Witam mam poważny problem z jedną paczką która raz już została do mnie wysłana do paczkomatu ale skrytka okazała się być pusta sprawa została wyjaśniona sprzedawca wysłał drugi raz paczkę o numerze AD01Z871A4 tym razem w historii śledzenia przesyłki jest informacja że ją odebrałem natomiast nie dostałem kodu odbioru do paczkomatu, złożyłem reklamację która nie została rozpatrzona pozytywnie, reklamacje ma złożyć sprzedawca na ten moment rozkładam ręce bo nikt nie jest w stanie wyjaśnić co się dzieje z tą paczką i czy w ogóle uda się rozwiązać tą sprawę.
Chyba już czas by zastanowić się nad zmianą dostawcy. Trudno mieć zaufanie do kogoś co gubi przesyłki i nie potrafi ich odnaleźć.
Kupuję na Allegro od 20 lat i po raz pierwszy przytrafiła mi się taka sytuacja dzisiaj jest weekend więc nie mam co liczyć na odpowiedź sprzedawcy jednak Allegro w odpowiedzi na moją reklamację i nie rozpatrzenie jej sugeruje aby to sprzedawca złożył reklamację a co z tego wyjdzie nie mam pojęcia!
@noak2 jeżeli zgłaszasz, że przesyłka nie została doręczona, to faktycznie reklamacja jest po stronie sprzedawcy.
Sprawdziłam Twoją sprawę i widzę, że 10.03 informowaliśmy Cię o tym, że sprzedający błędnie nadał dwie paczki na tym samym numerze przewozowym. W takim przypadku doręczenie przesyłki do adresata nie jest możliwe, dlatego paczka jest zwracana do nadawcy.
Tak to była paczka wysłana po raz pierwszy wtedy skrytka w paczkomacie była pusta sprzedawca wysłał paczkę po raz drugi natomiast nie dostałem kodu odbioru a status przesyłki jest "odebrana" natomiast w przypadku wysłania paczki do paczkomatu status w doręczeniu zmienia się na status odbierz paczkę wtedy jest wysyłany kod odbioru na adres mailowy i SMS tego w historii śledzenia przesyłki nie ma.