anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z dostarczeniem paczki DHL AD

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Witam. Mam ostatnio wiele problemów z klientami odnośnie paczek. DHL ostatnio szwankuje z dostarczaniem przesyłek. Jeżeli chodzi o DHL Allegro Delivery to zaznaczę że nie mam problemów z nadawaniem paczek wszystko jest super. Problem polega na tym że jeżeli paczka nie jest dostarczona to klienci piszą z żądaniami o numer telefonu do kuriera, ponieważ na infolinii nic nie idzie się dowiedzieć bo CZAT BOT nie jest w stanie udzielić takich informacji. Następnie klienci chcą numer przesyłki a takowy numer nie istnieje na DHL więc oskarżają nas że paczka nie została nadana. A my sprzedający jak mamy szukać tej przesyłki ? Poprostu nic się nie zrobić i nic dowiedzieć w tej sprawie.

Oto dzisiejsza wiadomość od klinta : 

"Proszę coś z robić z tą przesyłką jest mi ona potrzeba a kurier nie raczy nawet jej dostarczyć Na infolinii zero informacji albo Państwo coś załatwia skontaktują się jako firmą z ta firmą kurierska albo proszę o zwrot pieniędzy

Bo to są jakieś żarty żebym ja nie mogła nigdzie otrzymać numeru do kuriera ani poprawnego numeru przesyłki I z Państwa strony nie otrzymać żadnej pomocy z przesyłką"

Ja jestem w tym przypadku bezradna ponieważ nikt nic nie wie, klient nie wie, ja nie wiem i nie mam gdzie tego zgłosić ani zadzwonić. Mogę zgłosić reklamację na przesyłkę ale co mi to daje jak na odpowiedz czekam kilkanaście dni, a klient zamawia i chce mieć dostarczone szybko. Przecież w końcu algorytmy czasowe jeżeli chodzi o wysyłkę i dostawę bazują na jak najszybszej usłudze z naszej strony. Jest to kluczowy czynnik Allegro.

Numer zamówienia 3ce8a4e0-a3ab-11f0-9d66-3d00eb1ccfed-proszę o poszukanie co dzieje się z przesyłką.

Dodam że mam więcej takich.
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kadus_ms_fb na etykiecie Masz dhl-owski numer do monitorowania , ten ,,najdłuszszy ,,

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca

Tak wiem. Ale ten numer nic nie daje ponieważ po wpisaniu go pokazuje się informacja że przesyłka jest obsługiwana przez Allegro. Właśnie o to chodzi że od czasu Delivery tych przesyłek nie można wogóle znalezć na DHL, jakby to zostało całkiem odcięte i dlatego tez klienci piszą że nie wysłaliśmy paczki bo taki numer nie istnieje.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kadus_ms_fb wiesz że Allegro Delivery nie jest obowiązkowe, jak by masa firm zrezygnowała Allegro by inaczej do tego podeszło, druga sprawa napisz klientowi że to On wybiera przewoźnika 😄 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@kadus_ms_fb W kwestii zamówienia- weryfikuję sprawę.

Klient może sprawdzić status śledzenia. Numer paczki jest dostępny w szczegółach zamówienia. 

Przykro mi, ale na ten moment nie mam innego rozwiązania jak złożenie reklamacji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 Allegro tylko przykro, a obrywają sprzedawcy, sprzedawcy mają dodatkową pracę, dodatkowe koszty 😞 gdzie słynne zapewnienia ?

W nowym programie dostaw Allegro Delivery to Allegro odpowiada za cały proces dostawy. Zacieśniamy współpracę ze znanymi przewoźnikami, żeby udostępnić Ci jeszcze lepsze usługi logistyczne. My obsłużymy reklamacje logistyczne, a Tobie zostanie więcej czasu na sprzedaż i rozwijanie biznesu!

________
Κώστας
oznacz moderatorów