anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka od kilku dni z niezmiennym statusem „w doręczeniu” - Allegro Delivery DHL

Zemborzyce
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Mam problem z przesyłką dostarczaną przez Allegro Delivery DHL.

Zamówienie złożone 27.07, numer zamówienia: 8b53b1b0-6b02-11f0-8dfa-6d802f475e6b
Numer przesyłki: AD00QIUHI2

Sprzedawca nadał paczkę 28.07, a już następnego dnia (29.07.) przesyłka uzyskała status „w doręczeniu”, czyli została przekazana kurierowi DHL do dostarczenia do automatu paczkowego. Niestety, od tamtej pory status się nie zmienia. Cały czas widnieje jako „w doręczeniu” i każdego dnia aktualizowana jest przewidywana data dostawy na „dzisiaj w punkcie”, ale paczki w automacie nie ma.

Dla porównania 30.07 złożyłem inne zamówienie z tą samą metodą dostawy (Allegro Delivery DHL) i do tego samego automatu. Dziś (31.07) dostałem już powiadomienie że ta nowa paczka jest w automacie i mogę ją odebrać. Tymczasem pierwsza przesyłka nadal nie została dostarczona.

Proszę o sprawdzenie sytuacji – wygląda na to, że paczka z 29.07 utknęła w systemie lub kurier od paru dni ją wozi w samochodzie.

Z góry dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

gdvorek
Moderator
Moderator

@Zemborzyce zweryfikuję sprawę i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Zemborzyce otrzymałem informację, że paczka jest za duża do automatu.

Wyślij mi proszę na adres spolecznosc@allegro.pl i wklej link do tego wątku adres żebyśmy mogli doręczyć do Ciebie przesyłkę. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Zemborzyce dziękuję za kontakt mailowy z nami. Przekazałem Twoją prośbę i wrócę z potwierdzeniem gdzie uda się dostarczyć przesyłkę.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Zemborzyce
#8 Zapaleniec#

Dziękuję. Czy są już jakieś informacje w sprawie mojej przesyłki i jej przekierowania?
Pozdrawiam

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Zemborzyce otrzymałem informację, że kurier zostawił paczkę w Automacie.

Jak będziesz pod automatem to proszę zadzwoń na numer telefonu 426345330. Pomożemy otworzyć skrytkę zdalnie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

pwhydromet
#9 Pomysłodawca#

@gdvorek Najpierw "otrzymałem informację, że paczka jest za duża do automatu." a teraz "otrzymałem informację, że kurier zostawił paczkę w Automacie." ??? A DHL jeszcze nie ma przypadkiem kilku starych automatów co są krótsze niż zwykle? Pamiętam jak raz jeździłem z filtrami do rekuperacji po automatach bo 50cm paczka się nie mieściła na długość, w Zamościu takie co najmniej dwa mamy

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Zemborzyce dla mnie jest to również niezrozumiałe, natomiast przekazuje wyłącznie informacje i staram się Tobie pomóc.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Zemborzyce
#8 Zapaleniec#

To nie ja pisałem wcześniej, ale również trochę mnie dziwi ta sytuacja.

Zaskakujące jest też to, że sam DHL nie podjął żadnej próby rozwiązania problemu. Skoro paczka była za duża do automatu, to chyba kurier powinien to gdzieś zgłosić i ktoś powinien się ze mną skontaktować w sprawie dalszych kroków.

Dla porównania InPost, gdy nie ma miejsca na dużą paczkę w paczkomacie, często próbuje umieścić ją w innym pobliskim paczkomacie albo kieruje ją do punktu odbioru, a nie po prostu zostawia temat samemu sobie, aż odbiorca zacznie się niepokoić i szukać informacji na własną rękę.

Mam jeszcze pytanie: czy pod podany numer mogę dzwonić również w godzinach popołudniowych, np. około 18–19?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Zemborzyce przepraszam, rzeczywiście. Tak, możesz dzwonić.

@pwhydromet nie jesteś stroną tego problemu, więc nie rozumiem za bardzo Twojego oburzenia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

pwhydromet
#9 Pomysłodawca#

Jakie tam oburzenie.... Tylko się dziwię sprzeczności komunikatów, w jednym za duża, w drugim się zmieściła to mnie zaskoczyło i mi się przypomniało że są automaty DHL które są po prostu mniejsze od standardowego 64x38x41 wymiaru paczki.

oznacz moderatorów

Zemborzyce
#8 Zapaleniec#

@gdvorek Ok. Właśnie zadzwoniłem pod ten numer podany wyżej. Wyjaśniłem Pani na infolinii o co chodzi, podałem nr przesyłki, imię nazwisko i pani po drugiej stronie stwierdziła, że nie ma odnotowanej żadnej interwencji ze strony Allegro i nie może mi zdalnie otworzyć skrytki. Muszę mieć kod pin od Allegro, którego przecież nie mam bo na Allegro w statusie paczka dalej jest "w doręczeniu". Stwierdziła, że bez kodu pin mi nie otworzy skrytki.

Także o co tu chodzi, bo już mnie to zaczyna irytować...?

oznacz moderatorów

Zemborzyce
#8 Zapaleniec#

Ok, sam sobie odpowiem. Może komuś przyda się to na przyszłość.

Akurat podjechał kurier DHL do automatu, więc wyszedłem do niego porozmawiać. Zasugerował, żebym jeszcze raz zadzwonił na infolinię i dodał, że jeśli trzeba, to on może poświadczyć swoją obecnością.

Tym razem trafiłem na kompetentnego pana, który po podaniu numeru przesyłki oraz imienia i nazwiska bez problemu zdalnie otworzył skrytkę. Paczka została odebrana. Co ważne, powiedziałem dokładnie to samo co poprzedniej konsultantce.

Dodam jeszcze, że paczka wcale nie była za duża do skrytki. Spokojnie się zmieściła i było jeszcze sporo luzu w środku. Jej wymiary to 46 × 36 × 31 cm, czyli nawet nie przekraczały maksymalnych dopuszczalnych wymiarów podanych przez DHL dla paczki L, czyli 64 × 38 × 41 cm.

Z paczkomatów InPostu odbierałem już przesyłki bardziej dopasowane na styk i nikt nie robił z tego problemu.

Tamta pani z infolinii, jeśli nie chce jej się pracować albo nie ma ochoty pomagać, to może lepiej byłoby, żeby wzięła urlop zamiast utrudniać ludziom dostęp do własnych przesyłek.

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@Zemborzyce No i gitara🙂.
Napisałeś m.in.:
- "Tym razem trafiłem na kompetentnego pana" (czyli chybił trafił?)
- "Z paczkomatów InPostu odbierałem już przesyłki bardziej dopasowane na styk i nikt nie robił z tego problemu"
- "Może komuś przyda się to na przyszłość"

Sugeruję wyciągnięcie wniosków 🙂.

oznacz moderatorów

Zemborzyce
#8 Zapaleniec#

@szymela54 Chciałem sobie ułatwić, a wyszło jak wyszło. Automat DHLu postawili miesiąc temu tuż pod moim domem, a paczkomat inpostu mam po drugiej stronie ruchliwej ulicy przy stacji paliw. Różnica odległości około 300 m na korzyść DHLu + duża paczka.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Zemborzyce tak jak wspomniałem ja ze swojej strony podjąłem działania i przekazałem Tobie jaką informację otrzymałem. 

Przykro mi, że znalazłeś się w tej sytuacji. Ja wyjaśnię to z odpowiednią osobą. Wrócę do Ciebie z informacją.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów