anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

odbiór paczek dpd

shopdlafutrzakow
#2 Obserwator

Dzień dobry

jak sprawdzic kiedy kurier dpd odbierze paczkę? ile im to zazwyczaj zajmuje, podjazd zamawiany wczoraj, dzisaj maił być do 13, dalej go nie ma. czy ewentualnie mogę nadać paczke w punkcie ? nie mam opcji anulowania.

nr Allegro A003BL5E95

nr podjazdu 24293197

dziękuję za informację

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@shopdlafutrzakow dzień dobry! Sprawdziłam to i podjazd został zamówiony prawidłowo, więc kurier powinien przyjechać po odbiór, najprawdopodobniej kurier ma więcej odbiorów, stąd opóźnienie. Natomiast możesz nadać tę przesyłkę w automacie Allegro One Box lub Allegro One Punkt, jeśli zależy Ci na czasie, w takiej sytuacji najlepiej zadzwonić na infolinię DPD, żeby odwołać kuriera. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@shopdlafutrzakow myślicie że czemu InPost ma darmowe podjazdy od 5 paczek, żeby kurierzy nie latali po jedną paczkę, czemu ma płatne przedłużenie, co by szybciej odbierali z automatów, czemu zrezygnował z Żabek bo były problemy z miejscami a Wy to wszystko wdrożyliście i są problemy a zacznie się po tym weekendzie 😄

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ech to prawda i nie prawda. Jakby Inpost miał darmowy podjazd do 5-ciu paczek licząc ze wszystkich portali, to kurierzy nalatali by sie mniej. A tak zablokujesz im pół paczkomatu, bo do wiekszości nawet podjazdu nie wezwiesz. Kurier tylko lata i wyciąga bezsensownie. Albo gorzej: masz te 5 paczek z Allegro więc wzywasz kuriera, a resztę dorzucasz do paczkomatu i ogarnia to drugi kurier, a czasami nawet 3-ci jak zamówienie wskoczy w ostatniej chwili. Dla mnie to bezsensowna robota i blokowanie skrytek. A w sumie mogli by nawet w głupiej apce dać mozliwość zamówienia jednego podjazdu do wszystkich paczek (jeśli byłoby ich conajmniej 5) np po numerze telefonu nadawcy. Zgarnął by to jeden kurier. Oni by się mniej namęczyli, ja też byłabym przeszczęśliwa... 

Ech marzę sobie 😅

shopdlafutrzakow
#2 Obserwator

Dzień dobry

jak sprawdzic kiedy kurier dpd odbierze paczkę i czy wogóle będzie? ile im to zazwyczaj zajmuje, podjazd zamawiany wczoraj, dzisaj maił być do 13, dalej go nie ma. czy ewentualnie mogę nadać paczke w punkcie ? nie mam opcji anulowania.

nr Allegro A003BL5E95

nr podjazdu 24293197

dziękuję za informację @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@shopdlafutrzakow myślisz że nie mają co robić tylko latać po jedną paczkę 😄 powinien odebrać ale co mu zrobią ?

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 dokładnie

tym bardziej, że allegro w swoim delivery jak piszą nam w składanych reklamacjach nie gwarantuje odbioru przesyłki o określonej godzinie, mimo, że taką opcję się u nich wybiera

i allegro rozumie to jako nie odbieranie przesyłek przez kilka dni

problemem jest, że nie ma gdzie tego ich syfu delivery zanieść - nasza paczka z dhlu leżała sobie grzecznie 2 tygodnie w żabce bo kurier nie miał numeru inna wciśnięta na siłę kurierowi cudownie zaginęła bo otrzyamała numeru i mamy obecnie awanturę z kupującym

allegro delivery to wyjątkowy syf

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED dlatego ja zrezygnowałem we wrześniu jak dowiedziałem się że po Orleny trzeba będzie zamawiać kuriera, mam taki spokój 😄 a za tydzień zamawiam popcorn i siedzę na forum czytając wątki na temat jak nie dostałem na czas paczki a był to prezent na gwiazdkę 😄

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

problemem jest poziom obsługi allegro

z jednej strony serwis twierdzi, że nie musi terminowo odbierać przesyłek, z drugiej odejmuje punkty za nieterminową wysyłkę

przecież nie jest to poważna firma tylko jakaś dziecinada

oznacz moderatorów