anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient zamówił przesyłkę Orlen paczka. Niestety wymiary paczki z tym produktem jest za duży

MAMY ROZWIĄZANIE!
dregal_pl
#9 Pomysłodawca#

Mam ten sam problem po raz kolejny!!! 
Klient zamówił przesyłkę poprzez Allegro Automat Orlen paczka.
Niestety wymiary paczki z tym produktem maja długość 64cm (max długość paczkomatów InPost), natomiast max wymiar do automatu Orlen to 60cm.

Już usuwałem opcję dostawy do "Automat Orlen paczka", ponieważ moje paczki mają 64 cm i się tam NIE MIESZCZĄ...... To automatycznie znowu została dodana ta opcja i klient zamówił. 

Nie mam zamiaru znowu kłócić się z klientami, bo to nie moja wina ( a klienci zawsze twierdzą, że to przecież ja ustalam czym wysyłam).
Proszę o załatwienie sprawy jak najszybciej, ponieważ to Wy zawaliliście.. I to w taki sposób aby nie spadła mi jakość sprzedaży.

Nigdy nie chciałem korzystać z tych automatów Orlenowych, ale oczywiście jak do wszystkiego tutaj zostałem zmuszony…. 
Zdecydowanie jest za dużo wymuszonych na sprzedających opcji dostawy🤯 (zaraz będzie podjeżdżać 10 kurierów po 10 paczek)

Podaje nr zamówienia:
8f678140-7c39-11ef-8006-2de0b7b30b9c

Pozdrawiam 
Paweł
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@Client:110944380@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
45 ODPOWIEDZI 45
sklepuali
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@sklepuali ORLEN zapewnił nas, że może obsługiwać przesyłki o wymiarach Allegro Delivery, czyli 41 cm x 38 cm x 64 cm. Czy próbowałeś nadać przesyłki tą metodą? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sklepuali
#8 Zapaleniec#

Nie. za każdym razem proszę kupującego o anulowanie i zmianę na paczkomat lub kurier. Nie chce aby ktoś uszkodził paczkę. Moja paczka ma bardzo ładne opakowanie i obawiam się że jak będzie wciskana na siłę zostanie uszkodzony karton. Paczka ma równe 64 cm. Jak sprawdzałem orlen paczki mają 61 cm... 

oznacz moderatorów
nikl
#14 Krzewiciel#

Jak zabawa w pomidor lub głuchy telefon. Ile razy trzeba Wam mówić, że Orlen nie ma 64cm tylko 61 cm? Orlen nie obsługuje Allegro Delivery. Powinna być możliwość wyłączenia. Weź centymetr, pójdź i zmierz.

oznacz moderatorów
bartgot
#9 Pomysłodawca#

Witam, Orlen paczkomat nie mieści przesyłek głębokich 64 cm. Jak przesyłka ma być nadana, jeżeli nie mieści się do paczkomatu Orlen? Te paczkomaty są płytsze niż paczkomaty InPost. Wymiary podane podczas robienia etykiety dla Allegro Automat ORLEN Paczka - 64 38 19 cm są błędne. Kiedy będzie to naprawione?

oznacz moderatorów
nikl
#14 Krzewiciel#

To będzie naprawione gdy weźmiemy piłę, blachę i dospawamy z tyłu Orlenu brakujące 7 cm.

oznacz moderatorów