anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka nie odebrana przez kuriera

deconature_pl
#7 Wielbiciel

Jest 11 lipca po 16:00. Ponad 3 doby temu (8 lipca) nadałem w punkcie żabka paczkę jako allegro dhl box 24/7.
Do tej pory paczka nawet nie została odebrana przez klienta.

Przez to, że zawsze bardzo szybko pakuję i nadaję paczki to allegro wyświetla klientom "przewidywany" czas dostawy już 1-2 dni od daty zakupu. Ale co z tego, że paczkę nadaję prawię od razu jak potem logistyka, którą promujecie swoją nazwą kuleje? Proszę zainterweniować - zamówienie 32816032-7aa8-11f1-a385-992c0ec90176.

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@deconature_pl 

Konsultuję to i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@deconature_pl 

Przekazaliśmy interwencję, natomiast odbiór tej paczki najprawdobodobnie najwcześniej w poniedziałek.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

deconature_pl
#7 Wielbiciel

słownik mi poprawił kuriera na klienta. Poprawnie to :

Do tej pory paczka nawet nie została odebrana przez kuriera

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@deconature_pl interwencja została już przekazana. Przesyłka powinna zostać odebrana w poniedziałek. Zamówienie wykluczyłam z Twojej jakości sprzedaży, wynik zostanie przeliczony jutro. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

deconature_pl
#7 Wielbiciel

dzięki

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@deconature_pl

Ogólnie to w Allegro Delivery gwarantowany termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Jak nadałeś 8 lipca po 16:00, to zakładając, że było to już po godzinie granicznej, przesyłka powinna dotrzeć do celu do 14 lipca.

A i żaden przewoźnik w całej Unii Europejskiej nie gwarantuje czegoś takiego jak odbiór z punktu nadania w określonym terminie (nie dotyczy to jednak usług specjalnych, ale ceny takich są 4-5 cyfrowe), gwarantowany jest jedynie termin doręczenia. Kwestia odbioru to wewnętrzna sprawa logistyki przewoźnika. 

Ps. Allegro Delivery DHL (Allegro DHL (AD)) i Allegro DHL to dwie różne firmy kurierskie. 

oznacz moderatorów

deconature_pl
#7 Wielbiciel

Dziś poniedziałek. Czekałem cały dzień. Paczka nadal nie odebrana. Rana klientka dzwonila zawiedzione. Powiedziałem, że rozmawiałem z allegro i powiedzieli, że zainterweniowali. Super. Zostawiona w żabce 8 lipca, może będzie odebrana 14 lipca a i tego nie możemy być pewni. Przykro się robi.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@deconature_pl przykro mi, że paczka nie została jeszcze odebrana. Poprosiłam o ponowną interwencję w oddziale odbierającym. Mam nadzieję, że przesyłka wyjedzie dzisiaj do klienta. 

Alicja
oznacz moderatorów

deconature_pl
#7 Wielbiciel

Dzisiaj 15 lipca. Minęło ponad tydzień od nadania w punkcie (żabka) mojej paczki. W systemie paczka widnieje, że wciąż jest w tym punkcie niepodjęta przez kuriera. Dziś rano odwiedziłem punkt. Pani na zmianie powiedziała, że to nie ona ją przyjmowała, a ten kto odbierał paczkę jest teraz na urlopie, pogrzebała w komputerze, niby coś tam w systemie widzi. Chwilę paczki fizycznie poszukała i nie znalazła. Nic więcej powiedzieć mi nie mogła i rozłożyła ręcę. 

Co mam powiedzieć klientce? Super, że wytrzymała tyle czasu bez pretensji, ale nie mam drugiego takiego modelu do wysłania. To produkt premium ręcznie robiony za granicą za niemałe pieniądze, więc nie mam opcji zadowolenia klientki przesłaniem kolejnej sztuki. Co dalej? 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@deconature_pl Cześć. Widzę, że doradca zainterweniował ponownie w sprawie tej przesyłki u przewoźnika. Przepraszam Cię za tą sytuację. 

Nicol
oznacz moderatorów