Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam. Mam ostatnio wiele problemów z klientami odnośnie paczek. DHL ostatnio szwankuje z dostarczaniem przesyłek. Jeżeli chodzi o DHL Allegro Delivery to zaznaczę że nie mam problemów z nadawaniem paczek wszystko jest super. Problem polega na tym że jeżeli paczka nie jest dostarczona to klienci piszą z żądaniami o numer telefonu do kuriera, ponieważ na infolinii nic nie idzie się dowiedzieć bo CZAT BOT nie jest w stanie udzielić takich informacji. Następnie klienci chcą numer przesyłki a takowy numer nie istnieje na DHL więc oskarżają nas że paczka nie została nadana. A my sprzedający jak mamy szukać tej przesyłki ? Poprostu nic się nie zrobić i nic dowiedzieć w tej sprawie.
Oto dzisiejsza wiadomość od klinta :
@kadus_ms_fb na etykiecie Masz dhl-owski numer do monitorowania , ten ,,najdłuszszy ,,
Tak wiem. Ale ten numer nic nie daje ponieważ po wpisaniu go pokazuje się informacja że przesyłka jest obsługiwana przez Allegro. Właśnie o to chodzi że od czasu Delivery tych przesyłek nie można wogóle znalezć na DHL, jakby to zostało całkiem odcięte i dlatego tez klienci piszą że nie wysłaliśmy paczki bo taki numer nie istnieje.
@kadus_ms_fb wiesz że Allegro Delivery nie jest obowiązkowe, jak by masa firm zrezygnowała Allegro by inaczej do tego podeszło, druga sprawa napisz klientowi że to On wybiera przewoźnika 😄
@kadus_ms_fb W kwestii zamówienia- weryfikuję sprawę.
Klient może sprawdzić status śledzenia. Numer paczki jest dostępny w szczegółach zamówienia.
Przykro mi, ale na ten moment nie mam innego rozwiązania jak złożenie reklamacji.
@N_Nitka28 Allegro tylko przykro, a obrywają sprzedawcy, sprzedawcy mają dodatkową pracę, dodatkowe koszty 😞 gdzie słynne zapewnienia ?
W nowym programie dostaw Allegro Delivery to Allegro odpowiada za cały proces dostawy. Zacieśniamy współpracę ze znanymi przewoźnikami, żeby udostępnić Ci jeszcze lepsze usługi logistyczne. My obsłużymy reklamacje logistyczne, a Tobie zostanie więcej czasu na sprzedaż i rozwijanie biznesu!