Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w tytule , kurier One nie odebrał paczek mimo zamówionego podjazdu na dziś- dotyczy zamówienia:
ef1963f0-c0a9-11f0-9459-41a16aedc60e
aff17760-c0b0-11f0-ba76-db3987e27b26
Proszę o poinformowanie klientów i wytłumaczenie im dlaczego paczka jutro nie dotrze, oraz zlecenie kurierowi podjazdu na sobotę - ja nie mam możliwości zlecenia drugiego podjazdu dla tych paczek.
Dziękuję
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@kaia-baby Przykro mi, ale nie mam możliwości powiadomienia klientów o opóźnieniu.
Weryfikuję kwestię podjazdu kuriera.
@N_Nitka28 Jest szansa na odbiór jutro ? w firmie jest ktoś cały czas do godziny 18, więc kurier może przyjechać o dowolnej porze. Czekam na inf. Dziękuję
@kaia-baby Nie jestem w stanie tego określić 😕 Czekam na weryfikację Twojej sprawy. Jak tylko otrzymam info, wrócę z odpowiedzią.
@kaia-baby Sprawa jest już wyjaśniana. Doradca skontaktuje się z Tobą w zgłoszeniu 55775518.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Proszę kolejny raz o interwencję, kurier One nie odbiera od nas paczek jeśli zlecenie zrobimy ok.12. Ostatnio konsultant na infolinii zachęcał nas do zmiany godzin granicznych na późniejsze, tylko pytam po co? żeby co chwilę wyjaśniać klientom, że ta metoda dostawy to najgorszy wybór i opóźnione przesyłki 😞 Dziś dotyczy zamówień
4423fe70-c53a-11f0-9a43-77f1be4fb29b
c8b9e380-c570-11f0-942e-3d4d7429accc
55de9e90-c594-11f0-942e-3d4d7429accc
@kaia-baby Przekazałam zgłoszenie do odpowiedniego zespołu.
@kaia-baby Godzina graniczna dla Twojego kodu pocztowego to 10:00.
@w_kiwi Jak to 10 ? ostatnio od was ktoś dzwonił, abyśmy przesunęli godziny graniczne dla zamówień, bo godziną graniczną jest 13:00 i to zrobiliśmy. Zresztą gdyby to była godzina 10, to niemożliwe byłoby zamówienie odbiorów na ten sam dzień, a przecież zamówiony odbiór jest na dziś ! Proszę to zweryfikować
@kaia-baby Podjazd został zamówiony na jutro. Godzinę graniczną możesz sprawdzić tutaj. Przykro mi, że taka sytuacja ma miejsce. Masz prawo do złożenia reklamacji. Możesz zrobić to przez formularz kontaktowy.
@w_kiwi Podjazd do wszystkich zamówień jest zamówiony na dziś, jak ta usługa ma tak dalej funkcjonować to proszę tego kuriera usunąć z moich cenników
@kaia-baby Wyjaśniam tę kwestię z naszym działem technicznym.
@kaia-baby Przepraszam Cię, pierwsza informacja, jaką otrzymałam, była błędna. Podjazd powinien zostać zrealizowany tego samego dnia.