Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witam
W dniu dzisiejszym zamówiliśmy podjazd kuriera DPD po odbiór paczki Allegro Delivery, podjazd został wezwany około godziny 9:30. Kurier był dziś u nas z naszymi paczkami które zostawił na środku placu a oczywiście paczki którą miał zabrać nie odebrał bo nawet się nie pokazał.
Proszę o interwencje i załatwienie podjazdu NA DZIŚ!!!!.... bo nie po to wzywam kuriera po odbiór paczki...aby ten mi zadzwonił koło 12 że u nas był i mam jechać specjalnie z paczką do punktu nadawczego. A na infolinii DPD otrzymaliśmy właśnie informację, że kurier ma 2 dni na odbiór paczki i u nich odbiór wskoczył na dzień jutrzejszy bo "tak sobie zmienił ich system".
Od dłuższego czasu składamy skargi na odbiory przez kuriera DPD i Allegro dalej sobie z tego nic nie robi.
Proszę zatem się skontaktować z klientem, że jego paczka jest opóźniona przez złe funkcjonowanie odbioru paczek między Allegro a DPD. Bo my z naszej strony zrobiliśmy wszystko właściwie.
Jeśli kurier nie podjedzie dziś to proszę wykluczyć tą paczkę ze statystyk jakości wysyłki bo wina nie leży po naszej stronie.
Działam w Twojej sprawie. Proszę o cierpliwość.
Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Może szybciej będzie jak zadam inne pytanie..może będziecie w stanie odpowiedzieć od razu a nie za tydzień.
Czy aby utrzymać opcje "SMART" przy wysyłkach muszę udostępniać klientom opcje dostawy za pomocą Allegro Delivery? Bo jak widać to jest z nim największy problem i to nie tylko u nas bo już od dawna sprzedający zgłaszają problemy że kurierzy nie podjeżdżają po paczki.
@WarsztatNadruku musisz....niestety , ale nabieram przekonania choć pomału , że warto spróbować sprzedaży bez smarka , koszt obsługi i stres związany z przesyłkami delivery robi się zbyt duży .
@mdrogeria masz rację co nie zmienia niestety faktu, że ludzie patrzą głównie na oferty ze SMART-em i mało kto zamawia tak, aby musiał zapłacić za dostawę ekstra. Mamy masę przypadków, że już po samym zamówieniu wiemy że część została zamówiona tylko po to aby się na SMART-a załapać i później te rzeczy są faktycznie zwracane.
@WarsztatNadruku czy możesz potwierdzić, że kurier odebrał przesyłkę (według informacji w systemie dzisiaj o 13:54)?
@la_nika Nie, zamówiony kurier jej nie odebrał.
SAMI musieliśmy użyć kontaktów aby "złapać" jakiegokolwiek kuriera by paczka od nas dziś wyszła. I to MY musiliśmy szukać kuriera aby mu paczkę przekazać bo to nie był kurier który obsługuje nasz adres, tylko drugi koniec miasta.
Więc nie potwierdzam odbioru paczki przez ZAMÓWIONEGO KURIERA, mogę jedynie potwierdzić że paczka dziś od nas wyszła. Ale to chyba nie do mnie ma należeć poszukiwanie kuriera i dostarczenie mu paczki którą według Waszych zapewnień przy wprowadzaniu Allegro Delivery ma odbierać kurier tego samego dnia.
Szkoda tylko, że obarczacie nas sprzedawców swoim niedogadaniem z firmą DPD co do terminów odbiorów paczek bo już któryś raz przy problemie z brakiem podjazdu kuriera po odbiór paczek z Allegro Delivery uzyskaliśmy informację na infolinii, że kurierzy DPD mają 48 godzin na odbiór, a nie że odbierają paczki w dniu zamówienia podjazdu. Więc albo wywalcie obowiązek Allegro Delivery z odbiorem przez DPD albo bierzcie odpowiedzialność za opóźnienia i to WY się kontaktujcie z klientami, że opóźnienie dostawy wynika z Waszej winy a nie winy Sprzedawcy.
@WarsztatNadruku ok, dzięki za informację.
Przekazuję w takim razie, że podjazd nie został zrealizowany.