anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka Allegro Delivery „nieudana próba doręczenia” podczas gdy byłem cały dzień w domu.

Client:106190596
#8 Zapaleniec

Dziś status mojej paczki zmienił się na „nieudana próba doręczenia”, który jest nieprawdziwy. Przez cały dzień byłem dostępny pod adresem, brak telefonu, brak kontaktu ze strony kuriera. Przesyłka miała status „wydana do doręczenia” już 31 grudnia i nie została doręczona drugi raz z rzędu. To jest totalne olewanie klienta przez kuriera gdzie paczka moim zdaniem powinna być priorytetem gdy nie zastała doręczona 31 grudnia z winy logistyki, a dziś kurier najprawdopodobniej zapragnął mieć krótszy dzień pracy i postanowił podjąć „próbę” doręczenia paczki nawet nie doręczając jej. Czy ktoś miał kiedykolwiek taki problem? Proszę o pomoc.

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:106190596 podaj mi proszę numer tej przesyłki. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

@_HolaOla_ Numer przesyłki to: AD0RKD5K2XWHZL0ZN

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Client:106190596 dziękuję. Poprosiłam już o interwencję w oddziale, który jest odpowiedzialny za kuriera, który powinien dostarczyć Twoją przesyłkę. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

@_HolaOla_ Dziękuję. Mogę spodziewać się jej jutro?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Client:106190596 tego jeszcze nie wiem, ale dowiem się i wrócę do Ciebie z informacjami. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:106190596 

Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 30 grudnia 2025, wobec czego termin jej doręczenia upływa 5 stycznia 2026.

A jeżeli chodzi o termin doręczenia widoczny w ofercie, to jest to tylko i wyłącznie sugestia Allegro. Do tego tylko ty widzisz ten termin, firma kurierska czy sam kurier tego nie widzi. Oni mają dostarczyć przesyłkę maksymalnie w trzy dni robocze.

Jeżeli zaś chodzi o kontakt ze strony kuriera, to nie mają oni obowiązku dzwonić, jest to powszechny mit. A status "Nieudana próba doręczenia" nie musi oznaczać, że kurier był z przesyłką. Poza tym "Nieudana próba doręczenia" to nie jest to samo co "awizo". 

oznacz moderatorów