Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o wyjaśnienie dlaczego 2 przesyłki nie zostały umieszczone w paczkomacie DHL i kiedy będą doręczone. Nr przesyłek AD00Z7PEF3 AD00ZBGNI5. Infolina DHL nie jest w stanie udzielić informacji ponieważ są to przesyłki allegro i oni nie mają żadnych informacji. Wszedłem w zakładkę zakupy - moje zakupy i tam złożyłem reklamację na firmę kurierską. Wyświetliła sie informacja że do dn 14. wzreśnia allegro zweryfikuje problem i da odpowiedź. Żadnej odpowiedzi nie uzyskałem a zamiast tego allegro w moim imieniu rozpoczęło dyskusję ze sprzedającymi. Jakim prawem to zrobiliście ?
@dominikatomasz przesyłki zostały oznaczone jako ponadgabarytowe. Postaram się wyjaśnić sytuację i wrócę do Ciebie z informacją.
NIe mogły to być przesyłki ponadgabarytowe. W jednej była książka dla dziecka podręcznik do 2 klasy a w drugiej 6 metrów cienkiego przewodu elektrycznego.
@dominikatomasz otrzymałam informację, że obie przesyłki zostały dziś doręczone. Kurier najprawdopodobniej pomylił się przy oznaczaniu statusu - przykro mi.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
I gdzie ta odpowiedz?
Mamy analogiczną sytuację
Paczki są zwracane przez DHL z wymyślonych powodów.
Więc ciekawi mnie jak przewoźnik się tłumaczy.
pozdrawiam serdecznie
Wojciech
Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Pierwsza przesyłka została nadana 10 września, czyli powinna dotrzeć do 15 września. Druga zaś została nadana 11 września, czyli powinna dotrzeć do 16 września.
A termin doręczenia podany w aukcji, nie ma dla przewoźnika najmniejszego znaczenia. To tylko są przewidywania Allegro na podstawie statystyk (tylko nikt do końca nie wie jakich).
Jeżeli chodzi o reklamację, to zostanie ona odrzucona jako bezzasadna. Po pierwsze nie upłynął jeszcze termin doręczenia. Po drugie została złożona wcześniej niż mówi art 6 ust 2 pkt 3 rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej.
Ps. Reklamację z tytułu opóźnienia w doręczeniu składa nadawca, chyba że zrzeknie się on tego prawa (art 92 ust 1 ustawy Prawo pocztowe).
A założenie dyskusji wynika z prostego powodu. Jeżeli przesyłka nie została doręczona w przewidywanym przez Allegro terminie, to jest to wina sprzedawcy. Taka jest polityka Allegro.
Jak będę chciał założyć dyskusję ze spzredającym to sam to zrobię i nie interesuje mnie polityka allegro. w innej zakładce jest dyskusja a w innej jest reklamacja na przewoźnika.
Wiesz że Allegro ma twoje zdanie tam gdzie słońce nie dochodzi. Oni wiedzą lepiej od ciebie, co chcesz zgłosić i komu.
A co do polityki Allegro, to zgodziłeś się na nią w chwili założenia konta. Trzeba się przyzwyczaić do ich uszczęśliwiania na siłę obu stron (a zwłaszcza kupujących).