anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przesyłką AD01X5L3L1

rutkowskiAGD
#10 Popularyzator

Dzień Dobry mamy taki problem z przesyłką Allegro AD01X5L3L1 nr zamówienia 39420e40-118c-11f1-8af4-836a7731ecda. Klient poinformował poprzez dyskusję ,że nie otrzymał przesyłki jednak na monitoringu widnieje ,że przesyłka została odebrana.Napisał ,że żaden z pracowników ( przesyłka do lokalu ) jej nie odebrał .Co w tej sytuacji ? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rutkowskiAGD Zainterweniowałam w sprawie tej przesyłki u przewoźnika. Jeśli po weekendzie sprawa się nie wyjaśni proszę, abyś złożył reklamację. 

Możesz ją złożyć za pomocą formularza reklamacyjnego, który znajdziesz w Zamówienia i zwroty > Przesyłki i podjazdy > Zamówione przesyłki. Wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w szczegóły zamówienia i skorzystaj z przycisku Reklamuj dostawę. Dzięki temu Twoja reklamacja będzie od razu połączona z zamówieniem, którego dotyczy problem i szybciej ją rozpatrzymy. Formularz przeprowadzi Cię przez kolejne kroki składania reklamacji i wskaże, jakie informacje powinny być zawarte w zgłoszeniu. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rutkowskiAGD
#10 Popularyzator

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Czy jest jakaś nowa wiadomość w sprawie przesyłki ? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rutkowskiAGD według statusów i informacji w systemie paczka została dostarczona na wskazany przez kupującego adres, więc złóż proszę reklamację zgodnie z instrukcją od Nicol. 

Ola
oznacz moderatorów

rey384
#7 Wielbiciel

Witam, tutaj kupujący. pisałem już sprzedającemu, to napiszę jeszcze tutaj.

Paczki jak nie było tak nie ma, a pytaliśmy w każdym lokalu czy mieszkaniu na danym adresie.
Przyznam, że adres może być trochę problematyczny, ponieważ na numer budynku/lokalu jest parę innych lokali oraz mieszkań, ale pierwszy raz mamy taką sytuację aby paczka w ogóle nie trafiła do nas, zazwyczaj albo ląduje w innym lokalu w budynku albo u kogoś w mieszkaniu.
Tym bardziej zaskakuje mnie fakt, że kurier stał dosłownie 2 metry przed lokalem, ponieważ często kurierzy różnych przewoźników stają w tym miejscu, jakby tego było mało nad lokalem widnieje logo z napisem, którego nie idzie przeoczyć..
Na infolinii DHL'a zbyli mnie tym, że oni się tym nie zajmują i że to Allegro ma to zgłosić do swojego działu w DHL, ponieważ oni nie mają takich informacji.. Więc nawet nie mam jak uzyskać numeru telefonu kuriera by się chociaż dowiedzieć gdzie zostawił paczkę lub ewentualnie złożyć skargę.

Jeszcze dodam, że rok temu także zamawiałem u tego sprzedawcy dokładnie te same rzeczy i także z dostawą do lokalu, wtedy dostarczało paczkę DPD i ich kurier nie miał najmniejszego problemu żeby nam ją dostarczyć, z DHL'em prywatnie zawsze miałem problem z dostarczaniem paczek, nawet przeglądając internet spora część osób głównie narzeka na DHL bardziej niż na innych przewoźników przez właśnie takie sytuacje. 

oznacz moderatorów

rutkowskiAGD
#10 Popularyzator

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Czy Panie mogły by odnieść się do słów klienta ,który napisał w tym wątku .Dziękuję 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rutkowskiAGD @rey384 poprosiłam już zespół o dokładną weryfikację statusów tej paczki, ale wciąż czekam na informacje zwrotne, więc mogę Was tylko poprosić o cierpliwość. Jak tylko będę miała informacje dla Was, wrócę tutaj. 

Ola
oznacz moderatorów

rutkowskiAGD
#10 Popularyzator

Dziękuję za informację czekamy na odpowiedz

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rey384 @rutkowskiAGD ponownie interweniujemy w oddziale odpowiedzialnym za tę przesyłkę, więc tak jak pisałam, poproszę Was o cierpliwość. Jak tylko dostaniemy odpowiedź z oddziału, będziemy w kontakcie z @rey384 w korespondencji 59553704. 

Ola
oznacz moderatorów

rey384
#7 Wielbiciel

Dziękuję za informację, chciałem się spytać jeszcze w jednej kwestii.  @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
Paczka była opłacona formą odroczoną Allegro Pay, jako że zamówionych przedmiotów fizycznie nie otrzymałem, to też nie chciałbym ponosić kosztów za niekompetencję przewoźnika i kuriera, co w przypadku jeżeli sprawa się nie rozwiąże do końca okresu spłaty?
Oczywiście zobowiązuję się wtedy do spłacenia jak przy normalnych warunkach, ale jak to potem działa jeżeli przewoźnik nie poczuje się do odpowiedzialności za zaistniałą sytuację?
Jak spłacę zamówienie to dostanę zwrot poniesionych kosztów w tym przypadku z programu "Allegro Ochrona Kupujących" jeżeli państwo nie dojdą do porozumienia z przewoźnikiem? 

Oraz póki sprawa się nie rozwiąże nie będzie z tym problemu aby w tym czasie zamówić drugi raz produkty, tym razem z dostawą do automatu Allegro One Box, który jak dobrze kojarzę obsługuje głównie DPD? Bo nie powiem, jako lokal gastronomiczny od sprzedawcy były zamawiane patelnie (bardzo dobre swoją drogą od sprzedawcy @rutkowskiAGD 😉 z zeszłego roku), które trzeba wymienić na nowe więc zależało by mi aby jednak ponowić zamówienie jak najszybciej.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rey384 aby nie zostały naliczone odsetki powinieneś opłacić umowę z Allegro Pay zgodnie z terminem (termin spłaty możesz sprawdzić w Panelu Allegro Pay). 
Rozumiem, że nie chcesz opłacać zamówienia z przesyłką, której nie posiadasz, jednak problemy z dostawą nie wpływają na anulowanie umowy Allegro Pay, czy odroczenie terminu spłaty.
Sprawa powinna zostać rozwiązana maksymalnie w ciągu 7 dni, więc przed terminem spłaty.
W zależności od tego, co się stało, będziemy reagować odpowiednio i pokierujemy, co dalej.
Na razie najlepiej będzie poczekać na informacje w sprawie przesyłki, gdy tylko otrzymamy odpowiedź od oddziału, przekażemy ją w korespondencji e-mail (nr sprawy 59553704).
Nie jestem w stanie przewidzieć wyniku konsultacji z oddziałem doręczającym oraz decyzji reklamacyjnej, aby odpowiedzieć na pytanie o wniosek z Allegro Ochrona Kupujących. 
Mogę zapewnić, że pomożemy rozwiązać ten problem i jeśli konieczne będzie wypełnienie wniosku o rekompensatę z AOK, prześlemy Ci link do jego złożenia.
Możesz złożyć ponownie zamówienie u sprzedającego, jeśli pilnie potrzebujesz patelni. 
Gdy przesyłka się odnajdzie, możemy zwrócić ją do nadawcy.
Przesyłki z metodą dostawy Allegro One Box może obsłużyć Kurier Allegro One albo Kurier DPD. 

Monika
oznacz moderatorów

rey384
#7 Wielbiciel

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Paczka się odnalazła 200 metrów od docelowego miejsca w jaki miała trafić. Była w lokalu, który także jest pod tym samym numerem budynku/lokalu, nawet nie wiedzieliśmy o tym więc tam nie zaglądaliśmy (jak już wspominałem kilka lokali ma ten sam numer lokalu co jest problematyczne).
Żeby było śmieszniej, lokal w którym się znajdował to zwykły sklep z ciuchami. Jakim cudem kurier dostarczył paczkę do sklepu z ciuchami, skoro była nadana do naleśnikarni?
Nie wiem, ale wiem że będę omijał DHL'a, bo ponoć to nie pierwsza sytuacja w naszym regionie.
Nie mam pojęcia jak państwo zrobili, chyba poruszyli niebo i ziemię, ale paczkę przyniósł ku mojemu zdziwieniu sam kurier 🙂 Także bardzo państwu dziękuję!

Sprzedawca został już powiadomiony telefonicznie o tym zaskakującym fakcie, ponieważ dostałem wczoraj wiadomość, którą odczytałem dzisiaj, że została uznana reklamacja.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rey384 Cieszę się, że sprawa się wyjaśniła! 

Nicol
oznacz moderatorów

rutkowskiAGD
#10 Popularyzator

Odszkodowanie zostało wypłacone a paczka się odnalazła co mamy zrobić  z tymi pieniędzmi  @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów