anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niewykonanie usługi przez Allegro odbiór w punkcie DHL (AD)

MAMY ROZWIĄZANIE!
Pokelando
#10 Popularyzator

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry. Dzisiaj wróciła do mnie nieodebrana paczka klienta o numerze AD01FKXF21. Po rozmowie telefonicznej adresat oznajmił, że paczka została przekierowana bez jego zgody do jakiegoś punktu mobilnego DHL, którego nie mógł znaleźć (i nie tylko on, bo kilka innych osób miało ten sam problem i krążyło dookoła) a mieszka w tej okolicy od 62 roku i zna ją jak własną kieszeń. Bardzo zależało mu na kartach dla wnuka. Ostatecznie paczka miała trafić do Żabki (chodził do punktu i dopytywał też o to), a zamiast tego została do mnie zwrócona. O co chodzi z tą Waszą dostawą? Ponadto klient powiedział, że nie chce mieć nic wspólnego i zamawiać więcej przez Allegro Delivery i prosi o nadanie do paczkomatu Inpost... wcale mu się nie dziwię. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Pokelando widzę, że w historii przesyłki widać informację o doręczeniu do punktu mobilnego. Zweryfikuję to i wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Pokelando
#10 Popularyzator

To chyba w Twojej historii, bo w mojej nie ma nawet takiej wzmianki. Gdyby starszy Pan się nie poskarżył to nawet bym o tym nie wiedział. 

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Pokelando

Punkt mobilny, to po prostu auto kuriera. Pewnie wydają przesyłki prosto z samochodu, bo nie ma miejsca w automatach i punktach. 

oznacz moderatorów
Pokelando
#10 Popularyzator

Dzięki za informację. Czyli jak zwykle fuszerka. Ludzie gubią się w ilości i rodzajach paczkomatów, a klient w podeszłym wieku ma ganiać za samochodem kuriera.

oznacz moderatorów
Syrena_zT

@Pokelando daj nam możliwość wyjaśnienia sytuacji z przewoźnikiem. Wrócimy do Ciebie z informacją w wiadomości mailowej. Co do samej sytuacji wydania przesyłek z punktu mobilnego, w okresie świątecznym, z uwagi na wzmożoną ilość przesyłek, przewoźnicy korzystają czasem z tego rozwiązania, żeby umożliwić klientom szybki odbiór paczek. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Pokelando
#10 Popularyzator

@Syrena_zT  Sytuacja wyjaśniona, AD nawaliło - złożyłem reklamację która została uznana. Bardzo dziękuję za Twoją pomoc. 

oznacz moderatorów