anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Godziny graniczne odbioru paczek z punktów Pickup DPD

torebkastyl_pl
#8 Zapaleniec#

Proszę aby allegro zajęło stanowisko w sprawie ustalenia godzin granicznych odbioru paczek z punktów Pickup przez operatora DPD. Brak informacji dezorganizuje pracę. Kurierzy zabierają paczki z punktów w dowolnych godzinach zgodnie z wyznaczoną trasą. Nie wiem do której godziny zanosić paczki aby pojechały w tym samym dniu. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@torebkastyl_pl godziny graniczne są określone dla danego adresu. Jeśli nie są przestrzegane przez kurierów poproszę o adresy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

torebkastyl_pl
#8 Zapaleniec#

Proszę wskazać godziny dla punktu 

• DPD Pickup - Punkt Opłat Monetia - 26-300 Opoczno, Plac Kilińskiego 22
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@torebkastyl_pl w artykule Godziny graniczne nadawania przesyłek dla wybranych przewoźników dowiesz się więcej.

Natomiast dla DPD w aplikacji mobilnej przewoźnika sprawdzisz godziny graniczne dla danego punktu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

torebkastyl_pl
#8 Zapaleniec#

W aplikacji mobilnej widnieją tylko godziny otwarcia i zamknięcia punktu. Nie ma informacji do której godziny można zanieść paczkę z gwarancją odbioru w tym samym dniu. U innych przewoźników jest jasno opisane. 

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@torebkastyl_pl 

Żaden punkt regulaminu przewoźnika nie zobowiązuje ich do odbioru przesyłki w danym dniu. Zgodnie z prawem, nadanie przesyłki następuje w chwili pozostawienia przesyłki w punkcie, a jej dalsza droga to sprawa wewnętrzna przewoźnika.

Przewoźnik jedynie gwarantuje doręczenie w określonym terminie, który w przypadku usługi DPD Pickup wynosi do 5 dni roboczych. 

oznacz moderatorów

torebkastyl_pl
#8 Zapaleniec#

Masz rację ale to regulamin przewoźnika. Korzystam z usługi Allegro Kurier DPD. Warunki dla przewoźników są określone w metodach dostawy. Jasno wskazują godziny graniczne. Myślę, że zostało to ustalone razem z allegro. 

Nie znalazłem w aplikacji mobilnej godzin granicznych dla punktów DPD. Proszę o pomoc w tej sprawie aby zamknąć temat. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@torebkastyl_pl zapytaj o graniczną tam , gdzie nadajesz

oznacz moderatorów

torebkastyl_pl
#8 Zapaleniec#

Rozmawiałem dzisiaj po awanturze z kurierem. W punkcie nie mają takiej informacji - raz jest wcześniej raz później.  Podobnie w Żabkach. Odpowiedź z infolinii DPD - zgodnie z trasą kuriera.  

oznacz moderatorów