anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problematyczny kurier - potrzebna pomoc

SPHayWay
#10 Popularyzator

Klientka zamówiła sobie worek paszy dla koni u mnie 11 lipca. 13 lipca po weekendzie paczka została przeze mnie wysłana, miała dotrzeć wczoraj (14 lipca), niestety nie dotarła. Dzisiaj kurier dzwonił do klientki w sprawie dostawy, klientki w domu nie było, kobieta poprosiła kuriera, aby wszedł za szlaban (z tego co zrozumiałam to ogrodzony budynek z dwiema klatkami) i zostawił paczkę pod zadaszeniem, że to tylko kilka kroków od szlabanu, że da się tam normalnie wejść. Kurier natomiast okazał się zbyt leniwy, powiedział, że nie zrobi tak, bo szlaban jest zamknięty i nie może wjechać autem, więc nie dostarczy paczki. Klientka dzisiaj wyjechała na 5 dni i jeśli kurier nie ruszy 4 liter tych paru kroków, to paczka wróci do mnie. Zapytałam, czy jest możliwość, by paczkę przekierować, kobieta powiedziała, że już tak próbowała z inną paczką i kurier twierdził, że paczkę zostawiał w punkcie ale w rzeczywistości tej paczki nie było. Generalnie ten konkretny kurier jest bardzo problematyczny, ponoć gdy jeździ inny to żadnych problemów z zostawianiem paczek nie ma.

Z racji, że jest to Allegro Delivery DHL, proszę o pomoc. Klientka prosi, by kurier zostawił tę paczkę tę parę kroków za szlabanem, bądźmy ludźmi...

Nr przesyłki: AD049KRL0V607C83V

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SPHayWay bardzo mi przykro, ale mimo szczerych chęci nie mam wpływu na to, czy kurier zgodzi się zostawić paczkę za szlabanem, a nie pod wskazanym adresem. To wyłącznie jego dobra wola, na którą my tutaj nie mamy żadnego wpływu. Mam natomiast informację, że przesyłka została przekierowana do punktu odbioru i w tej chwili czeka w Żabce przy ul. Okulickiego 77F/U1. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SPHayWay
#10 Popularyzator

Z tego co zrozumiałam to jest to wskazany adres, tylko kurier zamiast mieć otwarty szlaban i wjechać autem na teren ma ten szlaban zamknięty i musi przejść parę kroków z paczką. Przekażę klientce, że paczka jest w punkcie. Czy można przedłużyć odbiór paczki tak, by klientka sobie odebrała po powrocie?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SPHayWay paczka czeka w punkcie, więc przykro mi, ale nie mam takiej technicznej możliwości. Mogę przedłużyć termin odbioru wyłącznie w Allegro One Box, a ta paczka czeka na odbiór w Żabce. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów