anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z podjazdem kuriera - Allegro One

KRZAGA_Outlet
#11 Animator

To już przechodzi ludzkie pojęcie. Piszę do was tutaj bo kontakt z konsultantami mija się z jakimkolwiek celem. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Dot. zamówienia: 94394f60-3bd6-11f1-9e25-2741da7ffa26

1. Klient 20.04 dokonuje zakupu z metodą dostawy Allegro One (nasze pierwsze zamówienie tą metodą). Zamawiamy podjazd na ten sam dzień między 9 a 13
2. Kurier Allegro One nie podjeżdża. Wieczorem kontaktujemy się z konsultantem na czacie w celu wyjaśnienia. Otrzymujemy informację, że podjazd się odbył..... po 16 mimo, że nikogo nie było, a kurier oznaczył, że firma była zamknięta - pracujemy do 17. Konsultant przeprasza za brak podjazdu w wybranym przez nas terminie i zleca podjazd na 21.04 w godzinach 9-13
3. Około godziny 10 kontaktujemy się ponownie z konsultantem w celu POTWIERDZENIA, że podjazd będzie miał miejsce. Zostajemy zapewnieni, że kurier pojawi się do 13.
4. Kuriera NIE MA. Kontaktujemy się ponownie w celu wyjaśnienia. Otrzymujemy informację, że..... nie wiadomo czy podjazd W OGÓLE się odbędzie, bo nasz kod pocztowy jest "nowy" i "są problemy".
5. Informujemy konsultanta, że po kontakcie z kupującym nadajemy przesyłkę we własnym zakresie InPostem - numer śledzenia wklejamy w Allegro. Prosimy jednocześnie o zwrot opłaty za dostawę w ramach SMART, bo dostawa się nie odbyła pomimo dwukrotnego zamawiania podjazdu - raz przez nas, raz przez konsultanta. Informujemy, że nie chcemy również aby naliczano nam ujemne punkty w jakości sprzedaży za dostawę nie w terminie i szybką wysyłkę, konsultant zapewnia, że to uczyni - tę konwersację mamy zarchiwizowaną. (Oczywiście punkty zostały odjęte - a jakże!)
6. Kurier One podjeżdza..... po 15. Został poinformowany, że paczka została nadana inPostem w związku z tym, że Allegro nie było w stanie zapewnić, że odbiór w ogóle się odbędzie. Kurier, aby nie otrzymać ujemnych punktów, oznacza...... że firma była zamknięta. Poinformował nas dodatkowo, że zlecenie na paczkę otrzymał.... piętnaście minut wcześniej! Zlecenie założone przez konsultantkę POPRZEDNIEGO DNIA!

W związku z powyższym proszę o:

1. Usunięcie ujemnych punktów w jakości sprzedaży odnośnie tego zamówienia w parametrach "szybka wysyłka" i "wysyłka w terminie" - opóźnienie wynikło WYŁĄCZNIE z winy przewoźnika
2. Zwrot opłaty naliczonej w ramach dostawy SMART - dostawa metodą Allegro One nie doszła do skutku z winy przewoźnika
3. Nieoferowanie kupującym niedziałającej metody dostawy do momentu naprawienia wszystkich usterek.

P.S. Kurier opowiedział nam, że paczki wysyłane metodą Allegro One w naszym rejonie docierają do klientów po wielu dniach zamiast dnia następnego, więc jest to problem systemowy związany z wypuszczeniem na rynek wadliwej usługi.

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

Davbol_TV
#8 Zapaleniec

w moim mieście w ogole nie ma Allegro ONE - a moi klienci mają możliwość zamawiania allegro ONE i Allegro Kurier- bo nie da się tego wyłączyć u mnie n koncie -  - i tutaj meega schody - odkręcanie zamówień - dzwonienie do ludzi że nie ma ONE u mnie. a allegro ADS zapłacone - i Jakość sprzedaży to samo minusowe punkty za niedostarczanie w terminie i powolna WYSYŁKA

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @KRZAGA_Outlet, dziękuje za zgłoszenie.
Czy posiadasz pierwotny numer przesyłki Allegro Delivery? Będę go potrzebował do zweryfikowania sprawy 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KRZAGA_Outlet
#11 Animator

Allegro One Box - AL035SRS

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KRZAGA_Outlet Dziękuje, ale to numer automatu paczkowego 😃

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KRZAGA_Outlet
#11 Animator

A004AZI6B6

Dodatkowo mamy kolejne zamówienie 25595e90-3da8-11f1-b8fa-b71cca22e051 - podjazd 10-13. Zobaczymy

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dziękuje @KRZAGA_Outlet, weryfikuję całą sprawę 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KRZAGA_Outlet
#11 Animator

Jest 13, a zamówionego podjazdu nie ma, więc możesz od razu zająć się też tym zamówieniem. Nr przesyłki A004BQ67Y0

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KRZAGA_Outlet Dodałem do zgłoszenia 🫡

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KRZAGA_Outlet
#11 Animator

Po raz kolejny! Kurier NIE DOSTAŁ zlecenia na odbiór zamówień 817cb990-3fa3-11f1-99ee-315a9c00cd37 i 405b6470-3f9e-11f1-9eb7-8d398366bb18. Całe szczęście chłopak jest w porządku i ostatnim razem dał nam do siebie numer to mogłem do niego zadzwonić i powiedział, że przyjedzie POMIMO braku zgłoszenia. W ogóle miał nie jeździć dzisiaj u mnie w okolicy. To jest granda i skandal co wy robicie z tym swoim Allegro One. Dlaczego bierzecie się za coś o czym nie macie bladego pojęcia? Ja wiem, że PINIONSZKI są najważniejsze a nienawiść do InPostu to uczucie silniejsze niż potrzeba prowadzenia uczciwej współpracy ze sprzedawcami, ale to co się dzieje to już normalnie mózg rozsadza. Przez kompletny bubel jaki wypuściliście na rynek rozwalacie cały plan dnia - podjazd będzie albo nie. Będzie o 12 albo o 18, jak rzut monetą. Żeby to się dało chociaż nadać w tych waszych paczkomatach albo punktach to bym machnął ręką..... 

Jak się czegoś nie umie robić to się zatrudnia fachowca, a nie łapie samemu, do tego zmuszając innych do korzystania z tego. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KRZAGA_Outlet już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@KRZAGA_Outlet otrzymałam informację, że zlecenie podjazdu zostało poprawnie przekazane do oddziału odbierającego przesyłki. Skontaktujemy się z oddziałem w celu edukacyjnym 

Alicja
oznacz moderatorów

KRZAGA_Outlet
#11 Animator

Ja nie twierdzę, że wy nie przekazujecie zleceń, ale problem polega na tym, że kurierzy ich nie otrzymują. Na jedno z poprzednich zamówień kurier otrzymał zlecenie dopiero następnego dnia od złożenia

oznacz moderatorów

shemeck-allegro
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,
Dołączę się do tematu, wczoraj zleciliśmy odbiór 4 przesyłek i niestety kurier nie przyjechał w godzinach pracy firmy. Jak dotąd nie było problemów, prośba o pomoc. 

A004EQQ050,A004EQQDE5,A004EQQ5F6,A004EQQJU8.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @shemeck-allegro, zgłosiłem interwencję w Twojej sprawie.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@shemeck-allegro Skontaktowaliśmy się z Tobą w tej sprawie w zgłoszeniu mailowym o numerze 61023596.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

shemeck-allegro
#7 Wielbiciel

Dziękuję za kontakt. Kurier się nie pojawił.  Klienci w poniedziałek będą nas dopytywać czeku jeszcze nie mają paczek. A my z umowy się wywiązaliśmy. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@shemeck-allegro odpisz proszę na wiadomość e-mail. Jeśli chcesz abyśmy w tej sprawie skontaktowali się z kupującymi, poproś o to Doradczynie w korespondencji e-mail. 

Monika
oznacz moderatorów

shemeck-allegro
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,
Kurier pojawił się po 17:00, a my pracujemy 8-16. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@shemeck-allegro napisz proszę to w odpowiedzi na naszą wiadomość mailową w zgłoszeniu o numerze 61023596. 

Sandra
oznacz moderatorów