anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odszkodowanie

MAMY ROZWIĄZANIE!
FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Witam, 
Kupujący wybrał sposób dostawy Allegro Kurier DHL, jednak paczka została zgubiona. Oczywiście zgłosiłam ten fakt przez formularz, po kilku dniach Allegro zadeklarowało przyznanie odszkodowania w wysokości sprzedaży zamówienia. 

Jednocześnie klient założył zwrot, gdyż nie otrzymał produktu - oraz dyskusję. 
Finalnie otrzymam odszkodowanie, co pokryje koszt zwrotu, jednak dalej zostaję bez towaru na prawie 400zł. 

Czy w jakiś sposób można jeszcze otrzymać tę kwotę za zagubiony towar? Lub Allegro może pokryć koszty zwrotu dla klienta, którego paczka się zgubiła? Jak to działa?
Nie mogę odnaleźć żadnego sensownego zapisu w regulaminie, ale też dlatego, że zakładka pomocy w regulaminach Allegro Delivery wyrzuca błędy 404. 
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  zwracam się z prośbą o jakąś podpowiedź, jak nie być stratnym na prawie 400zł. 

Z góry dziękuję za odpowiedź. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHUOZDOWSKI składasz drugi raz reklamację podając inny powód , w Twoim przypadku ,, zaginięcie ,,

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Łeb mnie trochę boli ale chyba nie aż tak by się mylić. Masz kasę od klienta za towar. Dostaniesz kasę z firmy kurierskiej na zwrot dla klienta. To z jakiej racji chcesz kolejną kasę? Ty masz kasę, on ma kasę, towar już nie Twoja broszka. 

#9 Pomysłodawca

@AnnaG-Antyki 
Dzięki, chyba coś pominęłam w rozliczeniach

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AnnaG-Antyki [edytowano seksistowskie wtręty nie na temat]

cyt ,,Jednocześnie klient założył zwrot, gdyż nie otrzymał produktu - oraz dyskusję. ,,

po zgłoszeniu zwrotu zwykle oddaje się kasę .

oznacz moderatorów
kowas111
#9 Pomysłodawca

haha, co za gość chce mieć kasę za towar od klienta i dodatkowe odszkodowanie, nie wytrzymam...... masz pieniądze za towar od klienta, otrzymasz odszkodowanie wysyłasz klientowi????!!!

oznacz moderatorów