anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka (Żabka 376721

_DAMPOL_
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dzień dobry.

Chciałem nadać przesyłkę w automacie orlen z zamówienia nr 

c139f730-ec6c-11f0-8f0f-7314add1ff1e

Po zeskanowaniu kodu otrzymałem informację o błędnym kodu przesyłki, 
Poszedłem do domu, zrobić nowy list - sytuacja się powtórzyła.
Zadzwoniłem na infolinie orlen i Pani powiedziała mi że takich przesyłek nie można już nadawać w automatach, że allegro zablokowało taką możliwości i że takie paczki nadawać można tylko poprzez "zamów podjazd"
Nie miałem o tym pojęcia, kupująca zrezygnowała z zakupu (tzn zgłosiła zwrot) bo paczka nie wyjdzie w terminie i nie będzie u niej.
A ja Bogu ducha winien nawet nie wiem co mam zrobić z tą przesyłką teraz.
Kupująca już jej nie chce, automaty przesyłek nie przyjmują.
Spadną moje statystyki "wysyłka w terminie" a ja naprawdę nie miałem pojęcia o tym  że automaty już nie przyjmują takich paczek

Proszę o odpowiedź czy to już tak zostanie że jedyna opcja to zamówienia podjazdu kuriera ?
Czy jest opcja aby wyłączyć tę transakcję z mojej oceny "wysyłka w terminie" bo  nalatałem się w tym śnigu po kilku autmatach a tu taki zonk...
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @_DAMPOL_! Przesyłka z tego zamówienia, jest kierowana do żabki. W przypadku takich przesyłek nie będzie możliwości nadania ich w automacie oraz w punktach. Jedynie można zamówić podjazd kuriera po odbiór takiej paczki.  

Widzę, że zwróciłeś już pieniądze do kupującej. W momencie gdy otrzymasz rabat transakcyjny (zwrot prowizji) za to zamówienie, to automatycznie wykluczymy je z jakości Twojej sprzedaży. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_DAMPOL_
#8 Zapaleniec

Dziękuję za odpowiedź.

Czyli przesyłek do żabki nie można będzie już wysyłać w automatach ?

Czy mogę takowe wysyłki w jakiś sposób wyłączyć ?

Czy dotyczy to tylko orlenu czy innych operatorów także ?

Serdecznie dziękuje za odpowiedź, wszystkiego dobrego na nowy rok

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@_DAMPOL_ Weryfikuję tę sprawę, aby mieć pewność 😉 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28

@_DAMPOL_ Potwierdzam, że zamówienie do żabki nadasz tylko zamawiając podjazd kuriera. 

Działa to tylko w przypadku Orlen. Nie ma możliwości wyłączenia takiej wysyłki. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Tolerancyjny88
#1 Nowicjusz

Wybierając tę opcję, odbiór przesyłki przez kuriera możesz zlecić później lub nadać ją w wybranym punkcie lub automacie paczkowym. Listę dostępnych punktów sprawdź tutaj

Dlaczego zatem przy próbie generowania etykiety, pojawia się taki zapis?

oznacz moderatorów

_DAMPOL_
#8 Zapaleniec

Dziękuję za odpowiedź

oznacz moderatorów

PORTO_SANTO
#2 Obserwator

Rozumiem, że podjazd kuriera jest darmowy? Skoro nie można nadać przesyłki w paczkomacie ani paczkopunkcie ani wyłączyć takiej opcji wysyłki?

oznacz moderatorów

w_kiwi

@PORTO_SANTO Zgadza się, podjazd kuriera po przesyłki Allegro Delivery jest darmowy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów