Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dane zostaly zmienione i uzupelnione z miesiac temu , a dzis znowu ten sam komunikat .Zmieniam na nowo ,komunikat zostaje.Mial ktos taki przypadek ???Dzie nawet sms dostalam informacje ze nie mam uzupelnionych ,chodz sprawdzajac kazda aukcje widze podpiety tekst.
@__gocha__ miałem ostatnio komunikat że 67 ofert nie posiada a każda ma to uzupełnione, coś już ich boty głupieją, i cuda zaczynają się dziać 😞
wszystkimi wymogami jestesmy obarczani my dlaczego w katalogu produktow sa takie braki i my za to cierpimy.To powinno z automatu byc zrobione anie nam zabieraja czas ,a slono placimy za prowizje i smarta !
Też dzisiaj dostałam smsa. Coś tam co mogłam z automatu pododawałam. Teraz nie wiem co z resztą, a sporo tego zostało. Generalnie wszystko wyprodukowane przed rozporządzeniem i w ogóle nie powinno mieć.
Teraz nie umiem wyodrębnić w których ofertach musze coś pododawać, a w których jest kategoria wykluczona. Jak wejdę w mój asortyment i przykładowo kliknę "brak danych producenta" to wyświetla również produkty z kategorii wykluczonych. Jak wyłuskać tylko te, w których muszę coś pododawać???
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dokladnie to samo mam ,kolo 3000 ofert do poprawy ,to powinno z automatu przez ich sklep isc .Przecierz producentow jest tysiadce... wyobrazasz sobie teraz wszystkie dane wprowadzic ,bo ja nie
Masa pewnie jest wykluczona przynajmniej u mnie. Już na początku widzę kufel z kategorii:
Kolekcje i sztuka > Kolekcje > Birofilistyka > Kufle |
To jest kategoria wykluczona jak i masa innych w starociach. I nie widzę żadnej możliwości odsiania tego...
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pytanie nadal aktualne. Mam 1500 offek podobno bez GPRS-u. Jak mam wyodrębnić te gdzie muszę coś dodać, teraz system wyświetla wszystko razem z kategoriami zwolnionymi z tego???
Cześć @AnnaG-Antyki, w przypadku choćby jednej oferty, która nie jest zgodna, widoczna jest podpowiedź w Asystencie:
Po kliknięciu powinny pokazać Ci się tylko te oferty, w których musisz uzupełnić dane.
Na firmowym zadziałało. Jak się okazało brakowało tylko w 1/20 ofert. Reszta nie musi. Jednak nadal mam problem. Mam jeszcze konto firmowe, tam asystenta to chyba nie ma, a ofert prawie 700 do przejrzenia... Jak to zrobić??? @matt_rose
@AnnaG-Antyki Jeśli masz konto firmowe, to asystenta znajdziesz w Sales Center, w postaci ikony żarówki w prawym górnym rogu,
Toteż napisałam, ze na firmowym zadziało. Jednak mam też konto prywatne i tam problem pozostał. Jak mam to zrobić na koncie prywatnym?
Edit: Ech sorki rzeczywiście przejęzyczyłam się w poprzednim poście xD
@AnnaG-Antyki Luzik 😄
Wymóg dotyczy sprzedających ze zweryfikowanym kontem firmowym, w ofertach typu B2C. Konta C2C są zwolnione z wymogu uzupełniania tych danych, co wynika z samego rozporządzenia GPSR.
Uffff. Normalnie Cię dzisiaj ubóstwiam. Byłam pewna, że jak zwykle przyjdzie ręcznie to przeglądać:) Dziękuję.