który płaci za korzystanie z waszego pudła powoduje, że wolę zapłacić czasem więcej i wybrać inposta jako punkt odbioru.
Myślę, że dalsza konwersacja z kimś niegrzecznym mija się z celem. Nie kontynuuję dalej tego wątku.
@nabucha lepiej nie kopać bo może później boleć noga.
https://allegro.pl/oferta/mlotek-z-miekkim-obuchem-baseplex-ca-nylon-25mm-0-2kg-halder-16920298605