Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie dostałem kolejnego maila odnośnie przymusu nadawania paczek Orlen z odbiorem w Żabce poprzez podjazd kuriera. W innym wątku pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi, a moderator oznaczył sprawę jako rozwiązaną i tyle go było widać, więc chce zadać pytanie ponownie i chce uzyskać rzetelną odpowiedź.
Aby ułatwić Ci pracę w okresie zwiększonej liczby zamówień, tylko w grudniu możesz nadać przesyłki ORLEN Paczka z odbiorem w Żabce również w punktach nadania Orlen Paczki innych niż Żabka.
Jakie to jest szarmanckie ze strony Allegro, że chcecie sprzedającym ułatwić pracę, normalnie czapki z głów, ale do rzeczy. W grudniu możemy nadać takie paczki w punktach partnerskich, ale co będzie od stycznia? Czy taką paczkę bedzie można nadać już w Żabce czy innych punktach, czy tylko poprzez podjazd kuriera? Proszę o rzetelną odpowiedź i sensownie uargumentowaną dlaczego takie coś zostało wprowadzone, czemu to ma służyć. Proszę tylko o konkretne argumenty, a nie zbywanie jak to zwykle bywa. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@miloszkrosno wyjątkowo w grudniu, w styczniu tylko podjazdy 😄
Stawiam na dwa powody, zapchane automaty więc luzują żeby nie nadawać w nich, żabki też nie przyjmują za dużo paczek, z tego powodu InPost kiedyś zrezygnował z żabek 😄 drugi powód zniechęcić sprzedawców do smarta 😄
Wywal allegro delivery i ciesz się spokojem jak ja 😄
Jeśli powodem są zapchane automaty to trochę to średni argument, bo przecież kurier który przyjeżdża robi najpierw odbiory i ma miejsce przecież, tak jak to robi Inpost. A czemu mieli by zniechęcać sprzedających do smarta?
Owszem mogę wywalić Allegro Delivery, ale wtedy liczba zamówień drastycznie spadnie niestety, a taka zabawa to chyba sensu nie ma.
W dalszym ciągu czekam na rzetelną odpowiedź moderatorów. Czekam na argumenty.
@miloszkrosno oni nie działają jak InPost, mają większy bałagan i mniejsze auta, u mnie inny robi zbiory a inny rozwozi 😞
Zniechęcają bo to koszty 😞
Ja zrezygnowałem we wrześniu jak się dowiedziałem że będę musiał czekać na kuriera i mam takie same przychody a mniej o połowę zamówień 😄
Ok, racja ale mogliby punkty typu Epaka zostawić aby była możliwość nadawania takich paczek. Przecież w epace to Pani/Pan z tego żyje, z paczek. To co Allegro wymyślilo tym razem to jest szczyt wszystkiego i to jeszcze w takim okresie. Jeśli chodzi o podjazdy kuriera to w razie w jestem dogadany z kurierem, że będę mu paczke/paczki pod drzwiami zostawiał ale jak się zmieni kurier co jest częste to wtedy już może być problem. Jakby to powiedzieć Allegro takich sprzedających co mają drugą pracę, zmusza do rezygnacji z pracy, bo aby móc cholerną paczkę nadać to trzeba zamówić kuriera, chore i to totalnie.
@miloszkrosno pamiętaj że z Epaką itp. muszą się podzielić kasą a jak znam życie allegro wyśrubowało tak umowę że Orlenowi może się to nie opłacać 😞 po drugie Epaka ma limity paczek w umowie 😄
Ubiegłeś mnie z tematem 🙂
"tylko w grudniu możesz nadać przesyłki ORLEN Paczka z odbiorem w Żabce również w punktach nadania Orlen Paczki innych niż Żabka."
Albo kurier i wszystkie punkty, albo kurier i tylko żabki albo tylko kurier?
Jedno jest jasne, Allegro samo nie rozumie co wprowadza i na jakich zasadach.
Tymczasem kurier Orlen przychodzi do mnie o godzinie 18...
@miloszkrosno zgodnie z informacją, której udzieliliśmy w drugim wątku, rozszerzenie metod nadania przesyłek Orlen Paczka dotyczy tylko grudnia. Na ten moment nie mamy informacji, żeby rozszerzenie to miało zostać przedłużone, a więc obecnie można się spodziewać, że od stycznia nadania przesyłek będą możliwe przez zamówienie kuriera.
"Aby ułatwić Ci pracę w okresie zwiększonej liczby zamówień, tylko w grudniu możesz nadać przesyłki ORLEN Paczka z odbiorem w Żabce również w punktach nadania Orlen Paczki innych niż Żabka."
W takim razie warto poprawić to zdania bo wprowadza w błąd.
@kosmeteusz dzięki za sugestię, przekażę ją do odpowiednich osób.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ To proszę przekazać również do odpowiedniego działu aby wzięli pod uwagę takie osoby które nie zamawiają kurierów z różnych przyczyn i proszę niech zrobią możliwość nadania dla takich osób np. w żabce skoro jest to metoda dostawy do żabki. A kolejna kwestia w dalszym ciągu nie uzyskałem odpowiedzi na swoje pytanie, dlaczego?