Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Rozpocząłem dyskusje wczesniej z sprzedajacym, on powiedział że nic nie da się z tym zrobić, a na stronie z moimi zakupami nawet nie mam numeru przesyłki dhl tylko jakiś wasz kod, nie wiem co mam zrobić a czekam już 15 dni na przesyłke która miała być z z gwarancją na nastepny dzien od zakupu
No sprzedawca też posiada tylko ten kod. Dlatego też może jedynie pisać do Allegro. Uroki delivery. Zawołamy moderatorów, zwykle działają skuteczniej niż support.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:36154442 podaj proszę numer tego zamówienia.
Numer zamówienia
@Client:36154442 numer przesyłki to: AD014ZRD41. Postaram się ustalić losy Twojej paczki.
@Client:36154442 nasz dział logistyczny skontaktuje się z Tobą mailowo (numer zgłoszenia: 55071923).
To nie jest przesyłka DHL, tylko Allegro Delivery Kurier DHL. To formalnie inny przewoźnik niż DHL eCommerce (DHL nie jest firmą kurierską, choć potocznie na firmy DHL eCommerce i DHL Expres, mówi się DHL, ale to trzy różne firmy).
Jeżeli chodzi o termin doręczenia podany w ogłoszeniu, to jest to wyłącznie sugestia obliczana przez Allegro. Przewoźnik w ogóle nie zna tego terminu, a sprzedawca może widzieć inny termin niż ty.
Jeżeli chodzi o zgłoszenie zaginięcia przesyłki, to zgodnie z art 92 ust 1 pkt 1 ustawy Prawo pocztowe, uprawnionym do zgłaszania reklamacji jest nadawca, chyba że zrzeczenie się on swoich praw na rzecz adresata (art 92 ust 1 pkt w ww ustawy).
Jeżeli chodzi o terminy w jakich można zgłosić zaginięcie przesyłki, to są one określone w rozporządzeniu w sprawie reklamacji usługi pocztowej oraz w regulaminie usługi. I tak zgodnie z regulaminem usługi Allegro Delivery, za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie została doręczona w ciągu 30 dni od daty nadania (ale dni ustawo wolne nie wliczają się do terminu, w tym przypadku będą to 1 i 11 listopada). Oznacza to że pierwszy dzień kiedy można zgłosić zaginięcie to 17 listopada (co wynika z par 6 ust 2 pkt 2 rozporządzenia w sprawie reklamacji usługi pocztowej).
Na chwilę obecną nadawca powinien zgłosić do przewoźnika (czyli Allegro) reklamację z tytułu opóźnienia w doręczeniu przesyłki w stosunku do terminu gwarantowanego (jest to trzy dni robocze pod warunkiem nadania do godziny granicznej, czyli w twoim przypadku przesyłka powinna być doręczona do 17 października).