Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Obecnie przeprowadzany jest konkurs o nazwie "Powrót do szkoły z Allegro Delivery"- https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-konkursu-powrot-do-szkoly-z-allegro-delivery-BvLbPPrOghX W ramach tego konkursu za każdą dostawę z Allegro Delivery otrzymuje się kupon do gry, w której jak najszybciej należy zaznaczyć obrazki cieżarówek. Następnie najlepszy wynik z wszystkich gier jest przypisywany użytkownikowi.
Niby wszystko brzmi fajnie i zrozumiale, ale... nie ma żadnej tabeli zwyciezców czy najlepszywch wyników co nie daje poglądu na to gdzie plasuje sie dany użytkownik w rozgrywkach. Ponadto, poddaje to w wątpliwość zliczanie i sprawdzanie tych wyników, gdyż nie ma oficjalnej listy jakichkolwiek zawodników. Z tego co czytam w regulaminie, oficjalnego przydzielenia nagród też nie ma tylko "do odpowiednich osób rozesłane zostaną maile". Nasuwa się zatem podejrzenie, że w loterii wcale nie muszą zostać rozdane nagrody, a jak już zostaną to niekoniecznie osobom, które brały udział w konkursie i zdobyły najlepszy wynik, bo nie ma nawet żadnych wyników ani nikt niczego nie może weryfikować. Być może jestem przewrażliwiony, ale jeśli to jakoś nie zostanie uregulowane to chyba zwrócę się z tym do UOKiKu, bo śmierdzi to na kilometr przekrętem.
Oczywiście mogę się mylić, mogłem też coś pominąć w regulaminie, więc proszę mnie poprawić jeśli zajdzie taka potrzeba. A i nie przejdzie zasłanianie się RODO, bo tutaj nie chodzi o żadne dane osobowe, a dane osobowe można w takim rankingu przetworzyć w sposób zgodny z ustawą 😉
Jaki macie czas? Ja 3 sekundy i zastanawiam się czy to wystarczy na bon 50 zł 😬
2,*8 sek, ale jak dotąd nie otrzymałem żadnych powiadomień od organizatora.
Wychodzi na to, że czas 2:26 również się nie załapał do grona zwycięzców
Ja poprawiłam czas na mniej niż 2 sekundy, stąd moje dopytywanie o wyniki. Wydawało mi się, że taki się już na 100% załapie na bon 50 zł, ale widać konkurencja była mocniejsza. 🙂
Poniżej 1.9 :), zgłaszam do UOKIK i może do sądu z tym pójdę bo grubymi nićmi to jest szyte.
@mcsis Musisz mieć naprawdę solidne dowody i argumenty skoro chcesz iść do sądu i tam wykazać, że bez cienia wątpliwości to Ty masz rację i nie było żadnego macbooka 🙉
Nie zapomnij podzielić się z nami finałem sprawy.
Jak najbardziej są podstawy do wątpliwości co do uczciwego wybrania zwycięzców - miałem czas poniżej 2 sekund.
Allegro:
1. Udaje, że chodzi o RODO, a to nie prawda - można napisać jaka nagroda, jaki czas, a w zasadzie również użytkownika dokładnie w taki sam sposób jak to jest w opiniach 🙂
2. Nie wykonało zapisów regulaminu w postaci ogłoszenia wyników w dniu 15.09.2025r.
3. Nie wykonało zapisów regulaminu w postaci ogłoszenia zwycięzcy co za tym przez cały czas można składać reklamacje ponieważ nie nadano biegu 7 dni od daty ogłoszenia.
Ogłoszenie* w rozumieniu polskiego prawa jest podaniem do publicznej informacji i tutaj nie raz w UOKIKu była ta sprawa i są tutaj przegrani (jak również w sądzie)
4. Nie podaje jakiego formularza kontaktowego należy użyć do reklamacji - formularze są jedynie do przesyłek co jeszcze bardziej utrudnia uczestnikom walkę o swoje prawa.
Ja już użyłem formularza z jakąś randomową przesyłką tak aby przekazując sprawę do dalszych organów mieć jakiś dowód. Oczywiście jak nic sensownego nie napiszą warto pisać do UOKIK bo blisko 100 osób mogło być oszukanych.
Widziałem, żę na portalu X też o tym ktoś pisał.