@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Przesyłka Allegro o numerze AD05GJ03S20XCS60V ma status „Błędne dane adresowe” powinna być dostarczona do punktu odbioru Żabka, Hallera 13A, 89-410 Więcbork. Można prosić o pomoc w ustaleniu co z nią się dzieje
@rutkowskiAGD przekazałam sprawę do wyjaśnienia przez dział logistyczny 🙂
Dziękuję. Teraz pojawiła się informacja ,że przesyłka wraca do nas .Możecie napisać dlaczego tak się dzieje .Pozdrawiam
@rutkowskiAGD przekazałam pytanie do oddziału, wrócę z informacją, gdy otrzymam odpowiedź.
Czy już wiadomo coś w sprawie przesyłki? Pozdrawiam
Cześć @rutkowskiAGD, poinformowano nas, że przewoźnik pracuje nad rozwiązaniem sprawy i doręczeniem przesyłki. Kolejne informacje powinniśmy otrzymać w następnym tygodniu.
Cześć, właśnie paczka wróciła do nas , czy możemy się spodziewać wyjaśnień dlaczego paczka zamiast do punktu odbioru( błędne dane adresowe) trafiła z powrotem do nad pozdrawiamy
@rutkowskiAGD Otrzymałam informację, że status był błędny, a wynikało to z jakiegoś problemu z powiązaniem danych w systemie. Kurier nie był w stanie dostarczyć takiej paczki.
W tej sytuacji możesz zgłosić reklamację na niewykonanie w terminie.